V86 Solvalla/Åby 21 november

Omgången: Berglund är inne på sista semesterdagarna med pooldrinkar och förmodligen hela paketet, och han kommer duktigt laddad till V75-tipsen på fredag. Det är åter undertecknad som fått i uppgift att fixa veckans V86 där vi har en fin Jackpot med 6 056 604 kr extra i potten.
V86 är alltid spelintressant och inte minst denna årstid är hästarnas prestationer mer svajiga och många startar på ”halvform” när det är vaccineringstider och de flesta har fått det lugnare runt årsskiftet helt enkelt. Banorna är ju ett annat gissel, det krävs inte mycket för att det ska falla ur helt med underlaget och det blir lite väl mycket gissningslek kan jag tycka under vinterhalvåret – men nu är det bara att gilla läget.
Det finns några stora favoriter, och det finns inte så många minustecken på dessa men jag måste testa att spela emot någon av dem – men bästa spiken kommer direkt i inledningen och sedan avslutar jag med att spika ett riktigt speldrag!

V86-1

A: 2 B: 10-8-5-3-9-6-4 C: 1-7

Spetsstrid: Angie Simoni kan kliva iväg bra och bör nå plankan först, men även Liza With a Z. kan öppna snabbt vilket hon visade senast i 08,5-öppning till spets. Illuminati tas lugnt i början och körs sedan fram, då skulle det förvåna om inte han får överta ledningen.

Loppanalys:

2 Illuminati har en minst sagt passande uppgift, och jag spikar honom. Det är en mycket bra häst som gick vasst i skymundan i V75-finalen under Annandagen senast. Då hade han ett, för honom, dåligt startspår och han blev mycket riktigt över från innerspår. Sedan kom han loss långt bak runt sista kurvan och gick vasst upploppet ner som trea och klockan visade 10,7 sista 700 metrarna. Nu är det betydligt sämre hästar emot, och spåret helt perfekt och kusken kan välja taktik över de dryga tre varven. Jag anar att ingen vill ta emot favoriten då han kommer farande efter en bit då alla intagit sina positioner. Det är en lite speciell herre, och visst hade det varit än mer tryggt om chefen kört, men nu är Bernardo Grasso rutinerad (segrade 6/54 starter under 2018) och här behöver han mest hålla i från start. Hästen har körts till ledningen efter en bit några gånger och sedan vunnit loppen och han vann på V75 efter att ha gjort just det, kört till ledningen efter 600 meter över 2640 meter, då drog han till med 13 sista rundan. Han känns bara överlägsen och jag spikar och tar skrällarna i andra lopp.

10 Twilight D. lägger jag tvåa, då den är för lite spelad och jag hellre får in honom om favoriten skulle bli struken. Han visar bra form i danska regin och gick bra på dubbla open stretch näst senast. Senast bröt han ut i högervarv framme i ledningen och åkte dit mot en som kom invändigt. Kuskplus nu och tidig vid gardering.

8 Making Love är klar andrahandare, och det är en bra häst. Han gick ut direkt i (extra) V75 senast och höll bra bakom Othala. Säkert bättre nu med loppet i sig, men spåret är tufft och det är mer en av flera bakom favoriten.

V86-2

A: 3-8 B: 4-2-10-6 C: 11-5-7-9-1

Spetsstrid: Anddontsayitsover och Quite Right kör om ledningen, och utifrån kommer favoriten Victory Topline farande. Knapp favorit på den förstnämnda i spets.

Loppanalys: 8 Victory Topline är nästa favorit att ta tag i, och här måste jag ändå gardera även om jag gillar hästen. Och det är inte konstigt då han är obesegrad efter sex starter, och senast spetsade han med bricka åtta och slog hästar som Son of God och Indy Lane. Dock har han inte startat på 7,5 månader och då kan det behövas lopp i kroppen även om tränaren heter Timo Nurmos… Inte minst denna årstid krävs mer av hästarna, och det är lättare att de faller igenom och blir trötta på krävande banor. Hästen är tydligen flegmatisk i jobben, då brukar inte gå att trycka på lite mycket och även om han kan köras till ledningen (gjorde alltså det med spår 8 tidigare) och är obesegrad på fyra försök i spets så garderar jag. Hästen tävlade barfota fram senast, men övriga fem vinster är tagna med skor och det är ingen stor sak med skor på.

3 Quite Right känns aktuell, han är ganska bra då han fungerar och har varit ute på V75 några gånger under 2018 som betrodd. Senast kunde han inte svara snabbare häst från start och kördes på chans, men det var fränt intryck då han sköt till efter för sen lucka och han flög fram över mål. Det är risk att han fått det lugnt nu under helgerna, det verkar vara så med Goops hästar men med normalt form kan han utmana favoriten, och Bjrön brukar fixa det där så de får rätt löpningar. Hästen öppnar ojämnt, men kan ha chans på spets/ledarryggen.

4 Dats So Cool är också lite spännande då han gick bra i skymundan på V75 senast och han får nu Jepson i vagnen vilket är plus i min bok. Nu har hästen inte startat sedan 1/12 och lär ha stått över, men om han är som på sistone duger han långt.

2 Anddontsayitsover är en spetshäst som tagit alla sina fyra segrar från ledningen (har körts där åtta gånger) och det låter som att Kevin vill testa i spets om han håller ut dem.

Streckar även 10 Ivan Pavlov som nu får på sig helstängt som han hade vid segern för fem starter sedan. Det är plus!

V86-3
A: 1-5-8 B: 4-2-3-12 C: 7-9-10-6-11

Spetsstriden. Neverendingdream och Alicia Bore är de snabbaste och jag tror på Fiore till spets.

Loppanalys: 5 Kaiser Håleryd har alltid värmt som en gulddivisionare men inte alls löpt upp till det då han blivit matt i loppen. Nu verkar det som att han litar mer på sig själv och har släppt till och han har utvecklats men det är för tidigt att säga att han är riktigt bra för klassen. Näst senast låg han på i ledningen och åkte dit mot en bra Alonso Caesar. Senast på V75 klaffade det otroligt bra och då han kom loss 150 kvar kunde han spela förbi enkelt på lätta ben – men det var han skyldig att göra som det blev kört. Om han hamnar lite mer på mellanhand är det ingen given vinnare och som storfavorit är han inget för mig att jobba med!

Det är på tok för lite spel på 1 Neverendingdream som är mitt speldrag! Han gjorde debut i ny regi senast för Laura och höll bra efter att ha släppt ledningen bakom Volita Go. Formen pekar kraftigt uppåt och läget är perfekt och jag tror man kan hålla upp ledningen och då körs hästen där. Lättare balans verkar det bli och mycket spelintressant drag! Det kan ju funka även med ledarryggen med dubbla open-spår.

8 DontdreakthebankÅs var hyfsat moralisk vinnare senast på V75 i det lopp favoriten här vann. Via snabbstart till spets i 11-öppning fick han släppa till het häst, klev ut och kopplade grepp men blev alltså avslagen av smygkörde Kaiser. Jag kan köpa ”Luddes” frustration då han såg Johan komma på insidan och han slängde pisken all världens väg! Måste med, trots spåret då han säkert är klart bättre än favoriten och endast spelad på runt 15% av insatserna.

4 Party Lane är rätt så betrodd och den har chans, men jag backar lite på att det blir skor efter ”femtioelva” starter barfota. Två lopp tävlade hästen med skor förra vinster, och tjänade inte en andra krona…

V86-4

A: 5 B: 10-6-3-2-4-8-1 C: 9-11-12

Spetsstrid: Supreme Face öppnar snabbt, men jag är inne på att man gärna ser ett rygglopp för henne. Arvika By Night kör till ledningen efter en bit?

Loppanalys: 3 Arvika By Night är klar favorit, men det tycker jag är tveksamt. Hästen har gjort det bra och varit smått positiv, men min känsla är att hon gärna ser till att ha en häst före i loppen. Hon döljer det lite genom att springa med dem men jag tycker att hon som ger upp direkt 350 kvar senast och sedan springer med dem resten av loppet. Det kan tyckas att hon var bra och ursäktad då det var för hårt tempo, men moralen är tveksam och jag rankar ner henne. Dessutom var hon bättre utan skor, och har kanske stått över under helgerna?

5 Imma Hanover är mitt drag och henne tror jag en hel del på. Det är bra fart i henne, och senast gick hon mycket stark slutrunda mot bättre hästar än dessa där Global Wizard vann. Tog enda segern för Ohlsson och jag tror på seger och spelar utgång!

6 Barry Wadd är för lite spelad för senast såg han bra ut då han fastnade med en del sparade krafter.

10 Fast Moving Cash tog sin enda seger från köposition och avgjorde då i vida spår till slut. Gick med punktering näst senast och var ursäktad och visade form senast. Kan absolut vinna detta.

V86-5

A: 3-6-4 B: 1-7 C: 2

Spetsstrid: Pastor Power får knappast mothugg då han testas mot ledningen, med två mindre betrodda motståndare på start.

Loppanalys: Ny jättefavorit och nu är det 3 Pastor Power som fått på sig runt 65% av insatserna, och det är ändå i mesta laget. Notera att han står 40 meter före de på tillägg och inte 20 meter som man kan tro vid första anblick. Men han har varit seg och inte släppt till med vanligt huvudlag och vanlig vagn, och senast då det var andra bullar gick han med första bike och helstängt för första gången på länge. Han galopperade bort en hel del mark, kom tillbaka invändigt och då det blev sesam öppna dig i slutkurvan kunde han spela till plättlätt seger – i läcker stil! Dock hängde han mycket på en töm, och Johan fick knappt ut honom men det var ändå grym spänst med tanke på galoppen. Nu blir det vanlig vagn, det är minus och vi får se vilket huvudlag han kommer ut med. Han körs till ledningen och kanske bara drar musten ur dem, men det är hårda hästar som sitter bakom och med endast fem konkurrenter så kommer de kanske kunna få slag i honom?

6 Pacific Face är en tuffing som bara går hela dagen om så är, och senast galopperade han bort en V75-seger mitt på upploppet då han kopplat grepp. Nu ändrar man till vanlig vagn, det är väl inget plus såklart men han ses med chans ändå.  

Uhrberg låter nöjd med 4 Rapide du Pommeau som varit ifrån då han haft problem med sina framknän. Det låter som att han är bra trimmad och inte ska behöva lopp i kroppen. Han gick mycket bra i comebacken i våras då han hade varit borta någon månad över vintern.

V86-6:

 A: 5 B: 8-7-10-11-3-13 C: 9-2-12-6-4-14-1

Spetsstrid: Thelma de Glatigne är en bilföljare som tar ledningen, och det är mycket troligt att Oskar släpper till favoriten Shorthanded Jag. Men lillchans finns att han testar i spets.

Loppanalys: Om allt är normalt så vinner 5 Shorthanded Jag detta, och han ska vara storfavorit på det han visat. Han blandade en del i insatserna hos Puro och kunde både vara ruskigt bra och mer medioker. Senast var det debut för Björn Goop och hästen svarade för strålande insats i dödens på Dream Night Palema som drog på med 13 första varvet på lite seg bana. Trots det bara klev Shorthanded Jag fram och avgjorde med till synes krafter kvar. Känslan var att han verkligen var trimmad för det loppet, och dels inte givet att han är lika bra nu och även han lär ha fått det lugnt i helgerna. Jag nöjer med med att spela utgång, med tanke på hästens historik och att han är väldigt stor favorit. Det finns risk/chans till svar om ledningen även om det är favorit på att han vinkas fram…

8 Counterfeightr är värst emot även om det är öppet bakom favoriten, trots spåret. Han såg mycket bra ut hela dagen senast och då det klaffade bra med loppet kunde han spela förbi när luckan kom från ledarryggen.

7 Thelma de Glatigne är uppåt igen efter lite svacka och från spets eller ledarryggen kan hon utmana favoriten om denne har sämre dag.

10 Mr Deauville får Rikard i vagnen vilket är plus, och han äger fart som duger här om han inte galopperar. Han är osäker, men såg ut att ha fortsatt form efter galoppen senast.

11 Davy Jones Sisu ska det klaffa för, men det gäller de flesta här och han gick positivt senast som tvåa.

V86-7:

 A: 10-6-3 B: 9-4-5-1-8 C: 11-7-2

Spetsstrid: Up North är den normala spetshästen, åtminstone till att börja med och kusken gillar att köra där. Nu är det 2640 meter och det finns ändå chans att man vill ha rygglopp om någon bra häst kommer fram och testar.

Loppanalys: Skumt lopp där det är jämna hästar och då går jag emot favoriten 9 Pippi Roc trots att hon håller på att släppa till på allvar hos Johan. Hon speedade vasst till segern då hon hade all otur i världen men ändå kunde svepa alla på upploppet. Hon gick bra som tvåa på V75 senast med och duger mycket bra här. Ändå är det en skum häst som kan komma bort.

Mycket intressant känns 10 Billie Jean D.K. som varit ute mot bra gäng varje gång på sistone. Senast i V75 Århus då hon gick starkt från 500 kvar och hade troligen varit tvåa bakom Enjoy Day som gick i spets om hon inte snubblat i galopp 100 kvar. Före det gick hon bra men galopperade 250 kvar efter att ha slunkit ut i ryggar. Man kommer till Sverige nu och det lär vara vässat och att hon är 3%-are känns bara konstigt då distansen är plus!

För lite spelad är även 6 Babe Love som höll tappert i ny regi senast och inte var långt efter favoriten, via grovjobb. Borde rimligen vara bättre med loppet då hon inte gått ett enda banjobb före. Det har gått dryg månad nu, det gillas inte egentligen med som skräll är hon ändå mycket tidig.

3 Modern Love får kuskplus med Dalborg och senast kan vi glömma då man hängde i tredjespår hela loppet. Hon är segstark och det är bra uppgift med spår och distans nu.

5 Up North kan dra till ledningen och här är det uppåtform likt på flera av Kolgjinis hästar som varit sjuka. Var positiv vid spurtsegern och senast blev det för tufft upplägg. Varit tvåa två gånger från spets och det kan hålla länge, men kanske blir det långt hem över 2640 meter.

4 Marjons Ivory har hittat stilen och var knappt slagen av favoriten näst senast då man slank loss och höll på att hinna undan men den andra var snabbare i benen. Gick bra senast med och Grasso har chansen här med.

V86-8:

 A: 7 B: 6-1-3-4-9 C: 2-5-12-10

Spetsstrid: Snabba hästar, Kiss Me Tooma är snabb. Det är även Alfa Mere och favoriten Indian Font. Vill de ha rygg på favoriten tro? Och vad kostar det innan de kommit överens…

Loppanalys: 6 Indian Font är storfavorit i avslutningen, jag tror hon kommer bli allt större favorit under kvällen då hon är den så att säga enkla lösningen. Hon visade form senast och spurtade till säker seger på V75, men om vi ska vara ärliga så var det ett av de sämsta V75-lopp som körts! Hon har spetsat två gånger med spår 5, men jag tror inte hon tar ledningen av egen kraft och det kan kosta lite att komma dit man verkar vilja komma. Från spets har hon en etta och en tvåa på två starter, och fick ge sig endast för Illuminati vid andraplatsen. Från spets är det bra chans, men det känns lite som en för enkel lösning att hamna på och många andra har gjort det så värdet är lågt i henne.

3 Celinn Palema vann som 1000-oddsare, nåja, och var bra starten efter med och många trodde hon skulle vinna på V75 senast men då var det inget drag i henne. Har sanningen kommit ifatt henne, eller var det tillfälligt sämre insats senast? Hon är mycket spelad, och bra läge men jag tror på en annan.

Det gäller ju att våga för att vinna, ingen minns en fegis – ja, jag kan rabbla fler floskler men faktum är att det är spel vi håller på med och då måste bara 7 Micro Vick vara ruskigt intressant som knapp 5%-are! Vi köper att hon inte kom överens med banan senast och det hände inte mycket, men då det var bra kusk senast med Adielsson i vagnen gick hon väldigt bra efter att det aldrig klaffade med positionerna. Det var mot bättre hästar och Darling Harbour vann. Nu är det för första gången Björn Goop i vagnen och det tror jag blir hur bra som helst på en liten snabb häst. Jag räknar med snabbt förstavarv och man kan komma ner i slagläge och spurta förbi allt. Spelintressant chanspik!

1 Kiss Me Tooma har visat bra startsnabbhet, och inte ger man bort ledningen helt frivilligt till favoriten?
Singelstrecken:

2 Illuminati (V86-1) är minst huvudet högre än de han möter och jag ser inga hinder för honom.

7 Micro Vick
(V86-8) känns jättehet med Björn Goop upp, som mycket lite spelad i ganska beskedligt lopp och hon är vrålfräck chansspik!

Prisvärda hästar:

1 Neverendingdream (V86-3) trendar uppåt, men är fortfarande under 10% och borde vara mer åt det dubbla.

5 Imma Hanover (V86-4) är inte sämre än favoriten i min värld, men bara en tredjedel så mycket spelad och jag spelar utgång!

4 Rapide du Pommeau (V86-5) har tidigare gått bra efter vila och i litet fält kan han växla alla endast spelad till 6-7%.

10 Billie Jean D.K. (V86-7) är konstigt lite spelad, hon har visat form i bättre gäng än detta och jag tippar henne!

V86-förslaget är på 3780 kronor.
2 Illuminati (10-8)
3-8-4-2-10-6 (11-5)
1-5-8-4-2-3-12 (7-9)
5/ 10-6-3-2-4-8-1 (9-11)
3-6-4 (1-7)
5/ 8-7-10-11-3-13 (9-2)
10-6-3-9-4-5-1-8 (11-7)
7 Micro Vick (6-1)

1x6x7x1x3x7x8x1 = 1764 kr
1x6x7x8x3x1x8x1 = 2016 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

3,6,10 – 7 x 300 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson