Very Kronos i tidig årsdebut och en liten men naggande god stoelit – det är godbitarna när det travas på Solvalla nästa tisdag.

Den av Svante Båth tränade kulltoppen Very Kronos är snart tillbaka på tävlingsbanan. I första starten som femåring äntrar han Solvalla kommande tisdag. Den lika fartfyllde som specielle Very Kronos har 12 segrar på 19 starter och gör i ett lopp med 70 000 kronor till vinnaren första starten sedan Silverfinalen i slutet av november.

100 000 kronor går till vinnaren i Fiona Sans lopp för stoeliten. Det till trots lockades bara fem hästar till start. För den sakens skull håller dock loppet ingalunda sämre kvalitet. I startlistan finns Double Exposure som ställer in siktet mot fjärde raka segern, men utmanas av bland andra Darling Mearas och In Toto Sund. (Foto:ALN).

Här är startlistorna:

2140 volt

1 Toutre – Krister Söderholm
2 Jula Extreme – Björn Goop
2160 meter
3 Wannabe Kemp – Jorma Kontio
4 Carelin – Kevin Oscarsson
5 Valeur – Sandra Nordemo
6 Destiny Am – Örjan Kihlström
7 Very Kronos – Erik Adielsson

Fiona Sans lopp, 2140 auto

1 Double Exposure – Örjan Kihlström
2 In Toto Sund – Erik Adielsson
3 Ladyofthelake – Pierre Nyström
4 Darling Mearas – Stefan Persson
5 Ginny Weasley – Per Lennartsson