Ulf Ohlsson vinner flest lopp i landet och är också kusken som fixar flest banchampionat – nio titlar blev det i år. Men också Carl Johan Jepson har farit fram över landets banor och ordnade hela fem championat under 2018.

Allsvensk kuskchampion för tredje året i följd blev Ulf Ohlsson. Och han utökade förstås sin samling av ban-championat rejält. När året summerats står kusken som mest vinnande kusk på hela 9 av landets 33 travbanor. Det är ett championat färre än rekordnoteringen på tio under 2016. Totalt kan Ulf Ohlsson nu noteras för 105 championat genom karriären. Flera titlar blev definitiva under årets sista veckor och den tuffaste kampen hölls på Romme – Ohlsson kunde ta titeln före kometen Emilia Leo på lika antal segrar men fler andraplatser.

En annan av landets mest idoga kuskar är Carl Johan Jepson. Han avancerade under 2018 upp som tredje mest segrande kusk i landet och det avspeglade sig också vad det gäller banchampionat. För tredje året i rad blev han mästare på Axevalla men tog också hem ytterligare fyra championat genom sitt första på Mantorp, samt Vaggeryd, Åmål och Årjäng.

Still going strong är 65-årige Jorma Kontio. Inte nog med bedriften att han lyckades återta tronen på Solvalla från Örjan Kihlström, han noterades som topp på ytterligare tre banor. Lindesberg och Rättvik var klara tidigt och titeln försvarade också i Örebro.

Peter Untersteiner hade ett nytt toppår på landets ovaler. Han tog tillbaka championatet hemma i Halmstad efter det att Johan Untersteiner vunnit det senaste tre åren. Det här var Peters nionde totalt på hemmabanan. Men inte nog med det, han blev också champion på landets två övriga storbanor, Åby och Jägersro. Bedriften att vinna på de båda banorna samma år har bara Johnny Takter tidigare lyckats med, 2013.

Här är alla kuskchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Axevalla: Carl Johan Jepson
Bergsåker: Ulf Ohlsson
Boden: Ove A Lindqvist
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Ulf Ohlsson
Färjestad: Björn Goop
Gävle: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Halmstad: Peter Untersteiner
Hoting: Ove A Lindqvist
Jägersro: Peter Untersteiner
Kalmar: Christoffer Eriksson
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Mantorp: Carl Johan Jepson
Oviken: Rikard N Skoglund
Romme: Ulf Ohlsson
Rättvik: Jorma Kontio
Skellefteå: Hanna Olofsson
Solvalla: Jorma Kontio
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Umåker: Ulf Ohlsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åby: Peter Untersteiner
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Ulf Ohlsson

Läs även: 2018: Ohlsson vann flest – Redén i tränartoppen
Läs även: Kihlström bäst på rikstoton – fjärde året i följd