Uppesittarkväll och start för V75-kavalkaden Winter Burst – men också stort ATG-kaos. Många spelare kunde aldrig få in sina spel trots att det sköts på starten.

Det blev inte någon bra start för ATG:s satsning Winter Burst. Driftsstörningar orsakade ännu en gång att ATG:s hemsida kraschade under kvällen före julafton. Första V75-start sköts på i en halvtimme, fram till 20.00, men fortfarande hade många kunder aldrig kunnat få in sina spel. En ny fördröjning skedde sedan inför den sjätte V75-avdelningen som fick skjutas fram ytterligare tjugo minuter.

Strax efter klockan 22.40 fungerade atg.se igen och även resultatredovisningen kom igång sent under kvällen. Men då var förstås skadan redan gjord – omsättningen tappade rejält från förra året. Samma kväll 2017 omsatte man drygt 98 miljoner kronor, nu nådde omsättningen upp i knappt 38 miljoner.

– Från kl 17 fick våra kunder problem med att spela via atg.se och ATG-butikerna. Vi tog emot spel men många drabbades av problem att lämna in sina system. Det troliga orsaken bakom problemet var en tvingande teknisk förändring gällande spelansvaret vi har gjort i vårt system för att anpassa oss till den nya spellagen efter nyår, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman till Trav 365.