Australiens snabbaste travhäst genom tiderna Maori Time har gjort sin sista start. Nu blir det i stället en framtid inom aveln – men hon stannar i Europa.

Efter att förra vintern travat 1.09,3a över engelska milen blev Maori Time tidernas snabbaste travare i Oceanien. Något som sedermera innebar att hon också fick en plats i Elitloppet förra året. Då slutade det i galopp för stoet men hon fortsatte att tävla på svensk mark i regi Stig H Johansson. Det dock utan några stora framgångar; på sju starter blev det inga resultat.

Den senaste starten, på Sundbyholm i slutet av november, blev också den sista för det i dag tioåriga stoet. Ägaren Frederick Crews meddelar via sitt Twitter-konto att tävlings-karriären är över för Maori Time som nu i stället ska fokusera på aveln där tanken är att hon ska bli kvar i Europa. Maori Time gjorde 73 starter, vann 24 lopp och tjänade drygt 2,7 miljoner kronor.

– Drömmen är över. Efter konsultation med Stig H Johansson har vi kommit fram till att Maori Time kommer att sluta tävla för att bli avelssto, skriver Crews på Twitter.