I nyblivna treåringen Gotland har Philippe Allaire sin nästa guldklimp. Efter lördagens sjätte seger på lika många försök vet ultratalangen ännu inte hur det känns att förlora.

En treåring vid namn Gotland är nästa snackis i Frankrike. Det är Philippe Allaire som tränar sonen efter Ready Cash som inledde sin karriär som tvååring och nöp fem raka segrar. När han vid lördagens tävlingar på Vincennes gjorde första starten som treåring i Grupp 2-loppet Prix Maurice de Gheest, fortsatte segerraden.

Gotland såg förvisso inte jättekul ut före loppet, snubblade i galopp i provstarten men lyckades ta sig samman då det verkligen gällde. Efter en försiktig inledning i händerna på Eric Raffin avancerades storfavoriten framåt för att gå till hastigt angrepp in i sista sväng. Gotland övertog snart takt-pinnen och höll säkert undan över upploppet till sjätte raka triumfen. Segern togs på 1.15,7/2700 meter och var värd 45 000 euro. Treåring har hittillsin sin karriär tjänat ihop drygt två miljoner kronor.

*I Prix de Croix, också med 45 000 euro till vinnaren, fick norrmännen fira. I sin andra start i Paris slog nämligen Frode Hamre-tränade Vainqueur R.P. till. Också här skötte Eric Raffin spakarna, sände sin häst till attack in i sista sväng, kopplade säkert greppet om ledande Express Jet och höll ifrån sig den från tillägg fint avslutande Erminig d’Oliverie. 1.14,/2850 meter var segertiden. I loppet fanns även Hard Times med, men här blev det galopp i kön i sista svängen.