Tre år och fyra månader tog det – men nu är Nimbus C.D. en vinnare igen. I andra starten i regi Robert Bergh slog den elegante fuxen in straffsparken på Bergsåker.

Efter en lång skadeperiod och många turer gjorde Nimbus C.D. comeback och samtidigt debut för sin nye tränare Robert Bergh i början av januari. Det slutade med en fin tredjeplats, under söndagen kom också nioåringens första seger sedan september 2015. Med Per Lennartsson i sulkyn startade Nimbus C.D. i ett snabblopp mot blott fem hästar på Bergsåker, en på pappret enkel uppgift som fixades utan en tillstymmelse till problem.

Nimbus C.D. var belagd med tjugo meters tillägg men redan vid passeringen för ett halvvarv hade han hämtat in och övertagit ledningen. Första varvet klockades efter mycket måttliga 19,2, motståndet lade sig på rad bakom och loppet var i praktiken över. Ledaren stack med enkelhet undan för att skriva segermarginalen till två längder över upploppet. Efter en avslutning sista 500 meterna på 10,7 kom Nimbus C.D. i mål på 1.15,6/2160 meter. En seger värd 30 000 kronor.