Vad som såg ut att bli ett perfekt genrep inför Prix d’Amérique blev ett resultatmässigt fiasko för Bélina Josselyn. Kusken Jean-Michel Bazire fick två dagars avstängning för sitt tilltag.

Jean-Michel Bazire var sugen på att vinna Prix de Belgique med sin Bélina Josselyn, kanske lite för sugen rent av. Efter att regelvidrigt tagit sig ut i andraspår ur sista sväng och därmed generat den utvändige Valko Jenilat till galopp, diskades Bélina Josselyn som passerade mål som etta. Kusken, tillika tränaren Bazire som inleder den här veckan med fyra dagars avstängning tilldelades ytterligare två dagar på botbänken, den 24-25 januari. I Prix d’Amérique är dock Bazire tillbaka bakom Bélina.

– Hästen var utmärkt, till skillnad från hennes kusk. Jag såg att det skulle bli en lucka, så jag gick ut, men jag hade haft tid att vänta lite till. Allt var bra med hästen i alla fall, säger Jean-Michel Bazire efteråt till Bélina Josselyns Facebook-sida.

Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker när Bélina diskades