Han orkade inte från spets i Uppfödningslöpning senast men revanschen kom omedelbart. Sören Norbergs läckre Trix on Line såg ut att ha gott om krafter sparade till nästa säsong när han dansade hem Breeders Crown på Jägersro.

Med tre segrar på lika många starter kom Trix on Line till finalen av Uppföd-ningslöpning i sin senaste start. Talangen efter Trixton och med unghäststjärnan Fascination som mamma, anförde då fältet men kunde inte stå emot över upploppet. Fast när 175 000 kronor stod på spel i Breeders Crown hemma på Jägersro under onsdagen, kunde tvååringen återuppta segerraden efter att ha bollat med motståndet från ledningen.

Liksom i de tidigare starterna tog Christoffer Eriksson plats i sulkyn och bakom Trix on Line förvandlade de spetsstriden till intet; Sören Norbergs löfte satt i tät på några få meter och släppte sedan aldrig någon i farlig närhet. Efter ett första varv på 1.17 kunde favoriten avsluta de sista 500 meterna i underkant 1.12 för att på 1.15,2a/1640 meter med krafter i behåll bärga bucklan. För Trix on Lines del blir det nu vinterträning och sikte mot en spännande treåringssäsong.

*En häst som verkligen är i sitt livs form är David Källgrens sto Speedy Foxy Vicane som på kort tid tagit tre segrar i Silverdivisionen och ställer siktet mot finalen i jul. Nu kunde hon på Jägersro värma upp med ännu en seger. Kim Eriksson gav nioåringen en sparsmakad resa i ryggar, vid ingången av upploppet sågs hon fortsatt i kön, men efter fritt och en sylvass avslutning de sista 150 meterna svarade formhästen med att hinna sätta nosen först på linjen. 1.12,5a/1640 var segertiden.

*Dryga 3140 meter och ensam på dubbla tillägg på det, var inget hinder för Marcus Lindgrens duktige fyraåring Prosperous som härdats i tuffa gäng under året. I händerna på Johan Untersteiner tog han sig successivt fram i andra utvändigt och kunde vänta till först 300 meter kvar innan man skred till verket. Prosperous avgjorde i ett nafs och vann stayerloppet på 1.14,4/3180.

*V86-lösningen blev omöjlig för spelarna. De få som fanns kvar inför den sista avdelningen fick nöja sig med sju rätt sedan Sebastian Journey avslutat med att vinna Klass 1-försöket på Solvalla. För Claes Sjöström anförde Timo Nurmos-valacken från start till mål i laddad stil för att ohotad ta segern på 1.12,9a kort distans. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Guarato om Bold Eagle: ”Han är ingen maskin”

Guarato om Bold Eagle: ”Han är ingen maskin”

Kungakronan har onekligen hamnat på sniskan för Bold Eagle. Efter ett tungt nederlag i Prix du Bourbonnais är många frågande inför stjärnans fortsättning. Tränaren Sébastien Guarato menar att loppet blev på tok för tufft.

Fyra i Prix de Bretagne, sexa i Prix du Bourbonnais. Den dubble PdA-vinnaren Bold Eagle har inte fått en bra start på vintermeetinget och nu höjs oroade röster från flera håll hur-uvida han ska kunna hitta tillbaka till sitt rätta jag till jätte-loppet om sex veckor. Hästens tränare Sébastien Guarato menar att Bold Eagle av Franck Nivard fick ett alldeles för tungt lopp för att han någon chans i söndags.

– Barfotabalansen var bra för honom, det är det goda vi tar med oss. Vi vill inte ursäkta oss men han fick attackera från alldeles för långt bak i fältet. Hästen fick gå ensam i tufft tempo fram mot täten och det är tungt, det där hade inte ens den femårige Bold Eagle klarat. Hästen är ingen maskin; han gick mer än tusen meter utan rygg. Hade Franck Nivard fått de ryggar han velat hade han varit med i segerstriden, säger Guarato till canalturf.com.

Enligt den ursprungliga planen startar Bold Eagle nästa gång i det tredje B-loppet, Prix de Bourgogne som avgörs på Vincennes den 30 december. Ett lopp som han i fjol slutade tvåa i efter Propulsion. Sedan är tanken att gå direkt till Prix d’Amérique en månad senare.

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Bold Eagle sexa – Delia du Pommereux vassast

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fortsatta problem - nu slutar Twister Bi att tävla
Nästa nyhet
Fortsatta problem – nu slutar Twister Bi att tävla

Fortsatta problem – nu slutar Twister Bi att tävla

Det blir ingen mer start för Twister Bi. Världsmästaren är inte kvitt sina lungproblem och kommer nu i stället att fortsätta sin karriär som avelshingst.

Stor succé under 2017 med nästan tio miljoner kronor intravat på en säsong och med segern i VM-loppet i USA som kronan på verket. Men segern i VM blev också den sista för Twister Bi. Hästen som haft en problematisk säsong i år har fortsatt svårigheter med sina lungor, varför man nu väljer att avsluta tävlingskarriären. Det rapporterar sulkysport.se.

