Nio år gammal men fortfarande på segerhumör. Dante Boko blixtrade till spets och gjorde processen kort med motståndet i Arvid Stjernswärds Minne på hemmabanan Jägersro.

Han börjar bli lite till åren nu Dante Boko, men nioåringen med över åtta miljoner kronor på kontot gav ett riktigt piggt intryck när han lattjade med mot-ståndet i lördagens huvud-lopp Arvid Stjernswärds Minne på hemmaovalen Jägersro. En skön seger för Kolgjini och ett fint avslut för skötaren Linda Sundberg som nu ska sluta i stallet.

– Det är en häst som betytt mycket för oss. Han närmar sig hundra starter nu, men han gillar det fortfarande. Samtidigt är det blandade känslor i dag, det här var sista starten han gjorde för Linda, hon har varit hos oss i elva år och det är nog nittio procent hennes förtjänst att den här gamle valack-en är i det här skicket, menade Adrian Kolgjini i ATG Live.

Dante Boko var riktigt laddad då bilen släppte gänget, smackade direkt till spets men behövde heller inte förta sig för att komma dit; 13,5 första 500 visade klockorna. Därmed var halva segern redan i hamn för hemmahästen och när tempot skärpets över sista bortre visade det sig strax att det här racet redan var avgjort. Shadow Gar kom men en fin slutrökare, men utgjorde inget hot mot Dante Boko som passerade mållinjen på 1.12,1a/1640 för att därmed utöka segerkontot med 200 000 kronor. Timone Ek var hårt betrodd i debuten för Jerry Riordan men kom aldrig riktigt in i matchen, inte heller danske Elitlopps-finalisten Takethem eller tufft streckade Turno di Azzurra.

*****

*Helena Burmans Dolan Spring hade inte startat på några veckor men den klassige valacken hade ändå styrka för att infria favoritskapet i Bronsdivisionen. Dolan Spring lyckades hålla upp ledningen och fick sedan anföra loppet ohindrad. Via ett litet ryck ur sista sväng var saken också avgjord – för Stefan Söderkvist gick sjuåringen säkert undan sista biten till seger på 1.14,8/2140.

*Joakim Lövgrens elegante Sevilla blev spelarnas val i stayerloppet och den tuffe Ready Cash-sonen såg också till att hemföra segern. Lövgren lotsade fram sin häst perfekt i andra paret utvändigt för att med varvet från mål snabbt sända fram för att överta ledningen. Sevilla drog hårt över sista bortre och var i loppets slutskede aldrig särskilt hotad. 1.16,4 på 3160 meter visade klockorna.

*Peter Untersteiner är en ofta sedd gäst i Jägersros vinnarcirkel och i stoloppet var det dags igen. Segervapnet var tyskan Ofelia O.E. som här ökade på sin segerrad till tre raka. Ofelia O.E. hittade från sitt innerspår ut i tredje utvändigt, följde i ryggar 800 kvar och satte in sin egen attack in mot den sista svängen. Love You-dottern kopplade ett säkert grepp och höll undan för sista uppvaktningen på 1.14,7a/2140 meter.

*För sin tränare René Jonassen har femårige Cody segrat flitigt i Danmark och i Klass 2 visade valacken att han räcker långt även i svensk rikstoto. Cody fick kliva fram för att syna dödens utanpå favoriten Callipygian som gasat till spets ur första svängen. Den uppgiften var dock inte övermäktig för den dansk-tränade hästen – som säkert slog klorna i ledaren till slut. 1.13,4a/1640 var en fin notering på det plaskiga underlaget.

*Välförtjänt vinnare i Silver-divisionen. Roger Perssons härlige Västerbo Exact drog programenligt direkt till spets och efter drygt 700 meter avverkade fick man loppets tunga favorit Olle Rolls utanpå sig. Den senare såg ut att ha ett litet grepp i sista sväng, men ledaren hade mer att ge sista biten. För Thomas Uhrberg sträckte Västerbo Exact på sig över upploppet, avfärdade favoriten och vann slutligen säkert på 1.13,3a full distans.

*Jocke Lövgren var i stöten – andra segern kom i avslutande Klass 1. Med Staro Leonardo kom han till piken men valde att överlämna när Conrad Lugauer sände Harran Boko framåt efter ett halv-varv. Den senare såg ut att ha händelserna under kontroll när man travade genom sista sväng, men luckan kom i god tid från vinnarhålet och sista biten var Staro Leonardo den starkaste. Lätt till slut på 1.14,0 över 2140 meter. Dubbla galopper blev det tyvärr för favoriten Da Pepperboy. (Foton: ALN).

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hästgalan: Alla nominerade – Årets Häst – så röstar du

Hästgalan: Alla nominerade – Årets Häst – så röstar du

Propulsion, Readly Express, Ringostarr Treb eller Mellby Free? Det är den fyra nominerade till Årets Häst.

Den 8 februari är datumet för Hästgalan. Det noblaste priset är såklart Årets Häst. De fyra nominerade hästarna är nu släppta. PdA-vinnaren Readly Express, Elitloppets kung Ringostarr Treb och den fenomenale Propulsion utmanas av framgångsrika stoet Mellby Free om titeln.

Det är Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) som utsett kandidaterna och det är också de och det svenska folket som avgör vem som föräras priset. Du kan rösta redan nu och fram till 8 februari. För mer information och att rösta klickar du här.

De nominerade till Årets Häst:

Mellby Free
Propulsion
Readly Express
Ringostarr Treb

 

Läs även: Hästgalan: Nomineringarna klara i sju kategorier
Läs även: Hästgalan: Björn Goop har chans på två titlar

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya snackisen i Frankrike - Gotland tog sjätte raka
Nästa nyhet
Nya snackisen i Frankrike – Gotland tog sjätte raka

Nya snackisen i Frankrike – Gotland tog sjätte raka

I nyblivna treåringen Gotland har Philippe Allaire sin nästa guldklimp. Efter lördagens sjätte seger på lika många försök vet ultratalangen ännu inte hur det känns att förlora.

En treåring vid namn Gotland är nästa snackis i Frankrike. Det är Philippe Allaire som tränar sonen efter Ready Cash som inledde sin karriär som tvååring och nöp fem raka segrar. När han vid lördagens tävlingar på Vincennes gjorde första starten som treåring i Grupp 2-loppet Prix Maurice de Gheest, fortsatte segerraden.

Gotland såg förvisso inte jättekul ut före loppet, snubblade i galopp i provstarten men lyckades ta sig samman då det verkligen gällde. Efter en försiktig inledning i händerna på Eric Raffin avancerades storfavoriten framåt för att gå till hastigt angrepp in i sista sväng. Gotland övertog snart takt-pinnen och höll säkert undan över upploppet till sjätte raka triumfen. Segern togs på 1.15,7/2700 meter och var värd 45 000 euro. Treåring har hittillsin sin karriär tjänat ihop drygt två miljoner kronor.

*I Prix de Croix, också med 45 000 euro till vinnaren, fick norrmännen fira. I sin andra start i Paris slog nämligen Frode Hamre-tränade Vainqueur R.P. till. Också här skötte Eric Raffin spakarna, sände sin häst till attack in i sista sväng, kopplade säkert greppet om ledande Express Jet och höll ifrån sig den från tillägg fint avslutande Erminig d’Oliverie. 1.14,/2850 meter var segertiden. I loppet fanns även Hard Times med, men här blev det galopp i kön i sista svängen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goops storslam i Paris - etta, tvåa, trea och fyra
Nästa nyhet
Goops storslam i Paris – etta, tvåa, trea och fyra

Goops storslam i Paris – etta, tvåa, trea och fyra

Björn Goop stod för en sällsynt bedrift på Vincennes under fredagen. Samtliga stallets fyra hästar i loppet placerade sig på de fyra första platserna.

Med Well Done la Marc var Björn Goop själv fyra i mål i stoloppet Prix de Rânes på Vincennes vid banans tävlingar på fredagen. Den svenske tränaren skulle ändå spela huvudrollen i loppet – före i resultatlistan placerade sig nämligen stallets övriga tre deltagare.

Segrade i loppet gjorde Evening Prayer till glada 113(!) gånger pengarna. Pierre-Yves Verva körde stoet till segern efter en invändig resa och en frisk avslutning för att fånga in stallkamraten Mamasan och också hålla undan för starkt spurtande Caresse. Segrarinnan noterade 1.13,3/2700 meter och fick för det 20 250 euro. Totalt travade Goop-kvartetten in 41 400 euro genom sin bravad.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Mantorp

Söndag: Grand Slam 75-tips till Mantorp

Grand Slam 75, Mantorp 13 december

Omgången: Lågklassigt värre denna söndag och läge för hög utdelning då det dessutom finns extramiljoner i potten. Två spikar hoppas jag är rätt väg mot alla rätt, en trolig och en rolig.

Spikarna

10 Rocky Bear (GS75-2) är en riktigt bra häst och även om utgångsläget är tråkigt tror jag att han bara visar sig bäst.

1 Gianluca Boko (GS75-6) tycker jag har en skräddarsydd uppgift och tror att han spårar hela vägen.

Överspelad

2 Symphonic Lincoln (GS75-1) blir rätt hårt betrodd, men vinner inte på beställning och var dessutom ganska trist senast.

GS75-systemet:

1,3,4,11 (2-6)
10 Rocky Bear (9-5)
1,4,6,11 (7-3)
3,4,5,6,8,9,11 (1-10)
4,6,7 (1-3)
1 Gianluca Boko (2-4)
3,4,5,6,11,13,15 (1-9)

4x1x4x7x3x1x7 = 2352 rader/kronor

DD-spelet:

3 – 3,4,5,6,11,15 x 150 kronor

Totalt 900 kronor

Loppanalyser

Analys Mantorp GS75-1:

Ranking: A: -. B: 4-11-3-1. B/C: 2-6-7. C: 10-8-5-9-12.

Spesanalys: 2 Symphonic Lincoln är snabbast men där släpper man nog. Borde då bli 4 Vichy Grif som tidigt får överta.

Loppanalys: Ett lurigt lopp där 1 Mr Magnifique blir mycket spelad. Sexåringen var rejäl vid segern näst senast och gick fullt godkänt sist på V75. Normalt hade Ready Cash-sonen setts med bra chans men utgångsläget är sämsta tänkbara och ekipaget behöver tur för att det ska lösa sig. Givet streck men inget jag tycker man kan gå på.

Tipset ger jag med viss tvekan till 4 Vichy Grif som jag tror tidigt sitter i tät. Femåringen gick bra senast men har varit struken efter det så formen är svårbedömd. Det ser ut som att Eklundh skulle kunna få bestämma en bit och då tror jag Varenne-dottern har vettig chans att rinna undan till slut.

11 Undies är bästa hästen men även här är formen diffus. Hingsten gjorde comeback i mitten av november men det sa inte så mycket. Har sedan varit struken men skulle han tävla i närheten av sitt rätta jag är chansen god, oavsett upplägg.

Jag betalar även för 3 Hugo R.C. som gjort hyggliga lopp på slutet utan att visa det lilla extra. Senast fick han ett perfekt lopp men höll bara farten i trög stil. Nu ska man återgå till någon form av stängt huvudlag vilket känns intressant och normalt slutar ekipaget i striden.

Fyra streck totalt och jag står över 2 Symphonic Lincoln som var tveksam senast och inte vinner på beställning.

Analys Mantorp GS75-2:

Ranking: A: 10. B: 9-5-13-12-1. B/C: 11-8-7-6. C: 2-4-3-14.

Spetsanalys: 1 Vivaldi står ensam på start och Eklundh lär köra så länge lampan lyser.

Loppanalys: Här tror jag mycket på 10 Rocky Bear som känns som hästen i gänget. Fuxen var senast ute på V75 och gjorde det fullt godkänt på den bedrövliga banan. Insatserna vid segrarna har varit klart bra och nu är motståndet väldigt beskedligt. Utan strul tror jag att Håkan E Johanssons springare bara är bäst och för mig är spiken given.

Bakom är det ganska öppet. 9 Ågårds Julius var med i samma V75-lopp senast och galopperade in i slutsvängen med lite krafter kvar. Sköter han sig samtidigt som min vinnare kommer bort är han ett tidigt bud.

Vill även nämna 5 Burn Out som håller knallform. Nioåringen har gjort tre starter efter uppehåll och varit klart förbättrad. Han har bara vunnit två lopp i karriären men för den som garderar tycker jag att valacken är given på kupongen.

Analys Mantorp GS75-3:

Ranking: A: 6-4. B: 11-1. B/C: 7-3. C: 9-8-10-5-12-2.

Spesanalys: Vidöppet! Ingen har visat någon direkt startsnabbhet men gissar att Jepson är offensiv och tidigt trycker sig till tät med 4 Olivinia.

Loppanalys: Ett lågklassigt lopp där 4 Olivinia ser ut att bli omgångens största favorit. Femåringen verkar rejäl och den långa distansen borde vara en fördel. Hon avslutade fint till knapp seger senast och Jepson upp känns som ett plus. Märren har inte öppnat jättesnabbt men kusken är säkert offensiv och det finns risk/chans för tidig ledning. Väl där blir ekipaget svårslaget men jag måste prova att gardera.

Tipset ger jag faktiskt till 6 Cri Kee som gick riktigt positivt i skymundan senast efter att ha galopperat i den första kurvan. Nioåringen är knepig men har visat fin fart även tidigare och skulle hon sköta sig blir jag inte ett dugg förvånad om hon skräller till. Fiore kör dessutom med självförtroende för dagen och 2-3 % i skrivande stund är alldeles för lite.

Jag streckar även mina två B-hästar och 11 Bernts Ulrika har gjort tre lopp efter lång frånvaro. Märren har gjort det godkänt och det ska bli intressant att se henne tävla bakifrån den här gången. Med klaff spurtar hon förbi många över upploppet.

Betalar även för 1 Iwalu trots att Pasi kör själv och utgångsläget bör innebära att ekipaget blir över. Hästen är dock inte så tokig och även här bör den långa distansen vara en fördel. Löser det sig kan hon vinna den tunga vägen och spelprocenten är i underkant. Fyra streck totalt.

Analys Mantorp GS75-4:

Ranking: A: 3. B: 8-4-11-9-6-5. B/C: 1-10-12. C: 2-7.

Spesanalys: 3 Simb Ratita är snabb men jag är inte helt säker på att hon kan svara ut 6 Pekay Gold. Knapp fördel den förstnämnda.

Loppanalys: Ett stolopp över korta häcken och 3 Simb Ratita blir klar favorit. Sjuåringen har gjort två lopp efter vila och i comebacken orkade hon inte från dödens. Senast blev det spets i högt tempo och Super Arnie-dottern höll starkt men fick ge sig med minsta möjliga marginal. Det blir troligtvis tät igen och därifrån ska hon slås och visst är det risk att ekipaget rinner undan. Jag litar dock varken på häst eller kusk och till den höga spelprocenten känns det givet att försöka fälla.

8 Shutter Island är rätt hygglig och senast blev hon fast med mycket krafter sparade i ett V75-lopp. Jepson upp är ett plus och löser det sig från det tråkiga utgångsläget slutar man i striden.

4 Maharania Jons är rejäl och även hon fastnade med sparat senast. Utgångsläget är bra och sexåringen går hela vägen in i mål. 11 Worth a Lot är en bra häst som åter får Söderkvist upp i sulkyn. Maharajah-dottern tände till på barfotabalans och skor på är nog ett minus men till ett par procent är ekipaget givet.

9 Just Invincible är ingen jag gillar men hon trivs över distansen och Kim är duktig. Skulle det klaffa fäller sexåringen många över upploppet.

Streck även för 6 Pekay Gold som skulle kunna spåra hela vägen om hon tar sig förbi favoriten från start samt 5 Lovely Jons som fastnade senast och som spurtat bra i starterna före. Sju streck totalt.

Analys Mantorp GS75-5:

Ranking: A: 7-4-6. B: 1-3-9. B/C: 10-8-12-5. C: 11-2.

Spesanalys: Öppet även här. 6 Teton Miss Annie öppnade rätt bra på Eskils men det låter som ett lugnt upplägg att vänta. 4 Daydream La Marc känns rejäl och Kim kanske testar framåt tidigt och får överta?

Loppanalys: Ett stolopp där jag ger tipset till 7 Extase d’Inverne som gjort bort sig i båda starterna efter uppehåll. Femåringen har varit hårt spelad och senast såg hon väldigt laddad och fin ut före loppet. Kaj Widell upp behöver inte vara fel och sköter sig Zola Boko-dottern blir jag inte förvånad om hon bara är bäst.

Det känns lurigt att gå på tipsettan och jag streckar två till. 4 Daydream la Marc har varit tränarkörd på slutet men Kim upp är såklart ett plus. Fyraåringen känns lite entaktad men gjort det klart bra på slutet och skulle Kim lyckas ta sig till tät blir ekipaget svårslaget. Kan vinna även med andra upplägg och är ett givet streck.

Det är även 6 Teton Miss Annie som har tre lopp i kroppen i ny regi efter uppehåll. Fuxan var med i en stenhård öppning näst senast och höll sedan starkt från dödens. Senast blev det tidig ledning och därifrån var segern aldrig hotad. Det låter som att man vill se ett snällt upplägg den här gången och då behövs lite flyt, men strular det inte slutar märren på fotot. Tre streck totalt även om B-hästarna inte är så tokiga, dessa kan man gott ta med vid ett annat systemupplägg.

Analys Mantorp GS75-6:

Ranking: A: 1. B: 2-4-8. B/C: 3-9-12-11. C: 10-6-5-7.

Spesanalys: 1 Gianluca Boko är snabb och sida vid sida med värste opponenten tror jag att han håller tät.

Loppanalys: Ett sportsligt fint lopp där 2 Tiger Marke ser ut att bli mest spelad. Sjuåringen har gått förvånansvärt bra på slutet med skorna på och senast var inget undantag då han hängde med bra i V75-finalen. Valacken trivs tillsammans med Jepson men jag tror inte att de kommer förbi min vinnare från start och jag spikar emot favoriten.

1 Gianluca Boko heter spiken och jag tror på en klassisk spets och slut. Sexåringen har två lopp i kroppen och formen borde peka uppåt. Jag tycker även att Yankee Glide-sonen höll klart godkänt senast från tät. Axevallas bana var inte bra då och speciellt innerspåret var extra tungsprunget. Den här uppgiften ser väldigt fin ut på pappret och motståndet är betydligt beskedligare än senast. Innerspåret på Mantorp är inte optimalt, men Gianluca är så pass snabb att jag tror att han håller ut Tiger Marke sida vid sida. Hästen trivs som bäst i spets och utan vansinnestryck längs vägen tror jag att vinstchansen är mycket god. Given spik som ickefavorit!

Bakom nämner jag 4 Sheriffen som det var lite surr om senast och han gick snabbt i skymundan efter startbrasa.

Analys Mantorp GS75-7:

Ranking: A: -. B: 6-15-11-3-4-5-13. B/C: 1-9-10-12-8-7. C: 2-14.

Spesanalys: 1 Billy Boy Brizard, 3 Matrix Again och 5 Sotika är nog snabbast den första biten. Ger knapp fördel till Sotika.

Loppanalys: En öppen spårtrappa där jag först trodde mycket på 6 Dooley’s U.N.G. Det är dock svårt att säga att Svanberg låter uppåt och då känns det inte lika kul, även om femåringen får tipset ändå. Hästen var rejäl vid segrarna och skulle han prestera lika bra igen tror jag att han kan vinna även den tunga vägen.

Garderingen känns dock given och jag streckar samtliga B-hästar. 15 Vincenzina vill jag stormvarna för. Tränarens hästar går som skållade råttor för dagen och hästen spurtade positivt senast via open stretch. Utgångsläget är iskallt och ekipaget är i princip ospelat, men är för mig ett givet streck.

11 Wallbanger R.W. är inte alls tokig även om han presterat ojämnt i nya regin. Det låter småuppåt från Håkan K och löper hästen upp till sitt kunnande slutar han i striden.

3 Matrix Again sköt till godkänt från vinnarhålet senast och felade med krafter kvar näst senast. Kan öppna och borde få ett fint lopp i den främre träffen. 4 Do it Joker vinner sällan men har gjort stabila insatser på slutet och skulle det stämma till kan nog andra segern komma.

5 Sotika var bedrövlig senast men är åtgärdad och ska ha varit bra i ett banjobb inför det här. Märren trivs i tät och skulle Widell hitta dit ökar chanserna avsevärt.

Sista strecket till hårt betrodde 13 Glide Marke. Femåringen är ingen stjärna men han avgjorde på pigga ben senast. Spår 13 är inte alls dåligt och Jepson räcker alltid långt i den här typen av lopp.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hästgalan: Nomineringarna klara i sju kategorier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson