Nej, Bold Eagle är inte uträknad. Det var lika lättade som glada miner hos Sébastien Guarato sedan den franske kejsaren slagit Readly Express i Prix de Bourgogne.

Det har onekligen sett tveksamt ut kring Bold Eagle i de två tidigare B-loppen. Efter ett märkligt kört lopp som slutade i en sjätteplats i Prix du Bourbonnais senast var det ovisst var den franske fantomen egentligen stod inför söndagens viktiga genrep i Prix de Bourgogne. Men efter att ha släppt spets till Readly Express kunde ”Örnen” flyga lägst igen över upploppet. Den dubble PdA-mästaren visade att han nog är med i striden även den sista söndagen i januari.

Loppet handlade på förhand mycket om Readly Express och Bold Eagle och de båda kom också att ikläda sig huvudrollerna i loppet. Franck Nivard sände iväg Bold Eagle rejält från start och han kom också till spets in mot första kurvan. Björn Goop landade först i andraspår med Readly Express, men efter att ledaren öppnat första 600 efter 1.09 tryckte det svenska ekipaget på ordentligt. Nivard fann det för gott att släppa och Readly Express hade nu övertagit för att passera första 1100 efter underkant 1.11.

Nu blev det i stället Carat Williams som fick syna dödens. Men Readly Express såg fortsatt stark ut i denna sin första start sedan SM-segern i oktober, när man travade genom sista sväng. Björn Goop kikade sig över axeln för att se var han hade motståndarna och när man äntrade upploppet kunde han notera att Bold Eagle hittat loss. Nivard drog ut ”Örnen” i tredjespår och fransmannen svarade med en hastig avslutning. Readly Express kämpade emot storstilat men kunde inte värja sig i den snabba avslutningen.

Bold Eagle gjorde som för två år sedan, vann Prix de Bourgogne. Den här gången på sluttiden 1.11,8a över 2100 meter. Segern var värd 54 000 euro. Franck Nivard unnade sig en segergest vid målgång och lättnaden var påtaglig hos tränaren Sébastien Guarato och Bold Eagles entourage. Enligt den plan som tidigare presenterats blir nästa start nu Prix d’Amérique, även om möjligheten finns att också starta i Prix de Belgique om två veckor.

Readly Express föll med flaggan i topp. Den regerande PdA-mästaren fick en tung väg fram mot täten, noterades som tvåa för en tiondel långsammare tid och lär nog ta ett rejält kliv fram mot titelförsvaret om en månad. Tredjepriset och därmed också en PdA-biljett norpade schweiziskan Uza Josselyn (12,0) som av Alexandre Abrivard kördes snyggt invändigt bakom toppduon. Carat Williams höll bra från dödens, men tappade aktionen något den sista biten för att bli fyra, på linje med Uza Josselyn. Femma i mål, med krafter kvar invändigt, slutade Briac Dark.

Jean-Michel Bazires hopp Bélina Josselyn hamnade långt bak, som femma i andraspår, följde i rygg genom sista sväng men blev utskjutsad i vida spår ur svängen. Avslutningen var dock rejäl och stoet visade fortsatt god form som sexa på 12,1. Bird Parker travade hela loppet invändigt och blev kvar där med vad som såg ut som en hel del krafter sparade. Loppets olycksfågel var svenskägde Cash Gamble som bjöds ett fint lopp i andra utvändigt men trampade upp i vagn ur sista sväng i ett läge som då såg ut som att han slogs om topplaceringarna. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Propulsion med feber – PdA-starten är i fara

Propulsion med feber – PdA-starten är i fara

Propulsion missade segern på Romme som blytung favorit. Nu kan förklaringen till insatsen ha kommit. Prix d’Amérique-starten är i fara.

Vid Rommes V75-tävlingar på lördagen var Propulsion megafavorit att vinna men superstjärnan gick oväntat på pumpen mot On Track Piraten. Efter en super-säsong med elva miljoner kronor intravat har målet i vinter varit Prix d’Amérique men på söndagen kommer trista beskedet som både förklarar insatsen på Romme – och innebär att en start på Vincennes kan vara i påtaglig fara.

– Han står med feber och har inte rört sin mat. Så nu är läget förändrat och en eventuell Prix d’Amérique-start är i rejäl fara. Mer än så kan jag inte säga just nu. Det viktigaste är att han blir frisk nu, skriver tränaren Daniel RedénTwitter.

Läs även: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag (Nyårsafton): V75-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Måndag (Nyårsafton): V75-tips till Axevalla

Måndag (Nyårsafton): V75-tips till Axevalla

V75 Axevalla 31 december

Omgången: Nu ska megajackpoten delas ut när Winter Burst avslutas och vi har massor av miljoner i potten. Omgången är inte enkel alls, så spelmässigt är det chans att det blir hög utdelning. Det är inte vanliga divisionsloppen utan mer ovanliga propositioner och flera lopp med låg klass för att vara V75.

Jag spelar med två spikar – ett riktigt drag och en stark favorit som jag tror helt enkelt bara blåser till dem!

Spikarna: 7 Baron Gift (V75-2) är rejält uppåt i form och såg tankad ut över mål senast. Mycket spelvärd spik! 15 Stonewashd Diamant (V75-6) tror jag är för snabb för de andra och hon är omgångens största segerchans.

V75-förslaget är på 4536 kronor.

1-8-9-12-7-3-15-10-14 (5-2)
7 Baron Gift (3-1)
11-9-4-10-12-13-6-14 (7-8)
7-5 (4-8)
8-4-1-11-12-5-7-6-10 (3-2)
15 Stonewashd Diamant (8-3)
4-3-10-1-7-6-12 (9-5)

9x1x8x2x9x1x7 = 4536 kronor

DD-förslaget på 1000 kronor:

15 – 4 x 1000 kr

V75-1

A: 1-8-9 B: 12-7-3-15-10-14 C: 5-2-6-4-11-13

Spetsstrid: X.L.Bygg Palema är mycket rapp och klar spetsfavorit, och där vill man sedan köra hästen. Han har körts till ledningen sju senaste försöken med voltstart, sex direkt och en efter 300 meter. Ufo Jet har galopperat vid tre av fyra senaste voltloppen, och det är 5,6 och 7 som kan utmana om tät.

Loppanalys: Klent lopp som lika gärna kunde varit ett vanligt V64-lopp på Axevalla, och det är stor chans att 1 X.L.Bygg Palema vinner det genom att spåra från start till mål. Startsnabb är han och enda gången han hade innerspår med voltstart så spetsade han i 15-öppning och det är vettigt. Från ledningen har han segrat 3/10, men varit tvåa vid ytterligare fem av dessa tio. Åke Svanstedt kör för första gången och det är alltid kul att se Kung Åke tillbaka på svensk mark. Men man ska komma ihåg att han blir hårt liras och han har endast segrat 2/44 lopp han kört i Sverige sedan flytten till USA 2016.

8 Othala är intressant då hon är en riktig årstidshäst som tagit hela sju av sina nio segrar under vintern. Hon visade knallform senast och stack undan enkelt från ledningen via raska 11 sista 500 metrarna i senaste starten.

9 Arsenal spelades till obefogat stor favorit efter tre månaders vila senast, och det blev övermäktigt med dödens. Han ska köras mer snällt nu menar Peter och han har fått V75-hårdhet under året vilket inte gäller många i detta race. Det är inte alltid travet flyter för honom, och skor är ändå inget plus för hans del.

Jag nämner att 12 J.S.Apollo spurtade fullgott på V75 senast efter snällt upplägg och detta är snarare mindre tufft lopp. Han vann på bra vis näst senast och styrkan duger bra här.

V75-2

A: 7 B: 3-1-6 C: 2-4-9-5-8

Spetsstrid: Angle of Attack och Justice Ås är två mycket startsnabba hästar som båda vill till ledningen. Jag tror Bergh håller ut.

Loppanalys: 3 Justice Ås är favorit och här kan man tala om att vara inmatchad för loppet då han nästan på kronan har 2 500 000 kronor på sig vilket är gränsen för loppet. Han är bra och en mycket bra spetssprinter, men nu är det full väg. Senast vann han från ledningen på 10,7 då han var härligt löpsugen hela loppet och stack undan. Före det fick han ge sig för Spartan Kronos, och stannade då till sista 100. Han fick problem efter segern senast och har varit ifrån, men gått rejält banjobb nyligen och då brukar Peters prestera. Kommer han till ledningen så vinner han säkert, men det kommer nog kosta med startraket invändigt och får han svar i tuff öppning är han sårbar!

1 Angle of Attack är mycket snabb och har han spetsat 2/2 med spår 1, och hela 9/11 med spår 1-3 och Bergh vill köra från ledningen. Även denne har pausat, men det låter inte Bergh så orolig över. Hästen segrade tre lopp med skor förra vintern och det är inga bekymmer och från ledningen har han segrat 14/22 försök.

Jag tror dessa kommer köra väl tufft första 500 och spikar den som ska blåsa ner dem, 7 Baron Gift! Han hade liten svacka några starter, men senast såg han klart bättre ut i värmningen, det var mer tryck i honom och Rickard var mer uppåt. Nu löste det sig aldrig och han hade gott om sparat då han kom upp i rygg på vinnande Stepping Spaceboy över mål. Formen pekar uppåt, jag misstänker att Rickard laddat för detta lopp på hemmaplan då farsan dessutom är hemma och det långa upploppet i lilla fältet där täten troligen kört tufft första 500 smakar mumma så här i jultider. Kul chansspik runt 10-15%!

V75-3
A: 11-9-4 B: 10-12-13-4-6-14-8-7-1-3 C: 15-2-5

Spetsstrid: Dooley’s U.N.G. är spetsfavorit med springspår och utmanas av Caprute som gärna vill till tät. Jejje Palema kan snabbstarta med springspår på 20, och kanske kan överraska dem där framme och överta efter 500 meter?

Loppanalys: 10 Seal Kronos verkar bli favorit, och det är säkert bästa hästen men ingen given vinnare ändå på något sätt. Han hade fem raka segrar förra året, och bara svepte dem i ett rikstotolopp, men var sedan borta ett år. I comebacken senast blev han trött, men gick helt okej som trea och ska vara bättre nu då det var låga rapporter där. Ändå är det frågetecken för hästens form, och inte minst stallformen då båda hästarna som startade på Åby i fredags knappt kom i mål, en av dem utgick felfri till 21 för tio. 
Detta lopp är inget vidare lopp ska villigt erkännas, men garderar gör jag ändå och det finns skrällchans med minus på de flesta.

9 Dalforno slog favoriten regelrätt senast och visade fin form vid seger, och att han är 3%-are känns inte rätt och den måste rankas upp.

4 Capture tog enda segern från ledningen, och vinner troligen senast utan galopp 250 kvar. Det kan mycket väl bli ledningen efter en bit trots spåret och den måste vara kul att ranka upp i lopp där ingen vann då jag gick igenom det hela…

11 Elway Am var bra vid segrarnas, och vann på topptid i överpacat lopp över opassande kort distans. Sedan var han inte bra/frisk i Breeders-semifinalen och vilade. I comebacken senast var han nog fört lugnt tränad och blev trött menar Eklundh. Han ska vara bättre nu och på en bra dag duger han bra – men visst är han svårbedömd. Tippas, i brist på annat.

12 Jejje Palema vann enkelt från ledningen senast då man bara stack undan över upploppet. Åke Svanstedt upp nu är kul och läget likaså med springspår på tillägg och kan bli snabbstart. Nämner andra spetsaktuella 6 Dooley’s U.N.G. som har chans på det scenariot.

V75-4

A: 7-5 B: 4-8-11 C: 6-12-1-10-2-3-9

Spetsstrid: Jag tycker det är favorit med Kapten Kidd till ledningen i första kurvan, även om man inte vet hur Bergh tänker med Whipped Eggs. Öppnar den som tidigare kan han inte hålla emot.

Loppanalys: Två hästar är klart bättre än övriga och jag krånglar  inte till det utan låser på dessa. Tipset till 7 Kapten Kidd som borde komma före motbudet 5 Whipped Eggs i loppet, och ska kunna köras till ledningen efter en bit. Han har inlett lovande och varit överlägsen vid segrarna med sparat. Senast var Peter mycket inne på honom på V75 på hemmaplan, men hästen var för laddad och hoppade efter en bit. Nu bör det gå bättre med spår längre ut vilket är en fördel, och från ledningen blir han normalt sett svårslagen.

Ändå vill jag betala för Whipped Eggs som en är lovande Ready Cash-avkomma som inte ser helt ren ut i stilen och det finns att slipa på, men styrka finns gott om och senast bara matade han ner dem från dödens. Det är skönt kliv och driv i honom, men han måste tas försiktigt från start och jag tror inte att Bergh vill stressa upp honom. Nu har han en räv bakom varje öra, och kanske gör han just det – testar att hålla ut motbudet? Dessa bör ändå göra upp i spets och dödens på slutvarvet.

V75-5

A: 8 B: 4-1-11-12-5-7-6-10 C: 3-2-9

Spetsstrid: Alicia Bore har bra spetschans, hon brukar spetsa med öppna spår. Dock är även Arewehavingfun mycket rapp och tog sig förbi snabb häst senast, kanske blåser förbi nu med.

Loppanalys: Här tycker jag att 8 Argbiggan är mycket intressant och var nära att använda henne som utgång, men spelade ändå matte till sist. Hon är bra, och jag anar att det är extra iordningställt då farsan kör på hemmaplan åt Rickard. Hästen var det mycket surr om senast i treåringsfinal hemma i Axevalla och från dödens på kapabla Vikens Fingerprint såg hon stark ut, men bröt i näst sista kurvan och galopperade då man försökte räta upp henne 750 kvar. Det var fin spänst sedan bakom fältet, och trots spåret kan hon vara bäst här till glatt(!) odds!

Tidig är 4 Fantasia Sisu som fick svar och dödens senast, mosade ledaren redan knappa halvvarvet kvar men fick ge sig sista biten in mot mål. Hon är stark och sänker många då det brukar bli trötta ben över långa upploppet denna årstid.

1 Alicia Bore har sin uppgift här, med spetsläge och 1640 meter. Hon har inte startat sedan november, och kanske inte är på topp men hon har segrat 3 av 4 starter med jänkarvagn och den sitter på nu och från ledningen kan hon rinna undan.

12 Hurray Boko gjorde ett klart bra lopp senast då hon tappade mycket mark på galopp, såg laddad ut i ryggar och gick bra över upploppet. Hon är väldigt lite spelad och därmed värd att ta i beaktning.

11 Zeeland Kronos kunde inte hålla upp ledningen senast, men matade till sist ner dem från dödens sista 1400 metrarna till oväntat högt odds. Det var ett V75-lopp, och hon duger i klassen.

V75-6:

 A: 15 B: 8-3-6-14-9-13 C: 10-7-1-2-5-4-11-12

Spetsstrid: Hera di Quattro borde ha bra spetschans med springspår, men sedan åker Grace River fram och övertar upp mot 500 meter.

Loppanalys: Jag tror att favoriten 15 Stonewashd Diamant har mycket bra chans att städa av dessa, för hon är riktigt bra helt enkelt. Efter sommaren har hon hittat nya växlar och imponerat, näst senast var hon överlägsen sista 300 efter fin ryggresa. Senast var det mycket klassigt vis hon speedade till och bara längde på steget in mot upploppet och gick undan. Detta lopp är ojämnt, och jag tror hon helt enkelt är för snabb för de andra och att hon kommer sitta vettigt på det med många på innerspår. Hon kan säkert växla dem på 300-400 meter och ha kontroll. Vanlig vagn nu med volt som är nytt för henne, men med bara tre på sin volt och just spår 3 ska det inte vara galopprisk.

Bra rad kommer 3 Grace River med då hon har tre raka segrar. Kopplade enkelt grepp näst senast via dödens, men senast var det seeeegt och först i sista stegen hon satte dit skallen. Hon är inte alls snabb i benen, och även om hon kan köras till ledningen upp mot 500-passeringen så har jag svårt att se henne hinna svara då favoriten kommer flygande.

Bra har 8 Vikens Fingerprint varit vid tre raka segrar. Näst senast var hon jäkla läcker då hon utklassade hästar som I Love Paris (den stod 40 bakom) och bara studsade undan från ledningen och vann med 50 meter. Hon var mer seg senast i finalloppet men gick undan från spets, har fått snabba pengar och ingen ledning blir det nu.

V75-7:

 A: 4-3-10 B: 1-7-6-12-9-5-2 C: 11-8

Spetsstrid: Gianluca Boko är spetsfavorit och verkar som att han ska köras där. Magic Happens försöker överta i andravågen.

Loppanalys: Öppet lopp avslutar året, där vi går på 4 Minnestads Ecuador på DD. Han kan en hel del och var bra då han gick förstas gången med jänkarvagn näst senast och avgjorde enkelt. Visst han var tempogynnad då de körde på för tufft, och han var lite trög – men då han fick upp farten avgjorde han enkelt. Han var inte lika bra senast med vanlig vagn, och har varit till veterinären och fixats till. Nu blir det andra starten med jänkarvagn och får han bara inte dödens tror jag han har bra chans. Ledningen tror jag däremot inte att han kommer till.

10 Dream Night Palema har inte visat någon form efter sina fina lopp i höstas där han kvalade in till finalen i Europaderbyt. Han såg inte fräsch ut alls efter galoppen i Eskilstuna och galopperade i slutsvängen näst senast. Var lugnare jobbad senast, kom till ledningen i lunchloppet men var inget extra. Första starten på brodd kan vara förklaringen till sämre insatsen menar tränaren, möjligen ihop med att han var lugnare tränad tror jag. En Dream Night Palema i toppform har bra chans.

3 Magic Happens gav klart bra intryck senast på V75 mot bättre hästar än dessa. Fyra av sex segrar har tagits med skor, och skulle Peter kunna köra till ledningen efter en bit är det inte helt lätt att slå hästen. Peters hästar glänste verkligen i Åby i torsdags.

Nu kan det vara upptaget där för det låter påställt med 1 Gianluca Boko som får på sig stängt huvudlag och växer från ledningen menar tränaren. Lopp i kroppen är bra och han har chans. 8/10 segrar är från ledningen, men han har inte spetsat på tre försök med innerspår. Dock bör han vara snabbare med stängt huvudlag.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tisdag (Nyårsdagen): V64-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Tisdag (Nyårsdagen): V64-tips till Solvalla

Tisdag (Nyårsdagen): V64-tips till Solvalla

Omgången: Nyårsdagen och ett nytt (mycket spännande) travår öppnas med V64 på Solvalla. Omgången ser inte onödigt svårlöst ut. Jag tycker jag hittat en prisvärd spik direkt i inledningen och med ett par lopp som borde kunna lösas på ett fåtal streck kan vi jobba in några stänkare i övriga och ändå få råd att dubbla systemet.

Spiken:
Einstein Sisu (V64-1) Tycker det ser ut som en mycket bra uppgift för Petri Salmelas starke valack här och tror man avgör loppet i god tid. Blir inte överdrivet tufft streckad och är en bra spik att inleda med.

Streckvärda lågprocentare:
Inside the Dream (V64-2) står nog på kapacitet inte långt från de mer betrodda i loppet och avslutade piggt senast. Vinner snart.

KingoftheHill F. (V64-3) fick det inte att stämma senast men gjort flera bra lopp innan och läget behöver inte vara dumt här. För lite streckad i öppet lopp.

Romance Amok (V64-5) står nog inte långt efter favoriten i kapacitet men haft en strulig säsong. Med lopp i kroppen nu är en bra prestation att vänta. Väldigt lågt streckad här.

V64 Systemförslag (bara för 6 rätt):

V64-1: 9 Einstein Sisu (10-2)
V64-2: 1,3,5,8,10 (6-12)
V64-3: 2,3,5,6,7,8,9,10 (12-4)
V64-4: 5,6,9 (11-10)
V64-5: 1,4,7,11 (2-3)
V64-6: 5,7 (10-9)

1x5x8x3x4x2 = 960 rader x 2 = 1920 kr

Dagens Dubbel spelförslag:

DD-1: 1 Chapter N. Deo
DD-2: 5 Just Wait And See
1 rad x 400 kr

DD-1: 4,7,11
DD-2: 5 Just Wait And See
3 rader x 200 kr

Totalt: 1000 kr

V64-1:

Rank: A: 9. B: 10-2-5-3-4. C: 1-8-6-7.

Spetsanalys: Auto Relight är mycket snabb ut och borde spetsa, sedan är frågan om intresse finns att släppa? Walle West i så fall, eller kommer Einstein Sisu tidigt?

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder där jag tycker att 9 Einstein Sisu måste vara hästen att slå. Senast var han ute i Klass 1-försök på Solvalla som blev allt annat än lyckat; hästen blev utsvarad och kvar i tredjespår resten av loppet och tröttnade förklarligt. I starterna före har valacken dock sett mycket bra ut, gången före klev han fram mot dödens och hade avgjort till överlägsen seger redan i sista sväng och före det vattentät vinst i spets. Det handlar om en rejäl rackare som trivs på den långa distansen och i ett litet fält är det nog inte otänkbart att det blir tidigt avancemang. Ska vara svårslagen om lika fin som i de tidigare starterna. Jag tror Einstein Sisu är i bra form och huvudet högre här – och spikar.

V64-2:

Rank: A: 5-3. B: 8-10-1. C: 6-12-4-7-2-11-9.

Spetsanalys: Valsa Lavec är kvick från start och borde ta hand om ledningen nu.

Loppanalys: Tipsnicken här till 5 Valsa Lavec som känns väldigt intressant. Det här är en för klassen klart kapabel sort som nog säkert är bästa hästen sett till kapacitet. Valsa Lavec hade varit borta ett år från tävlingsbanan före hon gjorde comeback senast. Då fick hon ett tufft lopp i dödens och orkade inte till slut. Med det loppet lagt till handlingarna lär hon klivit fram ytterligare och det här ska vara en bra uppgift. Hästen är snabb ut bakom bilen och jag tror hon går till spets för att sedan ha en toppchans över den korta distansen.

Att utelämna 3 Syria A.T. går dock förstås inte. Stoet har tidigare tävlat i Ryssland och nu hunnit med tre starter i regi Per Lennartsson. Hon har visat klart bra farter i Solvalla-starterna, var nära segern i svenska debuten och gick en mycket bra avslutning (14-tempo sista 800) som tvåa senast. På det hon visat hittills duger hon mycket långt i den här konkurrensen och strecket är givet från fint läge.

Jag tycker att ovannämnda duo är ett gångbart lås i loppet, men det finns ett par luringar bakom som är betydligt lägre streckade. 8 Inside the Dream har ingen seger hittills men visar fina resurser när det stämmer, så som senast då hon avslutade riktigt piggt. 10 Eclair Razz väntar också på första segern men gick mycket bra som fyra efter galopp senast. 1 Princess Cristal känns inte jättemärkvärdig ännu så länge men är hyfsad från start och kan få drömloppet här ifrån.

V64-3:

Rank: A: 3-2-5-10. B: 9-8-7-6. C: 12-4-11-1.

Spetsanalys: Deep Sea är förvisso kvick ut men andraspåret kanske inte någon höjdare. Ledaren borde bli Showtimejackflower från lämpligt läge, möjligen Scarlet’s Grace om Örjan prickar springspår.

Loppanalys: Ett svårlöst lopp som kräver sina streck. 3 Showtimejackflower känns som det naturliga första valet då uppgiften verkar vara lämplig. Valacken har gjort flera bra insatser på sistone och formen är oomtvistat bra. Hästen är snabb ur volten och bricka tre borde vara perfekt, jag baserar tipset på att det här är loppets ledare.

2 Deep Sea visar stort kunnande när han travar felfritt. För tre starter sedan på Solvalla gick han i spets runt om och kunde vinna med gott om luft under vingarna. Senast var han ute i ett lärlingslopp, synade då dödens och var helt ”klar” in över upploppet när galoppen kom hundra kvar. Känns som ett givet streck här.

5 Prototype Hanover är ingen dum sort för klassen. Vann från spets efter att hållit jämn fart runt om näst senast och var därefter ute i samma lopp som Deep Sea, efter en invändig resa sköt han till vasst sista biten och fick andra-priset med gott om krafter kvar.

10 Åsens Aragon har visat stark form en tid och har vunnit både från ledningen och utvändigt denne på bra sätt. Gick en okej avslutning sista 600 senast utan att kunna röra vinnaren. Har ett lurigare läge än tidigare nämnda trio, men alltjämt ett givet streck.

Min tanke är att vinnaren finns i den här kvartetten men det är som sagt ett öppet lopp och jag vill ha streck även på b-ranket. 9 Kingofthehill F. såg inte jätterolig ut senast, men har gjort flera bra lopp innan det varför det kan vara en engångshändelse. Ulf Ohlsson är alltid en skicklig driver. 8 M.T. Mourinho har ett tråkigt läge men löser det sig kan han avsluta. 7 Deux en Un var klart positiv som tvåa senast och behöver inte vara borträknad här liksom Örjans styrning 6 Scarlet’s Grace som är hygglig från start och kanske kan hitta ett roligt slagläge här.

V64-4:

Rank: A: 5-6-9. B: 11-10-2-1-8. C: 7-12-3.

Spetsanalys: Finns inga riktiga blixtar, men Religious och Magic Cash är fältets klart bästa hästar och det är troligt att den av dem som kommer iväg bäst tar taktpinnen.

Loppanalys: 5 Religious har gjort två starter efter uppehåll och tränarbyte och vunnit båda. Han visade redan i våras att kapaciteten är god och nu verkar det blivit full utdelning. Senast var han i Finland och vann och gången före i Gävle såg han helläcker ut; kastade loss direkt ut i fjärdespår in i sista sväng och svepte fältet till snygg seger via 12.5-tempo sista 800. En insats i närheten av det nu också och det blir svårt att slå honom.

6 Magic Cash är dock av en mycket god sort. Det har bara blivit en seger på åtta starter hittills men hästens insatser skvallrar om att det finns väldigt stora resurser i den här Ready Cash-sonen. Just vid segern, på Solvalla i juli, avgjorde han på ett mycket imponerande vis efter att ha gått sista varvet utan rygg. Gången efter en stark reparation efter galopp. Magic Cash har inte startat på tre månader och har dessutom blivit valack sedan senast, men Timo Nurmos har som bekant oftast sina hästar väl förberedda.

Jag vill plocka med 9 Maicon också. Har kanske inte riktigt samma stora kapacitet som de två tidigare nämnda, men kommer i toppform. Avslutade vasst invändigt till segern på Åby senast och från det här läget kan det bli något liknande. Bra ”bonusstreck” om favoriterna gör bort sig.

V64-5, DD-1:

Rank: A: 1-7-4-11. B: 2-3-12. C: 6-5-9-10-8.

Spetsanalys: Chapter N. Deo är inte dålig ut men jag tror att startraska Flashing Victory kommer förbi den första biten. Sister Morphine kan också öppna mycket bra, men tveksam om man laddar nu.

Loppanalys: 1 Chapter N. Deo blir och ska vara favorit här. Det är nog säkert bästa hästen i fältet. Hon har sett jättefin ut i sina senaste starter; för två gånger sedan tappade hon mycket mark i en startgalopp men kom tillbaka på ett mycket klassigt vis och slutade trea. Att formen sitter där visade hon efter det när hon klev fram i dödens efter ett varv och sedan vann säkert. Det borde vara en mycket bra chans här men samtidigt är jag inte helt förtjust i innerspåret då jag inte tror man kan hålla ledningen.

Vi adderar därmed tre streck och då känns ett sådan gjutet på 7 Romance Amok som är vann klart värre motstånd men inte haft någon stor säsong i år. Visade dock uppåtform senast efter två månaders frånvaro när hon var nära segern trots dödens. Måste vara tidig här.

4 Flashing Victory hade varit borta länge innan comebacken på Solvalla i slutet av november, men vann direkt då. Gjorde därefter ett godkänt lopp som sexa. Åttaåringen är mycket snabb ut och jag tror att det här är loppets ledarinna. Ska ses med chans därmed.

11 Hosianna Boko får också streck, även om hon är missgynnad av bakspåret. Det hade hon förvisso senast också men gick då en tung slutrepa sista 700 meterna i spåren, för att bli avslagen utvändigt i de sista stegen. Hästen ser formstark ut och med lite tempo och klaff på kalaset är hon en segerkandidat.

V64-6, DD-2:

Rank: A: 5-7. B: 10-9-3-2-6. C: 11-1-8-4.

Spetsanalys: Just Wait And See öppnade snabbt i volten senast och är nog mycket intresserad av att ta sig till spets igen. Utmanas av Uppohoppa.

Loppanalys: Känns som ett rent tvåhästarslopp där jag ger förtroendet åt Håkan K Perssons fine 5 Just Wait And See som ju överraskande vann styrkeprovet Orebro Intn’l i våras. Efter ett par månaders frånvaro var han tillbaka senast i Örebro och bjöd på en riktigt läcker comeback. Hästen smällde då till spets direkt från springspår och var sedan helt ohotad. Försvann undan till seger med vad som såg ut att vara krafter kvar efter 12,5 sista 800. Just Wait And See såg helt enkelt grymt fin ut och kommer han förbi sin värste konkurrent från början här tror jag det är vinnaren. Jag spelar honom spik på DD men garderar V64 med…

7 Uppohoppa som är just värste konkurrenten. Vann på rejält sätt i Eskilstuna näst senast efter ha gjort jobbet i dödens och följde upp med en än bättre prestation i finalen av Travrondens Guldklocka senast. Han kom förvisso aldrig förbi ledande Adiago Trot som var strålande bra, men duon lämnade övriga med åtskilliga längder i en häftig envig. Uppohoppa kan kliva iväg snabbt från början och lär laddas framåt. Någon av de här två borde spetsa, sannolikt med den andra i så fall utvändigt om sig, och vi låser loppet på de båda.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten
Nästa nyhet
V75: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

V75: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

Propulsion var årets troligen största V75-favorit och laddas som en av favoriterna mot Prix d’Amérique om en månad. Men i Gulddivisionen på Romme fanns ett hinder som var oväntat tufft – ständigt denne On Track Piraten.

”Alla” hade spikat Propulsion. I Gulddivisionen på Romme gjorde fantomtravaren som tjänat elva miljoner under året ett gästspel i matchningen mot Prix d’Amérique – och spelades till 10 för 10-favorit. Men när krutröken skingrats visade det sig att uppgiften inte alls varit så enkel som de allra flesta hade trott. Återigen var det hedersmannen On Track Piraten som slagit till. Dalahjälten fick förvandla 2640 meter till en sprintuppgörelse – och gick inte att komma förbi.

Medan Örjan Kihlström tog en lugn start bakom Propulsion kastade Hans R Strömberg snart fram ”Piraten” som efter 500 meter fick överta ledningen från Ajlexes Cubano. Med ledningen i det lilla fältet kunde tioåringen sedan dämpa farten betänkligt, första tusen klockades efter 1.16. I samma skede klev Propulsion fram och landade i dödens. Loppets avslutande halvvarv gick i ruskig fart, nedåt 08,5, men förbi ledaren kunde jättefavoriten aldrig komma. Duon lämnade övriga fältet med flera längder över upploppet, men On Track Piraten höll lätt undan med en knapp längd hela vägen.

– Vi fick gå den närmaste vägen och då blir han nöjd, hästen. Jag drog på för fullt 300 meter kvar och vi fick ett försprång då, det räckte ju, sa kusken och tränaren Hans R Strömberg i ATG Live.

Segertiden stannade vid 1.13,7a/2640 meter och On Track Piraten adderade ännu en V75-viktoria till samlingen, förstapriset här var 200 000 kronor. Propulsions tränare Daniel Redén tycktes en smula förvånad över loppets utveckling kort efter mål i ATG Live.

– Han körde väldigt snällt, jag ville ju gärna se hästen trött i dag. Det blev ett märkligt lopp. Vi får se nu då vad som händer, men det här påverkar absolut inte våra planer, sa Daniel Redén.

– ”Piraten” är en bra häst också, alltid extra bra på vintern. Vi räckte inte mot honom i dag, helt enkelt. Det är klart det fanns mycket som jag kunde ha gjort annorlunda, men sedan om det hade räckt till seger det vet jag faktiskt inte. Hästen gjorde ett bra jobb som vanligt även det såklart var lite ovant för honom med broddar, menade kusken Örjan Kihlström.

*****

*Favoritfall i Silverdivision-en. Hårt streckade Global Trust fick göra loppet i dödens på i spets tufft körande Super Zantos. Men när favoriten fick problem med aktionen i sista sväng, kunde Rauno Pöllänen perfekt hitta ut från vinnarhålet med Västerbo Grosbois. Ledaren fajtades emot berömvärt, men kort före mål var det ändå Västerbo Grosbois som fick greppet. Det till segern på 1.13,1a/2140 meter.

*Mycket imponerande vinnare i stoloppet. Oskar Kylin-Blom ersatte i jollen bakom den av Elisabeth Lundholm tränade Laura Sånna som från tillägg placerades som sexa i andraspår. Efter att Cyborg i spets fått varva efter 1.18 tycktes vägen mot segern vara lång för favoriten när hon smög med i ryggar på sista bortre. Laura Sånna hade dock mycket kvar att erbjuda och då hon vreds på i fjärdespår med 300 meter kvar, såg man snart var det skulle sluta. Säker seger i mål på 1.15,7/2160.

*Duktiga Jenny A Björk fick jubla vid målgång i Klass 2. Med den Bo Björk-tränade hemmahästen B.B.S. Poetry noterade hon sin första V75-seger. Loppet blev perfekt för femåringen; medan betrodda duon Kimbee Crown och Bottnas Explosive båda försvann i galopper från start, kunde Jenny hålla upp ledningen. Därifrån kunde B.B.S. Poetry enkelt hålla undan hela vägen på 1.16,1/2140.

*När Reverend Wine provade V75 förra lördagen blev han fast med krafter kvar, de kom väl till pass den här gången i stället. Diederik Meilinks fine femåring fick ett bra lopp av Ulf Ohlsson och lämnade tredje utvändigt med 600 kvar för att snabbt forceras framåt. Ledande Obelix Skift var ett slaget rov redan in på upplopp-et, medan Reverend Wine i säker stil stegande undan på 1.12,7a/1640 meter.

*I det andra stoloppet slog han till igen – Oskar J Andersson. Den här gången var det Lima Mermaid som var seger-vapnet. Femåringen fick ett helt perfekt race i rygg på ledande Whataboutyou Zaz som fick varva på moderata 18,5. Men när ledaren stack undan i sista sväng kom också luckan för Lima Mermaid som enkelt avväpnade ledarinnan till seger på 1.15,9/2140. Ruth J Andersson tränar vinnaren.

*Björn Röcklinger har en fin variant i fyraårige Indy Lane som verkligen var läcker när han gick segrande ur striden i Bronsdivisionen. Kim Eriksson rattade valacken som lämnade fjärde utvändigt redan med varvet kvar och säkert jobbade sig framåt via spåren för att syna ledande Volocity de Vie i sömmarna i sista sväng. Ledaren hade fått öppna hårt och hade inget att svara med sista biten, Indy Lane mycket lätt undan på 1.13,9a/2640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn och Bryssel stegade undan till seger i Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson