Kan monté vara modellen för Carabinieri? Efter att ha varit stark tvåa under sadel i Paris på söndagen figurerar den svenska hästen nu i anmälningslistorna till Prix de Cornulier.

I Grupp 3-loppet Prix Djérid (40 500 euro) på söndagen gjorde Peter Untersteiner-tränade Carabinieri debut i monté. Det resulterade i en mersmakande andraplats när han med Franck Nivard i sadeln följde ledande favoriten Boss de Meleuc i rygg för att bli tvåa på 1.13,6/2200 meter över Vincennes lilla bana (se loppet här). Redan till den här helgen kan betydligt större uppgifter vänta för den svenske åttaåringen.

När anmälningstiden till Prix de Cornulier, montésportens största slag, gick ut på måndag förmiddag var Carabinieri en av de totalt 22 anmälda hästarna. Med cirka 5,3 miljoner kronor på kontot kommer Carabinieri att ha en säker plats i loppet, om man önskar att starta.

De i övrigt hetaste namnen inför Prix de Cornulier som avgörs på söndag den 20 februari, är förra årets vinnare Traders, de två senaste årens bronsmedaljör Bilibili som kommer från seger i genrepet Prix du Calvados samt Briac Dark. Den senare, som varit femma i Prix d’Amérique två år i rad, gjorde också positivt debut under sadel som trea. Den samlade prissumman i Prix de Cornulier uppgår till 650 000 euro och startlistan blir definitiv på torsdag. (Foto: ALN).