Jarmo Niskanen och kometkusken Yoann Lebourgeois fick vårdas på sjukhus efter en dramatisk olycka i franska Le Mans på måndagen.

En omfattande olycka inträffade under måndagen på hippodromen i Le Mans, se Equidias bilder från händelsen här. Upprinnelsen till de hemska scenerna var när Adrien Ernaults styrning Eros du Rib fastade i framförvarande sulkyn, gick omkull och drog med sig flera bakomvarande ekipage i fallet.

Jarmo Niskanen, som körde Empereur Darling, och Yoann Lebourgeois bakom Embleme Royal, drabbades hårdast i olyckan och de båda kuskarna landade i banan efter ordentliga luftfärder. Medan Adrien Ernault kunde lämna banan av egen maskin, blev Jarmo Niskanen liggande. Lebourgeois kunde efter ett tag resa sig, men fick tillsammans med Niskanen färdas till sjukhus i ambulans.

Under måndag kväll rapporterar Equidia att Niskanen som först varit medvetslös, hämtat sig men klagade över bröstsmärtor. Lebourgeois uppges ha haft smärta i armarna men senare har konstaterats inga frakturer, men däremot skador i ansiktet och i ena ögat.