The Bucket List F. galopperade kort efter start – men rundade fältet ändå. Femåringen från Helena Burmans stall levererade en femstjärnig insats på Vincennes.

Efter en övertygande viktoria i slutet av november var Helena Burmans Derbyfinalist The Bucket List F. tillbaka på Vincennes. Den numera femårige fuxen spelades till favorit i fredagens quinté-lopp, Prix de Mauriac för de jämnåriga, och bjöd den här gången på en än mer övertygande seger.

Liksom senast var det Franck Ouvrie som skötte tömmarna bakom svensken som fick en lugn start ute i banan fast trots det slog över i en kort galopp efter ett par hundra meter. Men The Bucket List F. fann snart benen, lyckades undvika diskning men hade tappat värdefull mark. Fast Franck Ouvrie hade inte gett upp hoppet, skulle det visa sig. The Bucket List F. följde i ryggar i avancemanget och in i den sista svängen stötte man i fjärde-spår för att gå till full attack över upploppet.

Epic Julry stretade emot länge och väl, men The Bucket List F. var den starkast till slut. Urstark insats till seger på 1.13,6/2850 meter som betalade 25 200 euro i förstapris. Anförde loppet gjorde Robert Bergh med Spickleback Face som dock tröttnade till slut för att bli nia, stallkompisen Transcendence kom i mål som sexa medan Ethien du Vivier galopperade bort sina chanser i starten.

Du kan se loppet här.