Emilia Leo har haft ett fantastiskt år i sulkyn och vad kunde passa bättre som avrundning av året än att också ta hem klassiska Travrondens Guldklocka.

Sedan 1957 har Travrondens Guldklocka avgjorts och den prestigefyllda lärlingsmatchen har sett en rad av högst framgångsrika kuskar passera revy som vinnare i historien. Den senaste att sälla sig till den celebra skaran – är Emilia Leo. Den 26-åriga Gävlelärlingen har redan haft ett makalöst år i sulkyn och finalsegern värd 100 000 kronor var hennes 79:e för året.

Emilia Leo inledde kvällen på Solvalla genom att vinna det första försöket med Expresso Doc för att i det andra sluta tvåa bakom U.Bergs Svante. I den efterföljande finalen blev det fine Marcus Lindgren-träningen Adiago Trot som fick föra kometen till segern. Emilia Leo körde hästen resolut till spets efter 600 meter, utmanades hela upploppet ned av Oskar J Andersson med Uppohoppa, men höll säkert ifrån hela vägen till segern på 1.13,3a/2140 meter.

– Det är jättekul att det får flyta på när jag får så fina chanser. Det är helt fantastiskt! Det brukar gå upp och ner i den här branschen, så man får passa på att njuta när det går bra, sa vinnaren enligt Kanal 75.