V64 Eskilstuna 14 januari

Omgången: Eskilstuna, eller Sundbyholmstravet, kör veckans första V64. Det är typisk vinteromgång utan större klass på loppen, men jag har letat upp en mycket spelintressant spik!.

Spiken: 1 Wake Up America (V64-1) är loppets roliga speldrag och som strecken sitter är det givet för mig att chansspika till under 10%!

Utgångarna: 2 Guilty Pleasure (V64-2) tror jag sticker till ledningen för Kontio, och sedan ska han kunna styra hem ett dåligt lopp med för stor favorit.
6 Blytung Am (V64-6) var bra vid överlägsen seger och han sticker ut i loppet tycker jag.

V64-förslaget är på 2016 kronor (V6).

1 Wake Up America (2-6)
2/ 1-3-6-7 (4-5)
2-11-5-11-4-3-1-9-7 (12-6)
5-2-6-1 (9-8)
10-1-12-11 (5-2)
6/ 7-12-11-5-2-8-4-9 (3-1)

1x1x9x4x4x9 = 1296 kr
1x5x9x4x4x1 = 720 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

10 – 6 x 700 kr
11,12 – 6 x 150 kr

V64-1

A: 1 B: 6-4-8-9 C: 3-2-7-5

Spetsstrid: Wake Up America är spetshästen i mina ögon med endast två på start och nu bör man testa där.

Loppanalys: Rutinerade guldhästar ska till 20 meter, och det är ett lurigt lopp då man ska gissa formen på dessa gamla rävar. 

Första starten på tio månader gör 6 Kadett C.D. och han är otroligt svårbedömd med tanke på det och att det är Isabella Bergh i vagnen. Han gjorde fem starter i vintras och var ute mot bra hästar och tog hem ett andrapris som bäst, bakom en viss Zenit Brick. Han kanske helt enkelt är för bra på ren hårdhet och han har segrat 6 av 10 gånger efter längre vila, men det är inget jag vill gissa på, dessutom lite dunkel form på Berghs hästar i Sverige. Samt spår 4 i volten på 1640 meter.

Draget är helt klart 1 Wake Up America som känns stekhet på spets och kort distans till en bit under 10% vid publicering! Gav upp i senaste spetsloppet och har inte körts där på länge, men före det tog han flera spetssegrar (tre närmare bestämt). Kanske får hållas som man vill där framme då de mer betrodda har tillägg och är inga som vill göra allt grovjobb längre? Han har visat smygform senaste loppen och det är en riktigt spelintressant chansspik!

4 Highspeed Call gav upp mentalt senast menar Pettersson då han inte gillar tunga/dåliga banor. Före det har han visat nyttig form och gick inte tom i guldloppet Lionel vann näst senast som låg utanför V75. 

V64-2

A: 2 B: 1-3-6-7 C: 4-5

Spetsstrid: Guilty Pleasure har varit bra med i Finland och var snabb i volt senast och jag tror att Jorma kör till ledningen och stannar där. Invändigt tror jag inte favoriten är snabb nog, men utmana kommer Bear My Dream att göra som varit snabb utan att spetsa med några framspår.

Loppanalys: Oerhört ihåligt lopp där 1 Why Not Blanche är storfavorit. Hästen har inlett bra, och kördes offensivt till ledningen efter en bit senast. Såg ut att ha loppet i sin hand, men kusken spräckte fältet i slutsvängen och man blev nedspeedade. Trampade sig tydligen efter det, men det verkar okej. Jag tror inte man håller upp någon ledningen, sedan tror Jörgen att han får överta – men det hoppas jag inte blir fallet och spelar utgång emot. Det är ju trots allt så att Jörgen inte vinner lopp varje dag heller och som favorit är värdet lågt.

Finske 2 Guilty Pleasure var snabb senast och spetsade, men kunde inte stå emot en fin häst som gått med bakom i Enrico Trot. Ändå fullgod insats, för den han fick ge sig mot är bra. Jag har kollat hästen från Finland och han öppnar rätt bra, och med Jorma och perfekt spår ser jag det som spets. Sedan är inte Jorma den som släpper ledningen i första taget, inte till sämre kusk i varje fall och det vore nog vettigt att ha favoriten på utsidan. Utgång.

3 Bear My Dream utmanar om ledningen och kan vara vinnaren, inte minst om den taktiken lyckas. Betalar även för 6 Metallica I.R. som var positiv senast då man kom fram invändigt till slut och kan skrälla och ta första segern.

V64-3
A: 2-11-5 B: 11-4-3-1-9-7 C: 12-6-8-10

Spetsstrid: Lurigt bland dåliga hästar och med lärlingar. Felfri No April Fool är tänkbar i både första- och andraläget. Annars är det lite av att kasta pil…

Loppanalys: 5 No April Fool är favorit l lärlingsloppet och fartmässigt är han klart bäst, för det är lite konstigt att han inte vann lopp under 2018. Flera gånger spurtade han riktigt bra, bland annat flög han fram upploppet ner som knappt slagen av Roofparty i våras, och var trea bakom kapabla Caligula höstas då han åter gick bra. Han gjorde det bra efter att ha tappat mark på galopp i första kurvan senast, och sköter han sig hela loppet är det bra segerchans och han är alltså bäst, MEN det är en knepig häst och han är ute för lärling över stressiga 1640 meter och här spelas för skräll.

Tipset till 2 St No More War som speedade till seger i samma lopp som favoriten var med i senast och det var bra intryck då. Hängde med okej senast, men det var inte jättebra rapporter då och jag tror på bättre insats nu och Tom Fromell är nog trots allt lite kuskplus. Chanstippas med bra läge.

