Ingen start på Solvalla i helgen – i stället blev det stenhård träning på hemmaplan. Propulsion är tillbaka efter feberslängen och laddas mot Prix d’Amérique.

Propulsions vara eller inte vara i Prix d’Amérique har blivit en följetong i sig. Efter att överraskande fått se sig slagen på Romme dagarna före nyår stod Daniel Redéns kanontravare med feber efteråt. Om det då skulle bli en start i Prix d’Amérique som planerat var därmed länge ovisst – men nu kommer mer positiva rapporter. Tankar fanns på att testa hästen i kommande lördags Gulddivisionen på Solvalla men i stället valde Daniel Redén att ge sin stjärna ett ordentligt jobb på hemmaplan. Något som verkar ha fallit väl ut, det skriver tränaren själv på Twitter.

– Stenhårt träningspass för Propulsion i dag. Sex intervaller (går normalt fem som mest), dessutom i tufft tempo. Tar han detta jobb bra, vilket jag tror och hoppas, då är vi med i surret på allvar igen. I eftermiddag väntar solariet och massage. Kan även tillägga att pulsen i dagens träning var högre än i hans flesta starter, vi snackar hård träning, skriver Daniel RedénTwitter under måndagen.

Propulsion som hade en enastående säsong 2018 med elva miljoner kronor intjänat, har funnits med i startlistan till Prix d’Amérique de två senaste åren med ett fjärde- och tredje-pris som resultat. Om han dyker upp i världens tuffaste trav-lopp även i år avgörs senast nästa måndag – då stängs anmälningen till loppet.

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Gulddivision utan Propulsion – men med Piraten