The Bucket List F. galopperade kort efter start – men rundade fältet ändå. Femåringen från Helena Burmans stall levererade en femstjärnig insats på Vincennes.

Efter en övertygande viktoria i slutet av november var Helena Burmans Derbyfinalist The Bucket List F. tillbaka på Vincennes. Den numera femårige fuxen spelades till favorit i fredagens quinté-lopp, Prix de Mauriac för de jämnåriga, och bjöd den här gången på en än mer övertygande seger.

Liksom senast var det Franck Ouvrie som skötte tömmarna bakom svensken som fick en lugn start ute i banan fast trots det slog över i en kort galopp efter ett par hundra meter. Men The Bucket List F. fann snart benen, lyckades undvika diskning men hade tappat värdefull mark. Fast Franck Ouvrie hade inte gett upp hoppet, skulle det visa sig. The Bucket List F. följde i ryggar i avancemanget och in i den sista svängen stötte man i fjärde-spår för att gå till full attack över upploppet.

Epic Julry stretade emot länge och väl, men The Bucket List F. var den starkast till slut. Urstark insats till seger på 1.13,6/2850 meter som betalade 25 200 euro i förstapris. Anförde loppet gjorde Robert Bergh med Spickleback Face som dock tröttnade till slut för att bli nia, stallkompisen Transcendence kom i mål som sexa medan Ethien du Vivier galopperade bort sina chanser i starten.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bazire har Elitloppet i sikte med Aubrion du Gers

Bazire har Elitloppet i sikte med Aubrion du Gers

Med elva raka segrar avslutade Aubrion du Gers förra säsongen i oktober. Nu laddas ”världens bäste valack” mot en ny säsong och tränaren Jean-Michel Bazire menar att det är Elitloppet som är det stora målet.

Jean-Michel Bazire ser ut att få med tre hästar i årets Prix d’Amérique, men dit räknas inte stallets kanske största stjärna Aubrion du Gers som ju är utesluten att tävla i loppet på grund av att han är valack. Fast mycket tyder på att vi i stället får se den franske ångvälten, som ofta får bära epitetet ”världens bäste valack”, i Elitloppet i stället.

På torsdagen var Aubrion du Gers på banan i Nantes för att gå ett snabbjobb med skötaren Julie Grenet i sulkyn. Bazire, som själv befann sig i Cagnes-sur-Mer för tävlingar, berättade efteråt för den franska travkanalen Equidia att något datum för comeback inte är spikat ännu men att siktet ställs mot Elitloppet på Solvalla.

Förra året vann nioårige Aubrion du Gers tolv av sina tretton starter, varav de elva senaste är i obruten följd. Hästen har hittills i sin karriär vunnit 41 av 65 starter och tjänat strax över 22 miljoner kronor och den största segern kom då han besegrade bland andra Bold Eagle i finalen av Trotting Masters 2017. I fjol begick hästen årsdebut i mitten av mars. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finlandia Ajo-vinnaren får given plats i Elitloppet
Nästa nyhet
Finlandia Ajo-vinnaren får given plats i Elitloppet

Finlandia Ajo-vinnaren får given plats i Elitloppet

Det är långt kvar till Elitloppet än men redan nu står det klart att även i år ges en given plats i loppet åt vinnaren av Finlandia-Ajo.

Den 26 maj körs Elitloppet i år. Precis som de senaste tre åren kommer en av de sexton platserna vara vigd åt hästen som går segrande ur Finlands största internationella lopp Finlandia-Ajo som avgörs tre veckor tidigare, i år den 4 maj. Det bekräftar Solvalla i ett pressmeddelande på fredagen.

– Det kommer nästan alltid en spännande segrare från Finlandia-Ajo och framför allt är de i full form. Jag är glad att vi fått till det här samarbetet i år också, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i pressmeddelandet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vägen till Paris kan gå via Solvalla för Propulsion
Nästa nyhet
Vägen till Paris kan gå via Solvalla för Propulsion

Vägen till Paris kan gå via Solvalla för Propulsion

Tiden börjar bli knapp – blir det start i Prix d’Amérique för Propulsion? I så fall kan vägen till Vincennes gå via Solvalla nästa helg.

I Gulddivisionen på Romme för två veckor sedan åkte Propulsion på ett nederlag mot On Track Piraten och dagen efter stod super-stjärnan med feber. Fjärran från en drömuppladdning inför tänkta starten i Prix d’Amérique med andra ord. Nu är den stora frågan – får vi se hästen som travade in elva miljoner kronor under 2019 på kolstybben den 27 januari?

– Man vill inte säga för mycket. Jag har en plan i huvudet, men vi får se hur hästen ser ut här i dagarna som kommer. Jag tycket att jag känner hästen rätt så bra och att jag fått de svar jag velat den här veckan. Han var väldigt fin i ett jobb i dag, torsdag, säger tränaren Daniel Redén i en intervju med travronden.se.

På söndag är det två veckor till Prix d’Amérique, anmälningstiden dit löper ut den 21 januari. Propulsion har på prissumman en plats i loppet gjuten om man så önskar, men det kan bli en start till innan Paris – om det över huvud taget blir en Frankrike-resa. Gulddivisionen på Solvalla kommande onsdag kan fälla avgörandet. Dit är den anmälning på söndag.

– Det finns två vägar till Prix d’Amérique kan man säga. Antingen startar vi på Solvalla eller så får han gå ut direkt på Vincennes. Om han nu är redo att vara med där. Jag skulle säga att det är fifty-fifty just nu. Tidigare har han kommit ut efter ett längre uppehåll och prestera bra direkt, säger Daniel Redén till travronden.se och rapporterar också att PdA-planerna för Lionel står fast. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

Romme V64

Omgången: Romme och fredagstrav känner vi till. V6:an ikväll löser vi med två spikar på en matematisk lapp. Vi har en storfavorit i sista avdelningen men där har jag spännande info och jag provar att välta. Få bort storisar i sista avdelningen är inget dåligt tänk. Som vanligt spelar jag enbart för alla rätt.

Spikarna: 5 Björs Frej i V64-4 samt 8 Nappa Scar i V64-5

V64-föslag: Enbart för alla rätt

1,3,7,9,14 (12-5)
1,5,7,8,11,13,14,15 (6-10)
1,2,3,4 (9-6)
5 Björs Frej (1-7)
8 Nappa Scar (3-4)
Alla startande (10-6)

5x8x4x1x1x12 = 1920 rader

DD-förslag: 8 -1,3,6,9,12 x 200 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 9-14-7 B: 1-3-12-5-6-2-15-11-10-13-8

Spetsanalys: Varg Eld öppnar bra men ska helst smygas och det kan bli Erland som körs mest offensivt mot spets. Oskar brukar kunna bara offensiv och se chansen. Nygårds Henrik har löpt bra i spets och är också tänkbar. Når han spets så kan Emilia säkert svara ut sin sambo Oskar.

Loppanalys: Ett kallblodslopp inleder och 9 Diadem Viking har löpt bra. Hon är stabil och fin och fungerar bra från de flesta postioner. Även om de flesta segrar är tagna med tätkänning.  Pettersson har lyckats bra med henne som kusk och det är nog också en tacksam häst att köra. Han har aldrig varit sämre än tvåa med henne. Senast kölrde han till sig ledningen knappa varvet från mål och det blev odramatiskt. Har en ny vettig uppgift men från bakspåret kan det alltid häxa och jag vill ha med fyra motbud på min lapp.

Fartmässigt är 14 Rasmus Karma klart intressant. Han är betydligt bättre än raden antyder man har agerat lite knepigt. Senast blev det galopp med krafter kvar. Skulle han hålla sig till trav så duger han mycket fint.

7 Erland visade fin form vid seger senast och har åter Oskar i jollen. Kan tänkas köra åt sig ledningen då Oskar brukar kunna vara offensiv och i så fall blir Erland spännande.

Offensiv brukar även Mika Forss kunna vara och 1  Varg Eld har läget och öppnar snabbt. Varg Eld är dock allra effektivast med ryggresa men från spår ett bör det bli en finfin resa. Formen är lite diffus men Varg Eld är snabb och Forss kan kanske få hästen extra motiverad. Får ett streck.

Skrällbudet kan heta 3 Nygårds Henrik som kan nå spets. Har travat i spets två gånger och vunnit båda.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 8-14-13-11-7-15-1-6-10-12 C: 3-2-4-9

Spetsanalys: Ashbury Park står bra till för att nå spets men offensiva Clara.

Loppanalys: Ett montélapp och svårbedömt. Mest tror jag på 5 Ashbury Park som står bra till och gillar monté. Vann från ledningen senast och det var efter litet uppehåll. Bör vara ännu vassare nu och har bra chans att åter komma till ledningen. Väl där ser det bra ut. Motstånd sakans inte och Lönns hästar är lite ojämna av sig. Jag garderar.

8 Roadscanner har samlat andraplatser på slutet men nu kan det vara dags med duktiga Berås. En snabb häst som kan vissla förbi alla över upploppet.

14 Leonardo Vici är kapabel men agerar lite osäkert. Sofia Adolfsson sitter upp och därmed är strecket mer eller mindre givet.

13 K.B.Millanson var tvåa bakom mycket kapable Evens First Boy senast och höll då farten starkt. Måste duga fint här. 11 Alex Ås har svarat för flera fina insatser och kan överraska. 7 Apollonia är grundkapabel och 15 Luksom tar kanske i bättre under sadel. 1 Jet Lini har läget och Emilia. Dessa streckas.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 3 B: 4-2-1-9-6-12-10-7 C: 5-8-11

Spetsanalys: Magic Bråten har bra läge och vaken kusk. Öppnar snabbt och trivs utmärkt i spets. Chansen att nå tät är god.

Loppanalys: Här tror jag på spets och slut och vi har en tänkbar spik i 3 Magic Bråten. Denne har fem segrar av sex från ledningen och jag tror på tät. Där trivs han bra och distansen passar fint.  Senast fick han harva utvändigt ledaren och höll bra i det hårda tempot. Kapable Master Hill vann. Nu är det Oskar upp och det är bra. Från ledningen så borde de kunna dirigera hem loppet. Har dock pustat något och jag litar inte fullt ut på formen. Jag gardar med tre.

4 Rally Didrik har svårt med aktionen men kan vara farlig nu efter uppehåll. 2 What a Vap och 1 Overthehill är lägesgynnade och också klart tänkbara.  De bör få fina resor och visar min etta minsta ringsrost så räcker de långt. Dessa streckas.

Roman Matzky vann ett par lopp i går men han ligger lågt med både  9 Insoglio och 6 Realist.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 5 B: 1-7-12-14-2-11-10-9-13-3 C: 6-8

Spetsanalys: Lex Peidei bör spetsa. Är som bäst i ryggar och Per brukar inte ha något emot vårdade upplägg. Svårt hitta någon vettig rygg och det är kort distans så vi får se hur upplägget blir. Björs Frej kan tänkas överta. Per tycker nog den ryggen är bra.

Loppanalys: Ett kallblodslopp över kort distans. Tilläggshästarna har de flesta sitt bästa bakom sig och jag spikar en på startvolten. 1 Lex Peidei är jag ingen fanatiker av men här bör han duga fint. Bör få en perfekt resa signerad Per och i detta gäng duger Perssons häst bra. Det får inte bli något mothugg under vägen för då sviker moralen men det grejar nog Per. Tror ändå han får svårt mot min spik.

5 Björs Frej är min spik. Han visade fin form senast efter uppehåll då han vann lätt och stallformen har varit god hos Lagergren.  Björs Frej hade varit fin i banjobb inför senast och ska inte behöva vara sämre nu. Distansen är ingen fördel men hästen är stabil från start och det finns viss chans att han kan köra till sig ledningen tidigt. Inte alls något givet scenario men hästen är bra i ryggar och är nog hungrigast i gänget. Jag tror han är mest motiverad i gänget och bör sitta bra till då det ska avgöras. Spik för mig och ny fin Oskar-chans.

7 Myllkärs Sune kan ju mycket men visar det sällan och distansen är inget plus. På tillägg vill jag nämna fine 12 Järvsö Pegasus med lopp i sig men JOP ligger lågt samt grundkapable 14 Norheim Faksen. Denne har fått omlagd träning och känns fin enligt Olsen men ska köra snällt.

Spik 5 Björs Frej.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 8 B: 3-4-2-9-5 C: 6-1-7

Spetsanalys: Hästarna på startvolten lär släppa då någon bra från tillägg kommer. Nappa Scar är mest van bilstart men har öppnat bra från springen tidigare och Per är vass. Bör nå spets.

Loppanalys: Tre hästar från tillägg höjer sig och det känns rätt att ta ställning. Jag förodar 8 Nappa Scar som bör nå ledningen tidigt och bli svårslagen. Nappa Scar var fin vid segern senast då han spurtade ner 3 Ochongo Face som också var positiv. Nappa Scar såg dock snärtigare ut och från spets blir han inte lätt att fånga in. Nappa Scar är ingen segerstapalre men van klart tuffare gäng och formen verkar som sagt prima. Bra chans och spik.

4 Ajlecs Cubano och 2 Highway Patrolman räknas därefter.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 10 B: 6-12-3-1-9-2-5-8-4-7-11

Spetsanalys: Ovisst vem som spetsar. Magica de Rx kan öppna bra. Hundredprocent Up kan nog laddas iväg mot spets.

Loppanalys: Här blir finska gästen 10 Selfie Star väldigt hårt betrodd. Hon har radat segrar i Finland och går bra såväl med tätkänning som bakifrån. Motståndet är tämligen halvskralt och kusken är vass. Kan runda allt i för hennes ögon skralt lopp men blir också väldigt hårt berodd. De flesta spelarna har nog ingen koll på finskan men hittar inget annat. Skräll drar jättebra här i sista avdelningen. Jag har pratat med Mika Forss som berättar att hästen är nervig av sig och han braskar en hel del för långa resan till Sverige och Romme. Presterar hon sämre så kan storskrällen vara ett faktum och jag provar att välta storisen. Svårt att hitta något vettigt bakom och jag drar till med alla. Vid sunda vätskor är det bra chans för favoriten men klarare vinnare har bränt.

Nämnas kan att Selfie Star är lite ivrig i loppen och jag köper att hon kan ha ett nervöst beteende. Att resa så  långt som nu kan fälla de bästa ston och vi provar.

På DD står jag över favoriten. 6 Hundredprocent Up är intressant med Eriksson. Visade fin styrka vid segern näst senast och kan tänkas spetsa. 12 Unique Gel vann från spets näst senast men räknas även med jobbigt läge som nu.

3 Chanel West Coast galopperade bort en bra placering senast. Spännande felfri. 1 Miss Hejaracka är rätt tidig på läget. 9 Desideria de Soze vann från spets senast. Rikard upp. Dessa spelas på DD och på V6 tar jag med alla.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Olle Rols bättre än någon gång tidigare

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson