Björn Goop är nominerad till Jerringpriset – och har också möjlighet att ta hem både Årets tränare och Årets kusk. Här nomineringarna till de två sista klasserna i Hästgalan.

På söndagen meddelade Svenska Hästsportjournalisters klubb (SHK) kandidaterna för de två sista kategorierna till Hästgalan den 8 februari. Björn Goop finns bland de som är nominerade i både Årets kusk och Årets tränare.

I kampen om titeln Årets tränare står PdA-vinnaren Timo Nurmos, Elitlopps-tränaren Jerry Riordan och succémannen Daniel Redén för motståndet. Bland de som kan utses till Årets kusk finns förutom Björn Goop också Örjan Kihlström som slog nytt vinstrekord, landets segerrikaste kusk Ulf Ohlsson samt Carl Johan Jepson som under året tagit klivet in bland de allra största.

Här är de nominerade:

Årets tränare:
Björn Goop
Timo Nurmos
Daniel Redén
Jerry Riordan

Årets kusk:
Björn Goop
Carl Johan Jepson
Örjan Kihlström
Ulf Ohlsson

Läs även: Årets Häst – de nominerade – så röstar du
Läs även: Hästgalan: Nomineringar klara i sju kategorier