Med elva raka segrar avslutade Aubrion du Gers förra säsongen i oktober. Nu laddas ”världens bäste valack” mot en ny säsong och tränaren Jean-Michel Bazire menar att det är Elitloppet som är det stora målet.

Jean-Michel Bazire ser ut att få med tre hästar i årets Prix d’Amérique, men dit räknas inte stallets kanske största stjärna Aubrion du Gers som ju är utesluten att tävla i loppet på grund av att han är valack. Fast mycket tyder på att vi i stället får se den franske ångvälten, som ofta får bära epitetet ”världens bäste valack”, i Elitloppet i stället.

På torsdagen var Aubrion du Gers på banan i Nantes för att gå ett snabbjobb med skötaren Julie Grenet i sulkyn. Bazire, som själv befann sig i Cagnes-sur-Mer för tävlingar, berättade efteråt för den franska travkanalen Equidia att något datum för comeback inte är spikat ännu men att siktet ställs mot Elitloppet på Solvalla.

Förra året vann nioårige Aubrion du Gers tolv av sina tretton starter, varav de elva senaste är i obruten följd. Hästen har hittills i sin karriär vunnit 41 av 65 starter och tjänat strax över 22 miljoner kronor och den största segern kom då han besegrade bland andra Bold Eagle i finalen av Trotting Masters 2017. I fjol begick hästen årsdebut i mitten av mars. (Foto: ALN).