Den tidigare Jimmy Takter-tränade Tactical Landing ges dispens så att hingstens framtida avkommor får chans att tävla i bland annat Hambletonian.

Välstammade Tactical Landing hölls som en av de bästa i kullen i Nordamerika, men efter årets säsong valde man att avsluta hästens tävlingskarriär som treåring. Det till trots att den så kallade ”Gural-regeln” innebär att avkommor till en hingst som inte tävlat som fyraåring, inte heller blir berättigade att starta i de största årgångsloppen på Meadowlands, Tioga Downs och Vernon Downs. Något som alltså också inkluderar Hambletonian.

Men nu har Meadowlands-ägaren Jeff Gural gett Tactical Landing dispens, skriver ustrotting.com. Det på grund av en skada som hästen ska ha tävlat med redan som treåring. Under fjolåret vann Tactical Landing nio av sina fjorton starter, däribland Breeders Crown, och tjänade cirka åtta miljoner kronor. Hingsten ska stå hos Southwind Farms och är fulltecknad för 2019.