Omgången: Dubbeljackpot skrålar man om till V64, och det är i alla fall 1 730 895 kr extra i potten för alla rätt. Gott så, jag går på bästa kusken i trolig duell mellan två V75-hästar där jag finner bästa spiken.      

Spikarna: 6 Big Cactus Zet (V64-1) är det bra rapporter på och fart finns för seger utan tvekan, kul spik! 8 It’s Showtime Zaz (V64-5) gick runt 11 sista varvet på V75 senast och då två hästar gör upp väljer jag att spika bästa kusken.

V64-förslaget är på 1584 kronor (V6).
V64-1: 6 Big Cactus Zet (res 8-1)
V64-2: 12-11-7-13-4-9-6-5 (res 10-8)
V64-3: 7-6-4-8-3-2 (res 1-5)
V64-4: 8-4-10 (res 14-6)
V64-5: 8 It’s Showtime Zaz (res 11-10)
V64-6: 1-6-7-5-12-13-3-10-9-8-2 (res 14-4)

1x8x6x3x1x11 = 1 584 kr

DD-förslaget
8 – 1 x 1000 kr

1000 kr

 

V64-1

A: 6 B: 8-1-3-11-9-2-7-4 C: 12-10-5-13

Spetsstrid: Bear My Dream borde hålla spets mot dessa från innerspåret.        
                 
Loppanalys: 3 No April Fool är favorit och det ä’r bra form. Han spräckte segernollan senast på rejält vis, och det var märkligt att han aldrig vunnit lopp för han hade gjort flera mycket starka lopp som tvåa tidigare. Innerspår på tillägg för häst som inte alls är att lita på känns bräckligt. Jag blir inte förvånad om det bli galopp, men annars finn chans.

Min vinnare är 6 Big Cactus Zet som visade finfin fart vid starterna som tvåa i september. Senaste av dessa som tvåa bakom Wrongdoer, men sedan var det inte samma häst riktigt. Det låter bra från stallet och öppet huvudlag ska göra hästen mer lugn och som endast spelad på runt 15-16% är det så högt värde i hästen att jag chansspikar! Loppet är inte speciellt bra.

 

V64-2

A: 12-11-7 B: 13-4-9-6-5 C: 10-8-3-1-2

Spetsstrid: Kan det bli Närbyflickan till spets, i brist på annan i första kurvan?

Loppanalys: 12 Wilda Fille har vunnit tio av 18 starter under sadel och med Emilia Leo i sadeln har det blivit fyra segrar på fyra försök så statistiken har denna 50%-are i ryggen så det räcker. Nu har han varit ifrån sedan senaste segern och kan vara lite rostig. Normalt sett vinner han, men jag garderar som jättefavorit.

11 Spydo Ö.K. trivs under sadel och har tre vinster samt tre andrapris de sex gånger han tävlat i monté, och har slagit favoriten två gånger under sadel – men varit utan chans två senaste mötena dessa emellan.

7 Myrs Hera gör första starten för monté och det är ändå intressant på sto som visade hög kapacitet som kulltopp som treåring. Dock har blivit sporadiskt med starter, juli, november och så nu slutet av januari. 

 

V64-3

A: 7-6-4 B: 8-3-2 C: 1-5-9

Spetsstrid: Lurigt! Littlesupersister var rapp från dåligt spår senast och kan vara ledaren. Kaj lär sända med favoriten, och Västerbo Call You är också snabb i benen.      

Loppanalys: Låg klass och det är stängt redan vid 38.000 detta lopp. Jättefavorit är 6 Bright Memphis som vann enkelt från ledningen i debuten (hästens enda start) efter ha fått bestämma från ledningen, men han vann med krafter kvar efter 1.17 sista 500 meterna. Det är bildebut nu, och sådant är alltid lite ovisst på en storfavorit. Även om det är bästa hästen och normalt blir vinst så garderar jag för det går inte att lita på häst som endast gjort en start, så är det bara.  

7 Västerbo Call You öppnade snabbt till ledningen senast, men galopperade i första sväng då han fick för dåligt med fäste. Tog enda segern från ledningen för tre starter sedan och trots dåligt läge så lär han laddas och om ledningen nås är det spännande!

För lite spel är det på 4 Littlesupersister som varit struken för hosta innan senaste starten i Norge. Orkade inte hänga med då till slut, men skulle hon med lopp i kroppen prestera som på Axevalla där hon sprang 15 sista varvet i dödens och höll starkt – ja då är det inte alls så att hon är borta. Loppet är lurigt som helhet med så orutinerade hästar och det fick bli sex streck.

    

V64-4

A: 8-4-10 B: 14-6-12-9-7 C: 11-3-13-15-1

Spetsstrid: Risk att Ohlsson kör Spik Loke mot ledningen tidigt, det brukar vara ledningen eller galopp för hans del.

Loppanalys: 4 Spik Loke är nästa jättefavorit, och han har gjort fem starter i nuvarande regi och tagit tre vinster. Han kördes snällt senast efter uppehåll och blev fast till kort före mål. Hästen har klarat spåret tidigare och det är sällan nackdel med Ulf Ohlsson för första gången i vagnen. Ändå för stor favorit.

8 Gnistas Filur är intressant till knappt 15% av spelet. Vann direkt i ny regi näst senast, och galopperade bort bra placering senast. Oskar J Andersson vann med honom näst senast och det är ingen nackdel med honom bakom nu och Gnistas Filur är inte sämre än favoriten – och mycket spelvärd!

10 Kut Melvin jagade jag en del förra året, han har stor fart men agerar hopplöst osäkert. Skulle han trava hela loppet kan han absolut slå dem, och som 2%-are vill jag ta med honom.

 

V64-5

A: 8 B: 11-10-1-12 C: 4-5-7-6-2-9-13-3

Spetsstrid: Innerspårets Bobo ses som spetsfavorit och testas säkert där.

Loppanalys: Två lördagshästar gör upp och det är för fegt att strecka båda, så jag tar ställning för den med bästa kusken. Jag har fått höra det är vettigt att ha kusken med sig i dueller och det är då 8 It’s Showtime Zaz som blir min spik. Han har varit ute på V75 två gånger nu efter sitt uppehåll, och blir allt bättre. Senast klockades han till 10,8 sista varvet, men det var som att han gav sig i duellen med Exclamation Mark. Han hade klart grepp som det kändes i sista kurvan, men skallen kanske inte är den bästa trots allt? Nu var Reijos häst jättebra även starten efter och han verkar ha knallform. Westerholms häst här ska ut i V75-final nästa helg, men lär få genomkörare och han gillar det, vecka-vecka. Jag räknar med att Nicklas fixar bra resa och vinner loppet. Spelet kommer jämnas ut, det blir inte 60% mot 21% när V64-spelet stänger.

Minst lika bra är annars 11 Perfect Dynamite, men det är kusken som inte alltid får till det. Galopp två raka, senast menar han att han manade på hästen och det tålde den inte. Före det var han på väg att pulla ifrån dem på V75 då han drog överväxeln och fick galopp. Då hade han troligen slagit Showtime felfri för han såg ut som en bomb! Nu blir vanlig vagn, inget plus för kapacitet det, men visst är hästen bra nog att vinna. 

 

V64-6

A: 1-6 B: 7-5-12-13-3-10-9-8-2 C: 14-4

Spetsstrid: Star’s Fighter och Ridgehead Mateo gör upp om ledningen. Det är jämnt dessa emellan, men jag tror mest på den förste.      

Loppanalys: Spårtrappa över lång distans och det här är öppet! Jag spelar med 1 Star’s Fighter på DD där jag bara kan spela en rad med spik på favorit i första DD. Den här kommer med två raka spetssegrar, och den senare efter lite uppehåll. Det skiljer lite pengar mellan hästarna i denna spårtrappa och med sina 76000 fick han innerspår medan den som har 93500 fick spår 7. Därmed bra uppgift och det kan bli spets runt om.

6 Ridgehead Mateo är knapp favorit och det kan vara rätt. Två lopp har han gjort i ny regi och efter galopp i första av dessa gick han bra som tvåa senast. Gick positivt som knappt slagen tvåa då via 15 sista varvet och det kan bli både spets och seger.

7 Noifsandbuts galopperade kort efter start senast, men har varit stabil före det. Näst senast blev seger från ledningen efter uppehåll, och hästen är rejäl och körs säkert offensivt. Men som sagt, står lite tufft till med jämna pengar i loppet.

Tidsredaktör: Mattias Ludvigsson