Ingen Propulsion med i startlistan till Gulddivisionen på Solvalla den här lördagen, men publiken får ändå se en spännande match mellan bland andra On Track Piraten och Zenit Brick.

Tidigare har tränaren Daniel Redén menat att lördagens Gulddivisionen, även Bulwarks lopp, på Solvalla var ett tänkbar genrep inför en eventuell start i Prix d’Amérique för Propulsion. Men så blir det inte – Propulsion finns inte med i den definitiva startlistan och kommer i så fall att gå direkt mot Paris om man väljer att starta i loppet den 27 januari.

Gulddivisionen får dock se ett trevligt fält ändå. On Track Piraten, som var hästen som besegrade just Propulsion senast, gör årets första start i jakt på nya STL-segrar och han möter Zenit Brick. Timo Nurmos åttaåring har inlett vintern starkt och redan hunnit med tre segrar i högsta klassen sedan i november, senast på Bergsåker. Intressant debut i klassen gör också Disco Volante. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Sir Q.C. – Jorma Kontio
2 Zenit Brick – Mika Forss
3 Archangel Am – Adrian Kolgjini
4 Disco Volante – Ulf Ohlsson
5 Elian Web – Ville Karhulahti
6 West Wing – Rikard N Skoglund
7 Sorbet – Örjan Kihlström
8 On Track Piraten – Hans R Strömberg