Från 2019 kan Svensk Travsport inte längre använda ATG:s varumärke V75. Därför lanseras nu Svenska Travligan (STL) som nästa år kommer bli namnet på det upplägg som tidigare refererats till som ”V75-dagar”.

Den nya spellagen vilken träder i kraft den 1 januari leder till en separation mellan Svensk Travsport och ATG, något som orsakar en del förändringar i travsporten. En av dem är att Svensk Travsport från årsskiftet inte längre kan använda ATG:s varumärke V75, för att rubricera tävlingar och lopp. Det skriver man i ett pressmeddelande.

– Den svenska travsporten hör till världens främsta, men de idrottsliga prestationerna hamnar ofta i skuggan av spelet. Genom att fokusera på tävlingarna, hästarna, kuskarna och tränarna vill vi öka intresset för travet som en intressant sport. Vi ser det som ett gyllene tillfälle att ta fram sporten och bygga travsportens varumärke, säger ST:s sportchef Petter Johansson.

Det tidigare tävlingsupplägg som legat till grund för V75-tävlingarna får nu i stället namnet Svenska Travligan, eller STL, dit ATG kommer att arrangera V75-spel. Några större förändringar för spelarna eller de aktiva blir det, i alla fall initialt, därmed inte. Tävlingsserien STL kommer fortsatt att indelas i de redan befintliga fem divisionerna från Gulddivisionen ned till Klass 2. De första STL-tävlingarna avgörs redan på Mantorp den 22 december, vilket är de första försöken i 2019 års första finaler. (Foto: ALN).