Svenskarna hade ingen större lycka i Prix de la Côte d’Azur. Det hade däremot Jean-Michel Bazire som med Bel Avis kunde lägga ytterligare en större seger till meritlistan.

Jean-Michel Bazire var på hugget när torsdagens huvud-löpning Prix de la Côte d’Azur avgjordes i Cagnes-sur-Mer. Favoritspelade Bel Avis bjöds ett finfint lopp i ryggar och kunde knappt men säkert ta segern värd 54 000 euro den sista biten.

Bel Avis, som stod med 25 meters tillägg, kunde tidigt följa i ryggar i tredjespår och tog sig successivt längre och längre fram. Till slut var den bara oddsaren Bolt som försökte stå emot, fajtade tappert, men fick sträcka vapen när Bazire satte in stöten över upploppet. Bel Avis hann fram de sista stegen för att vinna på raska 1.12,5/2950 meter, en tid som innebar ett putsning av löpningsrekordet med två tiondelar.

Av svenskarna i fältet gick de bäst för Deimos Racing som efter en invändig resa avslutade godkänt till slut och norpade femtepriset. Usain Henna fick en blytung inledning via tredjespår för att landa i dödens och föll tillbaka till slut. Robert Bergh-tränade Coktail Fortuna kom aldrig till start.

Du kan se loppet här.