Omgången: Färjestad är det som gäller vi har ett roligt motbud till omgångens största favorit, och spikar i ett mer jämnspelat lopp där vi tror oss räknat ut scenariot.

Spiken: 4 Bellini Face (V64-5) tror vi kan köras till ledningen tidigt, och är formen bara hyfsad så ska de få svårt att slå honom då han är van värre motstånd.

V64-förslaget är på 1.680 kronor (V6).
V64-1: 6-2 (res 11-4)
V64-2: 2-3-4-11-9-1 (res 10-12)
V64-3: 9-11-1-5-2-7-8 (res 3-10)
V64-4: 6-2-4-9-10 (res 11-7)
V64-5: 4 Bellini Face (res 11-6)
V64-6: 7-6-8-10 (res 4-9)

2x6x7x5x1x4 = 1680 kr

DD-förslaget
4 – 6,7,8 x 300

900 kronor

 

V64-1

A: 6-2 B: 11-5-4 C: 10-3-1-9-8

Spetsstrid: Callmeawinner följde bilen senast till ledningen, och det är mycket bra spetschans. Vi tror att Luna Nera Doc kan få ledarryggen.

Loppanalys: Omgångens största favorit dyker upp direkt i 6 Callmeawinner som är riktigt bra! Hon bara flög till ledningen senast och hade full kontroll då Frances Yoda försökte utmana på open stretch. Före det blev det omöjligt då man märkligt fick svar av skräll trots dubbla open på Åby och trots att hon höll tappert var det ingen segerchans. Hon har 6/6 från ledningen och är spetsfavorit så visst talar mycket för favoriten. 

Vi dubblar ändå med 2 Luna Nera Doc som det var bra fart på senast då hon attackerade i sista sväng, men hon klarade inte att vara där ute i hög fart utan det blev galopp. Nu är det Jepson upp och vi tror/hoppas på att det blir rygg på favoriten, som brukar dra på i bra fart. Har hon lite sämre dag kanske Luna Nera Doc kan ta sig förbi sista biten? Strecken är 76% mot 4% och då finns det värde i att testa att dubbla! 

V64-2

A: 2-3 B: 4-11-9-1 C: 10-12-7-6-5-8

Spetsstrid: Snabba hästar. Souvenir d’Inverne kan nog hålla ut favoriten Okaloosa Bell om kusken vill, men det är inte givet efter vila.

Loppanalys: 4 Okaloosa Bell är storfavorit, men den vill vi syna. Det är en lite trög häst, och den typen brukar inte alltid lärlingar få fart på. Kanske öppnar sämre för Andreas och spetsgaranti är det inte alls. Visade bra inställning senast som försvarade sig i ledningen och vann enkelt till slut, men den känns inte alls överlägsen här.

2 Souvenir d’inverne har inte startat sedan september men meritmässigt står han sig väl då han varit ute på V75 under sommaren och vann lopp på 12-tid. Öppnar snabbt och kan kanske till och med vara ledaren, annars är ledarryggen en bra position.

3 Ruthless satt fast med mycket sparat i rygg på ledaren senast i Norge som var ett V75-lopp. Bra kusk, bra läge och bra form talar för hästen!

Vi betalar för några skrällar. 11 Crown Pale spurtade oväntat bra i vida spår senast och den är hetast av dessa mindre spelade.

 

V64-3

 A: 9-11-1 B: 5-2-7-8 C: 3-10-12-4-6

Spetsstrid: Mayflower A.F. tar ledningen och utan galopp lär hon leda länge.

Loppanalys: Stolopp och tipset till 9 Listas Marion som övertygat vid dubbla segrar. Senast var det snabb långsida i 13-fart då hon speedade till ledningen, och försvarade sig bra upploppet ner. Hon ser ut att springa allt mer rakt i loppen och det är bra tryck i henne. Hittas Larsson loss kan det bli tredje raka.

Med stängt spår i fullt fält vill vi ändå inte göra något av henne. 11 What a Creation var klart positiv senast då hon var starkast över upploppet, och vi smågrälade sättet hon satte dit skallen på sista 50 då det stod och vägde. Bortglömd igen. 

1 Mayflower A.F. är spetshästen, inte enbart för att hon stor ensam på start utan hon är snabb i benen. Felfri kan hon spetsa hem det, men det är en svår häst som galopperade senast efter 100 meter utan att ta fatt i grejerna. Var bra vid segern från ledningen.     

V64-4

A: 6-2 B: 4-9-10 C: 11-7-1-5-8-3

Spetsstrid: Lite lurigt med spets här, inte givet att någon av favoriterna maxas första 200 då båda är lite struliga. Innan 500-passeringen sitter nog ändå den av dessa som vågar mest i ledningen.

Loppanalys: 2 Sycramore Broline verkar bli favorit, och det är inte fel. Det var bra intryck senast från ledningen då segern blev mycket enkel. Spurtade maffigt även för tre starter sedan men diskades för trängning i sista kurvan. Lindberg låter nöjd och det kanske kan bli ledningen i första kurvan? Då vinner man säkert loppet.

Bra för loppet är annars även 6 Fantastica och senast var det troligen segern som man galopperade bort via attack i sista kurvan. Det låter som att kusken gärna kontrollerar dem i dödens denna gång och det kan gå vägen. 

Det är ändå kuskar som inte vinner på beställning bakom favoriterna och vi streckar tre hästar ytterligare. 4 Dejvid Am var vettig vid segern och andraplatsen, och säkert lite sliten senast då det presterades sämre. Är han tillbaka nu efter vila så finns chansen med bra läge.

9 Giovetsi lever på styrkan, och senast var det tätplats som rök vid galopp 400 kvar, detta från dödens på bra ledare. 10 Easy to Like är lite spelad och den här sprang 14 sista 800 vid segern och de springer inte ifrån honom om formen finns där efter uppehållet.

V64-5

A: 4 B: 11-6-7-9-12-3 C: 2-8-5-10-1

Spetsstrid: Vi tror att Bellini Face körs till ledningen upp mot 500-passeringen. Aces High och Elma’s Rose gör upp i förstaläget.    

Loppanalys: Ganska mycket spel på en trio och då spikar vi bästa hästen i 4 Bellini Face som normalt borde vara större favorit. Han är bra och sprang 14,6 2600 meter volt i höstas som bra tvåa. Han svarade för flera starka insatser mot bättre hästar än dessa. Det är dunkel stallform, det hymlar vi inte med för ingen av sju starthästarna har varit ens bland de tre under 2019, och Bellini Face utgick felfri strax före nyår. Nu har man laddat om, och som vi läser loppet kan Söderkvist köra till ledningen i andravågen och då bör man vinna loppet. Vi spikar på allt.

11 Modern Love är formhästen i gänget, och det var målfoto från seger senast då hon så när hann ifatt vinnaren men det fattades en läpp. Hon trivs över lång distans och äger bra avslutning och skulle vår spik underprestera så slår hon säkert resten med bara lite klaff.

Hårt spelad är 7 Åsens Aragon men det är värre uppgift nu mot senast. Då nåddes andra ytter från dubbla tillägg. Överspelad!

På spets och kanske släpp är 6 Aces High värd att lyfta som skräll.

V64-6

A: 7-6-8-10 B: 4-9-5 C: 1-2-3

Spetsstrid: Ingen av de tre på start tror vi duger till seger, men kanske körs All Knight i spets en bit i varje fall?

Loppanalys: 10 Candor Hall gör comeback som elvaåring efter att ha varit skadad och inte startat på ett år. Han är otroligt svårbedömd och det är inte alls säkert att han hittar tillbaka till tidigare standard som gammal häst efter lång frånvaro. Meritmässigt är han helt i egen klass mot dessa hästar, men form är färskvara och som storfavorit finns inget värde i att jobba med honom. Han får bli med på fyra streck på V64, men inget DD-spel.

DD spelas med tre hästar. 7 Conrads Vilhelm som vi gillade hur han tog för sig sista 400 metrarna senast då det var bra sprutt i benen. Han är osäker och kan vara borta direkt med svåra spår 4, men det brukar vara lugnare i långloppen i volt, inte samma stress bland kuskarna och felfri kan han vara vinnaren.

6 Divided By Zero chansar vi upp då Lundström-Wolden kommer till Sverige. Hästen övertygade i somras då han blåste runt till överlägsen seger, men det har inte varit samma tryck efter det och känslan är att han inte tagit i till slut. I montéloppet fick han chansen via smyglopp men vågade inte utmana kapabla Welcome, men blev tvåa. Senast hängde han mest med som fyra, mot rätt bra hästar. Kanske tar han i bättre med pisk? Som lite spelad är det värt chansspel på DD.

8 Bobbery har fin vinterform och med rygglopp till sista sväng kan han växla dem, han var bra för Petter näst senast och senast max bakom överlägsna Peder Mykla.

Tippare: Redaktionen, travnet.se