En annan skräll jag varnar för är 11 Edwin Henna som gjorde comeback senast i första starten sedan augusti. Fick visserligen fint lopp i ledarryggen, men sättet han följde i rygg på Mex Första och mer eller mindre knuffade den i mål gillade jag. Inte minst som han skulle vara tunt jobbad och verkligen behöva loppet.

V64-4

A: 5 B: 2-6-1-9-8-7 C: 3-11-4-12

Spetsstrid: Exit Angot är inte osnabb, och går bra i spets och då man står ensam på start hoppas jag att Lars kör från ledningen så länge lampan lyser. Dock risk för favoritsläpp…

Loppanalys: Ny storfavorit för Jörgen S Eriksson och visst står 5 Global Tailwind för klassen i gänget. Jag vill ändå gardera då han har 50% av spelet på sig, och han ska ut i V75-final efter detta så han kanske inte är helt på topp redan nu. Man växlar ner från jänkarvagn till vanlig vagn, inga plus det heller även om han vann med vanlig vagn näst senast. Kan han forceras till ledningen så vinner han säkert, men det är värde i att gardera då alla andra rensar duktigt! Från ledningen har han segrat 5/9 försök och har även två andrapris.

Jag tar chansen och betalar för ytterligare tre med chans. 2 Alexander U.R. räcker inte riktigt då man spänner bågen mot V75, men i vanliga lopp duger han bättre. Senast höll han positivt i spåren sista varvet där duktige Perfect King vann.

6 Vidivici C.C. har form för att vinna då han gått starkt i monté där de tre senaste vinsterna är tagna. Gick bra för sulky senast som tvåa och har chans.

1 Exit Angot trodde jag skulle bli bättre under förra året då jag gillade hur han borrade ner sig vid segern i somras och vann från dödens. Efter det blev det tre raka nollor, men senast visade han lite form igen då jag hade 13 sista 700 på honom i spåren och han höll bra. Kul uppgift då han är ensam på start och bord eköras i spets där han har segrar båda försöken.

V64-5

A: 10 B: 1-12-11 C: 5-2-8-4-3-6-9-7

Spetsstrid: Syria A.T. öppnade bra senast och var näst snabbast, men Valsa Lavec flög förbi. Möter snabba hästar nu med, felfri Lotusathena är snabb och Min Stormvind är riktigt snabb och borde blåsa förbi favoriten. Även Smile of Mine är snabb i benen och borde laddas.

Loppanalys: 1 Syria A.T. är megafavorit spelad till runt 60% av insatserna, och hon är bra. Senast var hon chanslös att svara Valsa Lavec från start, fick knalla i dödens på denne och höll bra som tvåa och försökte verkligen gå i närkamp. Håller hon ledningen är det säkert över, men det är alltid lurigt med spår 1 bakom bilen på jättefavoriter och värdet ligger i att hon bränner. Lennartsson har jättefin stallform, men det är brutalt överspelad favorit trots allt mot flera startsnabba hästar.

En häst sticker ut bakom och det är 10 Saga Doc som det blev helgalet för senast då hon hängde i tredjespår hela loppet på V75 och det gick såklart inte. Nu får hon Oskar J Andersson bakom och det är kraftigt kuskplus i min bok och hon känns klart aktuell. Hon har visat form länge, och spurtade piggt näst senast och har två snabba startryggar och kan rinna igenom bra för vass kusk. Intressant och klart mest DD-spel med henne!

Jag betalar för 12 Ultimate Goal som är en fin typ och det är spännande debut i ny regi hos Kylin-Blom och Emilia Leo är bra kusk. Även streck för ”ospelade” 11 Even Smaller Plum som hoppade senast, men kommer fälla många med rygglopp.

V64-6

A: 6 B: 7-12-11-5-2-8-4-9 C: 3-1-10

Spetsstrid: Oneofthosedays är snabb och brukar laddas iväg. Blytung Am, Simb Murdoch och Balto d’Huon är alla snabba och det kommer gå undan mot första kurvan!

Loppanalys: 6 Blytung Am är min vinnare i jämnspelat lopp och som strecken sitter väljer jag att spika honom på DD och spela utgång på V64. Han var inte frisk i debuten för Nicklas Westerholm, och var borta några månader. Gjorde comeback senast och övertygade så smått även om det var i uppsamlingslopp. Öppnade snabbt från bakspår bakom bilen och kördes till spets redan i första sväng, och sedan stack han undan på bra vis upploppet ner och lämnade övriga långt bakom sig. Det är klart uppåtform hos Westerholm nu är känslan efter ett struligt 2018 och detta kan vara ny vinnare från stallet! Öppnar bra, och kör säkert om ledningen. Från spets har han varit 2-1-1-1 på fyra försök.

5 Deux En Un är favoritspelad, men det känns inte korrekt. Hästen har haft svårt att orka hela loppen, och även om det blev seger senast så var det otroligt bra klaff den gången. Brutalt överspelad och rankas ner!

Comeback gör 11 Gogo di Quattro då han varit ifrån efter att han inte var som bäst senast då han hoppade 750 kvar. Det finns bra fart i hästen som sprang 14,4 som tvåa näst senast och det räcker bra här. Vann enda gången man testade 1640 meter kan nämnas, efter lugn start.

Ganska mycket spel är det även på 7 Simb Murdoch som kommer från tre raka starter på V75 och senast var han positiv tvåa efter ett inte alltför snällt upplägg. Han är startsnabb och skulle ledningen nås kan det vara svårt att slå honom och jag lägger tvåa.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson