Grand Slam 75, Örebro 16 december

Omgången: Ett par fina lopp men även ett par lågklassiga när Örebro arrangerar söndagens GS75-tävlingar. Spelmässigt går jag ut hårt med två singelstreck som jag tror bara är bäst i sina respektive lopp.

Spikarna

8 Indy Lane (GS75-3) gillar jag skarpt och Ready Cash-sonen får Jorma åter i vagnen. Bra chans oavsett position.

3 Romance Amok (GS75-2) är hästen i loppet och från ett fint utgångsläge tror jag hon är tuffast till slut.

Överspelade

10 Tayson Bi (GS75-1) ser ut att bli en del spelad, men jag tror han är helt chanslös mot de bästa i loppet.

4 Imakethecashquick (GS75-3) vann senast men det var billigt. Spår fyra i volt tillsammans med Pierre Nyström känns inte hett.

10 Åsens Aragorn (GS75-6) är ingen stjärna och segern senast var inte imponerande.

9 Mill Ultra & 10 X.L.Bygg Palema (GS75-7) tycker jag inte är några ”hästar” och båda drar alldeles för mycket streck i avslutningen.

GS75-systemet:

8 Indy Lane (3-2)
3 Romance Amok (1-2)
1,2,3,8,10,11,12,14 (7-4)
2,5,10 (1-8)
1,3,6,8 (5-7)
1,3,4,9 (2-5)
2,4,6,7,8 (11-9)

1x1x8x3x4x4x5 = 1920 rader/kronor

DD-spelet:

3 – 4,8 x 350 kronor

3 – 2,6,7 x 100 kronor

Totalt 1000 kronor

Loppanalyser

Analys Örebro GS75-1:

Ranking: A: 8. B: 3-2. B/C: 6-10-5. C: 4-7-1-11. D: 9.

Spesanalys: 1 Inception är snabbast ut men borde inte vara intresserad av att köra i tät. 3 Eelis har öppnat bra tidigare och lär få överta. Sedan är frågan om Forss vill köra där eller om han släpper till 8 Indy Lane?

Loppanalys: Ett fint lopp över tre kilometer inleder och jag spikar favoriten 8 Indy Lane som går ner rejält i klass. Fyraåringen har gjort några ruskiga lopp utan att fått vinna och senast var han fullt godkänd som trea. Jorma tillbaka i sulkyn är ett plus och distansen ska inte vara något problem. Vid ett offensivt upplägg kan ekipaget få överta tät, men oavsett position tror jag att Ready Cash-sonen är tuffast till slut. Given spik!

Värst emot är 3 Eelis som gjorde comeback senast på Sundbyholm. Han fick väl inte riktigt chansen då, men såg inte som bäst ut och det kan varit banan som ställde till det. Mika Forss upp för första gången är intressant och han kan nog välja om han vill köra i spets eller släppa till favoriten. Oavsett lär hästen få en fin resa och bra chans om Indy Lane kommer bort.

Nämner även 2 My Dream Art som är tidig vid gardering. Fyraåringen är härdad i tuffa gäng och har ett fint utgångsläge.

Analys Örebro GS75-2:

Ranking: A: 3. B: 1-2-4. B/C: 6-7-5. C: 12-9-10-11-8.

Spesanalys: 1 Cessna S.S. kan öppna och med hjälp av att starten går på 1609 m tror jag att hon håller upp. Utmanar gör 5 Donna Dixie men fördel den förstnämnda.

Loppanalys: Ett kortlopp för ston och favorit blir Timo Nurmos-tränade 3 Romance Amok. Fyraåringen har gjort fyra starter under sensommaren/hösten och hon gick bra i de två första. Näst senast blev det galopp och sist såg hon inte som bäst ut i uttagningarna till Breeders Crown. Pausar en dryg månad efter det och jag räknar med att Nurmos presenterar henne i ett fint skick. Stoet är van att möta vassa kullkamrater och går ner ordentligt i klass och från ett fint utgångsläge måste det vara en toppchans oavsett resa. Spik!

Bakom varnar jag lite för 1 Cessna S.S. som leder länge om Svantesson lyckas hålla upp tät. 2 Cikoria Frazer gick hyggligt på en dålig bana senast och kan spurta förbi många över upploppet. Nämner även 4 Sundsholms Fatima som har viss fart men svårt att sätta nosen först. Mika Forss upp istället för Kern är dock ett jätteplus och ekipaget känns som ett givet streck om man inte spikar Romance Amok.

Analys Örebro GS75-3:

Ranking: A: 10. B: 11-3-8-12-1-2-14. B/C: 7-4-13. C: 6-9-5.

Spesanalys: 1 Our Girl är min klara spetsfavorit och jag gissar att man även kör henne där.

Loppanalys: Ett treåringslopp för ston där det inte är många som har imponerat. Tipsettan känns given och den går till 10 Ithaki Boko som höll bra som tvåa näst senast. Sist körde Jorma offensivt men blev hängande i tredjespår och det var inte så mycket att säga om att hon ledsnade lite till slut. Enklare motstånd den här gången och Chocolatier-dottern borde ha gått framåt med de senaste två loppen i kroppen. Bra chans utan strul men jag garderar med B-hästarna.

11 Happy Confess har mött tuffa hästar under året och gjorde senast comeback i ett lunchlopp. Hon gick skapligt då men är säkert bättre den här gången och ska räknas.

3 Quuen Adele gjorde debut på svensk mark senast och höll bra efter att attackerat 700 kvar. Finskan har inte imponerat i hemlandet, men utgångsläget är bra och hon kan spräcka segernollan.

8 Janai fick inte chansen senast men såg fin ut. Bra smygläge och med lucka till slut kan Kim sätta dit henne. 12 Fruska Am gjorde nåt bra lopp tidigt i karriären och är inte så tokig. Kan gå som helt bortglömd. 1 Our Girl är spetsfavorit och den positionen brukar vara värd mycket i den här typen av lopp. 2 Estelle Brodda var rätt bra vid segern men har i övrigt inte imponerat. Tobbe upp igen och Raja Mirchi-dottern är inte borta. Slutligen streck för Ready Cash-dottern 14 All Cash som har en del fart.

Står över hårt betrodda 4 Imakethecashquick som jag inte blivit imponerad av. Spår fyra och Pierre Nyström i vagnen känns dessutom iskallt.

Analys Örebro GS75-4:

Ranking: A: 10-2-5. B: 1. B/C: 8-9-3. C: 4-7-12-6-11.

Spesanalys: 2 So Long Losers öppnade snabbt senast men spår längre in nu är inte en fördel och jag tror att 5 Pastorns Lady tar sig förbi. Blir inte förvånad om Partanen sedan kör där med den sistnämnda.

Loppanalys: Ett fyraåringslopp där vi hittar omgångens största favorit i 2 So Long Losers. Fyraåringen öppnade bra till tät senast och vann enkelt. Det är en skön lunk i honom och han har sett bra ut vid spetssegrar i Finland. Hästen är långstegad och spår långt in tror jag inte är någon fördel och det är risk för en tung löpning utvändigt. Kan vinna ändå men till den höga spelprocenten måste jag prova att gardera.

Jag gillade intrycket på 10 Palais Bourbon i dennes comeback senast. Qwerty-sonen hade varit borta i ett år inför det, men sköt till rejält den sista biten och var inte tom i mål. Utgångsläget är sådär men skulle det bli lite körning blir jag inte förvånad om ekipaget spurtar förbi samtliga över upploppet. Rolig tipsetta till ett par spelprocent.

Streck även för spetsfavoriten 5 Pastorns Lady som har två lopp i kroppen. Höll bra från tät senast och skulle Partanen få bestämma en bit kan hon rinna undan.

Övriga känns sämre men värst mot mina tre streck är 1 Winner Bac. Han borde dock få positionsproblem från sitt innerspår och Svedberg vinner inga lopp på beställning.

Analys Örebro GS75-5:

Ranking: A: 3. B: 1-6-8. B/C: 5-7. C: 9-10-4.

Spesanalys: 1 Rafiki Fri är seg från start och lär bli över. 3 Doctor Doxey Zenz är min klara spetsfavorit, speciellt efter strykningen. Utmanar gör 6 Just Wait And See men tror inte att han kommer förbi.

Loppanalys: Favoriten 3 Doctor Doxey Zenz står inför en passande uppgift och normalt leder han hela vägen. Fyraåringen har gjort några ruskiga lopp under året och vunnit ett par V75-lopp. Löper han på topp vinner Mathias Anderssons ögonsten det här loppet men hästen har varit sämre på slutet även om han var något förbättrad senast. Borde leda hela vägen men ekipaget blir stor favorit och jag testar att gardera.

1 Rafiki Fri är häst mot häst inte sämre men spår 1 i volt är inte optimalt för femåringen. Senast var hästen ute i V75-finalerna, men hamnade omöjligt till och var chanslöst trots en stark avslutning. AIK lär försöka ta sig ut i andraspår så fort det går och jag blir inte helt förvånad om ekipaget plockar ner favoriten den tunga vägen.

6 Just Wait And See återkommer efter vila men det låter bra och skulle han sno åt sig ledningen stiger vinstchansen avsevärt. Ett givet garderingsstreck.

Plockar även med skrällen 8 Destiny Am som inte har vunnit på drygt två år. Muscle Hill-sonen har faktiskt betydligt bättre form än raden och Tobbe upp känns spännande. Dessutom ett bra smygläge och med klaff kan överraskningen var ett faktum.

Analys Örebro GS75-6:

Ranking: A: 3. B: 1-4-9. B/C: 2-5-6-10-11-12. C: 8-7.

Spesanalys: 1 Chocoboy har öppnat vettigt men innerspåret känns inte som någon fördel och risk att han blir överflyglad. Svårbedömt vem som sitter i tät efter en bit, kanske 3 Ufo del Rio om inte Koskela tar sig ut framför?

Loppanalys: Favorit blir 1 Chocoboy som gjorde comeback senast och vann ett V86-lopp direkt på fint sätt. Koskelas pålle är inget skämt och kan dessutom öppna bra men jag tror ändå att innerspåret kan bli en fälla. Blir ekipaget över krävs tur men löser det sig slutar man i striden.

Tipset ges till 3 Ufo del Rio som galopperade bort en V86-seger för tre starter sedan. Efter det körde Petter offensivt till tät men hästen blev lite pigg och fick ge sig den sista biten mot en bra häst. Senast blev det galopp kort efter start men upphämtningen var fullt godkänd i skymundan. Varenne-sonen är något strulig men sköter han sig är det bra chans och jag spikar på DD-spelet.

På GS75-lappen streckar jag förutom favoriten 4 Pomeroll Am och 9 O.M.Dustin. Den förstnämnde har gjort flera fina lopp och får Haugstad till styrningen räknas ekipaget tidigt. O.M.Dustin är väl ingen stjärna men han gick fullt godkänt senast och var inte långt borta från segern. Att Mika Forss hoppar upp är ett jätteplus och utgångsläget är bra, pass upp!

Analys Örebro GS75-7:

Ranking: A: 8-4. B: 6-7-2. B/C: 11-9-10-12. C: 5-1-3.

Spesanalys: 5 M.T.Lindsey och 6 Garbo Boko är snabba men tveksamt om någon av dessa är intresserade av att köra i tät. 8 On Stage Indika är kvick och tar han sig förbi 4 Better Boss är mycket vunnit. Först fram av de sistnämnda bör få överta.

Loppanalys: Ett hyggligt lopp avslutar och favoriten 4 Better Boss vann på ett vettigt sätt senast. Det var första loppet på tre månader och fyraåringen är säkert ännu bättre den här gången. Mika Forss upp för första gången är alltid intressant och skulle han hitta till tät är mycket vunnit.

Favoriten är ett givet streck men tipset till 8 On Stage Indika som är en riktigt fin häst som även kan öppna rappt. Jorma borde ladda trots åttondespåret och kommer ekipaget till tät är mycket vunnet. Kan gå även från andra positioner, men från spets är det den klara förstahästen i loppet och 6-7 % är alldeles för lite.

Streck även för B-hästarna där 6 Garbo Boko gör debut i ny regi. Femåringen såg inte bra ut i sina sista starter hos Goop men har gjort det bra tidigare. Är snabb ut och med rätt resa kan det bli seger direkt.

7 Fedex Cup har knallform och även om motståndet är tuffare och utgångsläget dåligt är han rolig till ett par procent. 2 Ufo Jet spurtade bra näst senast och fullföljde godkänt som tvåa sist. Fint läge och med rätt resa fäller han många till slut.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist