Tiden börjar bli knapp – blir det start i Prix d’Amérique för Propulsion? I så fall kan vägen till Vincennes gå via Solvalla nästa helg.

I Gulddivisionen på Romme för två veckor sedan åkte Propulsion på ett nederlag mot On Track Piraten och dagen efter stod super-stjärnan med feber. Fjärran från en drömuppladdning inför tänkta starten i Prix d’Amérique med andra ord. Nu är den stora frågan – får vi se hästen som travade in elva miljoner kronor under 2019 på kolstybben den 27 januari?

– Man vill inte säga för mycket. Jag har en plan i huvudet, men vi får se hur hästen ser ut här i dagarna som kommer. Jag tycket att jag känner hästen rätt så bra och att jag fått de svar jag velat den här veckan. Han var väldigt fin i ett jobb i dag, torsdag, säger tränaren Daniel Redén i en intervju med travronden.se.

På söndag är det två veckor till Prix d’Amérique, anmälningstiden dit löper ut den 21 januari. Propulsion har på prissumman en plats i loppet gjuten om man så önskar, men det kan bli en start till innan Paris – om det över huvud taget blir en Frankrike-resa. Gulddivisionen på Solvalla kommande onsdag kan fälla avgörandet. Dit är den anmälning på söndag.

– Det finns två vägar till Prix d’Amérique kan man säga. Antingen startar vi på Solvalla eller så får han gå ut direkt på Vincennes. Om han nu är redo att vara med där. Jag skulle säga att det är fifty-fifty just nu. Tidigare har han kommit ut efter ett längre uppehåll och prestera bra direkt, säger Daniel Redén till travronden.se och rapporterar också att PdA-planerna för Lionel står fast. (Foton: ALN).