– Vi tog BAL-prov och det visade sig att han fortsatt hade problem med sina lungor. Jag rekommenderade ägarna att inte tävla mer med Twister Bi. Förvisso finns det exempel på hästar som kommit tillbaka, men ofta är konvalescenstiden väldigt lång, säger veterinären Nicholas Dimitri till sulkysport.se.

Den i Italien födde och ägda sexåringen vann förra året i regi Jerry Riordan förutom VM-loppet även Oslo Grand Prix, Seinäjoki-Race och Ulf Thoresen Grand International samt slutade som tvåa i Jubileums-pokalen. Men det var i uppladdningen inför en presumtiv start i Prix d’Amérique som hästen fick lungproblem, besvär som man alltså inte lyckats bli av med. I somras flyttades Twister Bi till Timo Nurmos, men i tränarens regi blev det bara en start, ett favoritfall på Solvalla i november.

Twister Bi har nu lämnat Timo Nurmos stall för att flyttas till Broline International där han ska gå igenom tester inför en fortsättning som ett spännande nytillskott på avelsscenen nästa år. Sonen efter Varenne gjorde under sin karriär 56 starter, vann 21 lopp och tjänade 11,7 miljoner kronor. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Man at Work imponerade mest i Kontios trippel
Nästa nyhet
Man at Work imponerade mest i Kontios trippel

Man at Work imponerade mest i Kontios trippel

Jorma Kontio har haft ett starkt år i sulkyn och ser även ut att kunna återta tronen som kuskchamp på Solvalla. På tisdagen drygade han ut ledningen med en trippel – där Man at Work stod för en synnerligen vass insats.

Örjan Kihlström har blivit mest segrande kusk på nationalarenan Solvalla de fyra senaste åren men i år är motståndet stenhårt. Med fyra tävlingsdagar kvar att köra är det faktiskt Jorma Kontio som har greppet om händelserna; när regerande mästaren Kihlström var avstängd passade ”den flygande finländaren” på att ta en trippel. Kontio, som varit champion på banan 2012 och 2013 leder nu med 90-85 över Örjan inför upploppsstriden.

Samtliga i segertrion på tisdagen hämtades ur Timo Nurmos stall. Den häst som imponerade mest under kvällen var utan tvekan femårige Man at Work. Valacken som här gjorde den femte starten i Nurmos regi hade ett lopp i kroppen efter uppehåll och visade att han nog har en lukrativ vinter framför sig. Processen gjordes kort, minst sagt.

Man at Work stack till spets direkt och med varvet från mål förvandlades loppet till en enhästsuppvisning. Ledningen drygades mest ut varefter loppet led och favoriten nådde upploppet många längder före motståndet. På segertiden 1.13,5a/2140 meter passerade han mål – en sekund före motståndet.

Kontios, och Nurmos, trippel hade tagit sin början redan i kvällens första lopp där treårige Deede Star tog karriärens andra seger på lika antal segrar. Den avslutades med valacken S.G. Charpentier som tog hem ett av V65-loppen genom att lätt vinna på 1.12,9a kort distans. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ST får inte använda namnet V75 - Svenska Travligan lanseras
Nästa nyhet
ST får inte använda namnet V75 – Svenska Travligan lanseras

ST får inte använda namnet V75 – Svenska Travligan lanseras

Från 2019 kan Svensk Travsport inte längre använda ATG:s varumärke V75. Därför lanseras nu Svenska Travligan (STL) som nästa år kommer bli namnet på det upplägg som tidigare refererats till som ”V75-dagar”.

Den nya spellagen vilken träder i kraft den 1 januari leder till en separation mellan Svensk Travsport och ATG, något som orsakar en del förändringar i travsporten. En av dem är att Svensk Travsport från årsskiftet inte längre kan använda ATG:s varumärke V75, för att rubricera tävlingar och lopp. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Den svenska travsporten hör till världens främsta, men de idrottsliga prestationerna hamnar ofta i skuggan av spelet. Genom att fokusera på tävlingarna, hästarna, kuskarna och tränarna vill vi öka intresset för travet som en intressant sport. Vi ser det som ett gyllene tillfälle att ta fram sporten och bygga travsportens varumärke, säger ST:s sportchef Petter Johansson.

Det tidigare tävlingsupplägg som legat till grund för V75-tävlingarna får nu i stället namnet Svenska Travligan, eller STL, dit ATG kommer att arrangera V75-spel. Några större förändringar för spelarna eller de aktiva blir det, i alla fall initialt, därmed inte. Tävlingsserien STL kommer fortsatt att indelas i de redan befintliga fem divisionerna från Gulddivisionen ned till Klass 2. De första STL-tävlingarna avgörs redan på Mantorp den 22 december, vilket är de första försöken i 2019 års första finaler. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spanske hjälten Trebol - vunnit 26 av 26 i år

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson