Örebro V64

Omgången: Örebro står som arrangör för kvällens V64-drabbningar. Vi ser en jättefavorit i V64-3 då Nurmos obesegrade Deede Star gästar banan. Jag gör ett försök till vältning av megalampan som givetvis har bra chans. Jag spelar med två andra spikar och min förhoppning och tro är att de ska leda respektive lopp runt om över Örebros korta upplopp. Två spetsspikar på en matematisk lapp får det bli.

Spikarna: 5 Callmesally i V64-1 samt 6 Felix V.M. i V64-6.

V64-förslag. Enbart för alla rätt

5 Callmesally (2-7)
1,3,5,6,7,10,11,14 (12-2)
3,6,7,8,10 (1-4)
1,5,7,8,10,12,14,15 (9-6)
1,2,3,5,8,9 (7-10)
6 Felix V.M.
(10-5)

1x8x5x8x6x1 = 1920 rader

DD-förslag: 3 – 6 x 600 kr 9 – 6 x 400 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 5 B: 2-7-6-3-1-4-12-9 C: 11-10            

Spetsanalys: Callmesally öppnar snabbt mitt bakom bilen och trivs i spets. Bör ha utmärkt spetschans med offensive Micke.

Loppanalys: 5 Callemasally blir klar favorit och då jag tror på spets samtidigt som det låter tveksamt på värsta motståndaren 2 Jamie Oliver (är nog en bättre häst i grunden) så ställer jag mig i favoritledet och spikar. Callmesally var mycket fin senast då Micke körde offensivt fram utvändigt ledaren för att hålla tempot uppe. Hans häst avgjorde och såg bra ut. Nu blir det nog spets och därifrån har hästen fem segrar av sju. Jag tror Callmesally får dämpa någorlunda och rinna undan över Örebros korta upplopp. Mycket talar för det.

2 Jamie Oliver är tuff och skulle kunna sätta upp tempot men Tietz som haft problem med sjuka hästar ligger lågt och Jamie Oliver såg inte så bra ut senast. Tror därmed inte på vråloffensivt upplägg. 7 Fairyman är tänkbar. Han gick bra senast.

Spets och slut och spik på Callmesally.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 14 B: 1-11-10-5-6-7-3-12-2-13-9 C: 4-8

Spetsanalys: Åskar Hebre lär köras i spets.

Loppanalys: Ett rätt så lurigt lopp om nu inte 14 Dontstopbelievin rundar till seger. Nu med Rikard. Dontstopbelievin gör det bra mest varje gång och senast höll han farten uppe på bra sätt hela vägen hem. Det känns som att motståndet är enklare nu och läget från tillägg kan betyda vettig position med vaken kusk som nu. Vettig chans och ensam a-häst.

1 Åskar Hebre hade sparat i mål senast och lär leda länge. Kontio brukar inte ha något emot att tuffa på i spets. Möjligt att det vat mycket bluff-intryck och ingen prestation senast men ändå ett tidigt bud i detta lopp.

11 Åsens Aragon är van lite hårdare och gör det rätt bra. 10 Othellos Magi får duktig kusk och bör hävda sig fint. 5 My Open Art är fin i jobb och hygglig även om det inte var något plus senast. Jag streckar åtta hästar men det behöver inte vara fel att gå på Dontstopbelievin. Läget med dubbla tillägg på Örebro gör dock att jag vacklar.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 8 B: 7-10-3-6-1-4 C 9-2-5

Spetsanalys: Glimra Guld kan nog spetsa initialt. Storfavoriten Deede Star kan få överta efter en bit i tredje.

Loppanalys: Här blir Nurmos 8 Deede Star gigantiskt stor favorit och det är troligt att den obesegrade valacken är fortsatt obesegrad efter i kväll. Senast kördes han offensivt och övertog ledningen och vann överlägset. Det kan se likadant ut i kväll och mina rapporter från stallhåll är positiva. Deede Star blir dock oerhört stor favorit och har spår åtta bakom bilen. Jag tycker även att hästen inte har en helt pålitlig aktion och jag gör ett tappert vältningsförsök. Örebo med sina kurvor och banunderlag är inte helt lätt alla gånger så vi provar.

7 Frode Sisu har inte mycket bättre läge. Hästen är snabb och får Mika upp. Kan flytta på sig och tidig bakom.

10 Another Way to Pay är en rätt fin typ som gick bra senast. Kan profitera om megalampan gör bort sig.

3 Glimra Guld vann säkert från spets näst senast och 6 Fleuron d’Ormoy räknas också vid favorittorsk. Dessa streckas.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 15-1 B: 14-12-7-8-10-5-9-6-3-2 C: 11-4-13

Spetsanalys: Micke lär vara angelägen med Jessie Jovalley men riskerar att bi av med ledningen från sitt innerspår. Kontio kan vara offensiv med Global Upside Down som är fullt tänkbar för spets.

Loppanalys: Ett skumt lopp där det kan hända något oväntat. Bäst är nog 15 Symphonie Teemer som visat fin form vid segrarna och avslutat bra. Hon har dock ett mycket svårt Örebro-läge med bakspår på tillägg och det kan lätt bli strul och långt fram.

1 Jessie Jovalley lär inte få långt fram men kan tappa spets och få strul på så sätt. Hängde med hygglig i ett billigt V75-lopp senast men det sa inte så mycket mer än att formen är hygglig.

14 Jasmine Band såg rätt bra ut senast. 12 Fancy Nancy har varit tråkig men kan tända till i ny regi. Springspår med Calle är bra. 7 Francisfromheaven kan en del men visar ingen superform.

8 Canary kan bättre än visat och är skällduglig. Jag streckar åtta hästar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 3-9 B: 2-1-8-5-7-10-12 C: 4-11

Spetsanalys: Många riktigt snabba hästar med vettiga spår. Lurig spetsstrid och det kan bli körning. Håller en liten spetsslant på Mex Hörsta med Kajan. Invändigt försöker Ridgehead Mikko ta amot. Nu med Mika.

Loppanalys: Här kan det gå undan första biten med flera snabba och spetssugna hästar/kuskar. Hårt tempo gynnar starke 9 Horatio Fortuna som kan mala ner allt. Galopperade direkt senast men Roman skyller på att det blev väldigt rörigt runt omkring. Hästen gick bra efter galoppen och är stark men han springer en hel del på snedden. Det var första gången med brodd senast säger Roman som hoppas slippa brodd i kväll. Han tror inte det ska bli ny galopp och han vill helst köra 800 m från mål. Hästen duger men får det inte riktigt att stämma.

Jag tippar 3 Prototype Hanover som inte var bra senast men duktig före det. Banunderlaget passade inte alls senast hävdar Kevin som tror att formen ska vara riktigt bra. Klaffar det så bör hästen duga fint och Kevin kör vårdat och bra. Kan fälla alla.

2 Mex Hörsta och 1 Ridgehead Mikko vann båda från spets senast och är ute efter spets. Bra kuskar på båda och spännande med Mika bakom Mikko.

8 Deep Sea är klart bra för ett lopp som detta men uppträder skumt och nära till galopp. Svårt spår dessutom. Jag streckar även 5 S.O.S.O Malley som vann på bra sätt efter fin resa senast.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 6 B: 10-5-7-1-4-11-2-8 C: 3-12

Spetsanalys: Mr Perfect vill Kevin ha  spets med men han är osäker på att kunna ta emot Felix V.M. Mr Perfect får heller ingen bike på ikväll och jag säger fördel Felix.

Loppanalys: 5 Mr Perfect och 10 Rafiki Fri är båda van att möta tuffare hästar och båda är tidiga bud. Rafiki Fri ses ofta med bra chans men det blir väldigt sällan full pott. Kevin tror på hygglig chans med Mr Perfect men säger också att han är lite osäker på hästens form och det blir ingen bike på ikväll. Han vill till spets men tror att 6 Felix V.M är för snabb ut.

Jag är också inne på den linjen och spelar på spets och slut. Jag spikar 6 Felix V.M. som startar i fin form och brukar sälja sig dyrt från spets. Senast visade hästen fin form vid seger i monté. Han är bra även i trav och jag hoppas på spets och att det ska avgöra loppet. Missar han spets blir det betydligt värre men han är snabb iväg. Spets på Örebro med sitt korta upplopp blir bra och jag spikar.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson