Romme V64

Omgången: Romme och fredagstrav känner vi till. V6:an ikväll löser vi med två spikar på en matematisk lapp. Vi har en storfavorit i sista avdelningen men där har jag spännande info och jag provar att välta. Få bort storisar i sista avdelningen är inget dåligt tänk. Som vanligt spelar jag enbart för alla rätt.

Spikarna: 5 Björs Frej i V64-4 samt 8 Nappa Scar i V64-5

V64-föslag: Enbart för alla rätt

1,3,7,9,14 (12-5)
1,5,7,8,11,13,14,15 (6-10)
1,2,3,4 (9-6)
5 Björs Frej (1-7)
8 Nappa Scar (3-4)
Alla startande (10-6)

5x8x4x1x1x12 = 1920 rader

DD-förslag: 8 -1,3,6,9,12 x 200 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 9-14-7 B: 1-3-12-5-6-2-15-11-10-13-8

Spetsanalys: Varg Eld öppnar bra men ska helst smygas och det kan bli Erland som körs mest offensivt mot spets. Oskar brukar kunna bara offensiv och se chansen. Nygårds Henrik har löpt bra i spets och är också tänkbar. Når han spets så kan Emilia säkert svara ut sin sambo Oskar.

Loppanalys: Ett kallblodslopp inleder och 9 Diadem Viking har löpt bra. Hon är stabil och fin och fungerar bra från de flesta postioner. Även om de flesta segrar är tagna med tätkänning.  Pettersson har lyckats bra med henne som kusk och det är nog också en tacksam häst att köra. Han har aldrig varit sämre än tvåa med henne. Senast kölrde han till sig ledningen knappa varvet från mål och det blev odramatiskt. Har en ny vettig uppgift men från bakspåret kan det alltid häxa och jag vill ha med fyra motbud på min lapp.

Fartmässigt är 14 Rasmus Karma klart intressant. Han är betydligt bättre än raden antyder man har agerat lite knepigt. Senast blev det galopp med krafter kvar. Skulle han hålla sig till trav så duger han mycket fint.

7 Erland visade fin form vid seger senast och har åter Oskar i jollen. Kan tänkas köra åt sig ledningen då Oskar brukar kunna vara offensiv och i så fall blir Erland spännande.

Offensiv brukar även Mika Forss kunna vara och 1  Varg Eld har läget och öppnar snabbt. Varg Eld är dock allra effektivast med ryggresa men från spår ett bör det bli en finfin resa. Formen är lite diffus men Varg Eld är snabb och Forss kan kanske få hästen extra motiverad. Får ett streck.

Skrällbudet kan heta 3 Nygårds Henrik som kan nå spets. Har travat i spets två gånger och vunnit båda.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 8-14-13-11-7-15-1-6-10-12 C: 3-2-4-9

Spetsanalys: Ashbury Park står bra till för att nå spets men offensiva Clara.

Loppanalys: Ett montélapp och svårbedömt. Mest tror jag på 5 Ashbury Park som står bra till och gillar monté. Vann från ledningen senast och det var efter litet uppehåll. Bör vara ännu vassare nu och har bra chans att åter komma till ledningen. Väl där ser det bra ut. Motstånd sakans inte och Lönns hästar är lite ojämna av sig. Jag garderar.

8 Roadscanner har samlat andraplatser på slutet men nu kan det vara dags med duktiga Berås. En snabb häst som kan vissla förbi alla över upploppet.

14 Leonardo Vici är kapabel men agerar lite osäkert. Sofia Adolfsson sitter upp och därmed är strecket mer eller mindre givet.

13 K.B.Millanson var tvåa bakom mycket kapable Evens First Boy senast och höll då farten starkt. Måste duga fint här. 11 Alex Ås har svarat för flera fina insatser och kan överraska. 7 Apollonia är grundkapabel och 15 Luksom tar kanske i bättre under sadel. 1 Jet Lini har läget och Emilia. Dessa streckas.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 3 B: 4-2-1-9-6-12-10-7 C: 5-8-11

Spetsanalys: Magic Bråten har bra läge och vaken kusk. Öppnar snabbt och trivs utmärkt i spets. Chansen att nå tät är god.

Loppanalys: Här tror jag på spets och slut och vi har en tänkbar spik i 3 Magic Bråten. Denne har fem segrar av sex från ledningen och jag tror på tät. Där trivs han bra och distansen passar fint.  Senast fick han harva utvändigt ledaren och höll bra i det hårda tempot. Kapable Master Hill vann. Nu är det Oskar upp och det är bra. Från ledningen så borde de kunna dirigera hem loppet. Har dock pustat något och jag litar inte fullt ut på formen. Jag gardar med tre.

4 Rally Didrik har svårt med aktionen men kan vara farlig nu efter uppehåll. 2 What a Vap och 1 Overthehill är lägesgynnade och också klart tänkbara.  De bör få fina resor och visar min etta minsta ringsrost så räcker de långt. Dessa streckas.

Roman Matzky vann ett par lopp i går men han ligger lågt med både  9 Insoglio och 6 Realist.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 5 B: 1-7-12-14-2-11-10-9-13-3 C: 6-8

Spetsanalys: Lex Peidei bör spetsa. Är som bäst i ryggar och Per brukar inte ha något emot vårdade upplägg. Svårt hitta någon vettig rygg och det är kort distans så vi får se hur upplägget blir. Björs Frej kan tänkas överta. Per tycker nog den ryggen är bra.

Loppanalys: Ett kallblodslopp över kort distans. Tilläggshästarna har de flesta sitt bästa bakom sig och jag spikar en på startvolten. 1 Lex Peidei är jag ingen fanatiker av men här bör han duga fint. Bör få en perfekt resa signerad Per och i detta gäng duger Perssons häst bra. Det får inte bli något mothugg under vägen för då sviker moralen men det grejar nog Per. Tror ändå han får svårt mot min spik.

5 Björs Frej är min spik. Han visade fin form senast efter uppehåll då han vann lätt och stallformen har varit god hos Lagergren.  Björs Frej hade varit fin i banjobb inför senast och ska inte behöva vara sämre nu. Distansen är ingen fördel men hästen är stabil från start och det finns viss chans att han kan köra till sig ledningen tidigt. Inte alls något givet scenario men hästen är bra i ryggar och är nog hungrigast i gänget. Jag tror han är mest motiverad i gänget och bör sitta bra till då det ska avgöras. Spik för mig och ny fin Oskar-chans.

7 Myllkärs Sune kan ju mycket men visar det sällan och distansen är inget plus. På tillägg vill jag nämna fine 12 Järvsö Pegasus med lopp i sig men JOP ligger lågt samt grundkapable 14 Norheim Faksen. Denne har fått omlagd träning och känns fin enligt Olsen men ska köra snällt.

Spik 5 Björs Frej.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 8 B: 3-4-2-9-5 C: 6-1-7

Spetsanalys: Hästarna på startvolten lär släppa då någon bra från tillägg kommer. Nappa Scar är mest van bilstart men har öppnat bra från springen tidigare och Per är vass. Bör nå spets.

Loppanalys: Tre hästar från tillägg höjer sig och det känns rätt att ta ställning. Jag förodar 8 Nappa Scar som bör nå ledningen tidigt och bli svårslagen. Nappa Scar var fin vid segern senast då han spurtade ner 3 Ochongo Face som också var positiv. Nappa Scar såg dock snärtigare ut och från spets blir han inte lätt att fånga in. Nappa Scar är ingen segerstapalre men van klart tuffare gäng och formen verkar som sagt prima. Bra chans och spik.

4 Ajlecs Cubano och 2 Highway Patrolman räknas därefter.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 10 B: 6-12-3-1-9-2-5-8-4-7-11

Spetsanalys: Ovisst vem som spetsar. Magica de Rx kan öppna bra. Hundredprocent Up kan nog laddas iväg mot spets.

Loppanalys: Här blir finska gästen 10 Selfie Star väldigt hårt betrodd. Hon har radat segrar i Finland och går bra såväl med tätkänning som bakifrån. Motståndet är tämligen halvskralt och kusken är vass. Kan runda allt i för hennes ögon skralt lopp men blir också väldigt hårt berodd. De flesta spelarna har nog ingen koll på finskan men hittar inget annat. Skräll drar jättebra här i sista avdelningen. Jag har pratat med Mika Forss som berättar att hästen är nervig av sig och han braskar en hel del för långa resan till Sverige och Romme. Presterar hon sämre så kan storskrällen vara ett faktum och jag provar att välta storisen. Svårt att hitta något vettigt bakom och jag drar till med alla. Vid sunda vätskor är det bra chans för favoriten men klarare vinnare har bränt.

Nämnas kan att Selfie Star är lite ivrig i loppen och jag köper att hon kan ha ett nervöst beteende. Att resa så  långt som nu kan fälla de bästa ston och vi provar.

På DD står jag över favoriten. 6 Hundredprocent Up är intressant med Eriksson. Visade fin styrka vid segern näst senast och kan tänkas spetsa. 12 Unique Gel vann från spets näst senast men räknas även med jobbigt läge som nu.

3 Chanel West Coast galopperade bort en bra placering senast. Spännande felfri. 1 Miss Hejaracka är rätt tidig på läget. 9 Desideria de Soze vann från spets senast. Rikard upp. Dessa spelas på DD och på V6 tar jag med alla.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson