Readly Express höll sig till en biroll i söndagens Prix de Belgique men om knappt två veckor hoppas Timo Nurmos att han återtar huvudrollen. Allt har gått enligt planen.

Stark som tvåa i Prix de Bourgogne bakom Bold Eagle och en godkänd avslutning som femma i Prix de Belgique som såg Bird Parker som slutlig segrare. Det har varit resultaten för Readly Express i de två lopp på Vincennes som Timo Nurmos fantomtravare gjort den här vintern. I en intervju med Kanal 75 berättar tränaren att söndagens lopp utföll precis som man hoppats.

– Allt gick precis enligt planerna i loppet. Han gick med skor och det var meningen att köra snällt. Det var lågt tempo och han satt sist och fick sedan gå med ute i tredje- och fjärde-spår runt sista kurvan. Björn körde ingenting med honom över upploppet och hästen var inte trött i mål. Han blåste ingenting efteråt, säger Timo Nurmos till Kanal 75 på mån-dagen och tillägger:

– Björn ringde i går kväll och hade kollat om på loppet igen och var nöjd. Jag var också nöjd. Det var flera omstarter och hästen fick ytterligare lite rutin på det och han fick lite mer snabbhet i benen eftersom han bara hade styrketränat inför senaste starten. Nu hoppas och tror jag att han ska vara på topp om två veckor och då blir det barfota runt om.

Den regerande mästaren är redo för titelförsvar i Prix d’Amérique. Nu väntar de sista finslipningarna de kommande knappt två veckorna som återstår. Nästa snabbjobb blir på fredag, då är Nurmos på plats och han vet vilka som är de tuffaste konkurrenterna för Readly Express i PdA.

– Bold Eagle är värst emot och sedan Bélina Josselyn och Propulsion. Kanske Bird Parker att han kan vara med när det nu är lite mjukare bana och inte går lika fort som tidigare. Han är mer stark än snabb och Vincennes bana är mjukare i år och mer skonsam än tidigare, men samtidigt är den inte lika snabb som förra året, säger han till Kanal 75. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker när Bélina diskades