I snart tjugo år har förstapriset i Hugo Åbergs Memorial konstant legat vid en miljon kronor. Till nästa år betalar Jägersro ut 1 690 000 kronor till loppets vinnare.

1999 höjdes förstapriset i Hugo Åbergs från tidigare 800 000 kronor till en miljon. En summa som därefter var oförändrad i två decennier. Men nu är det dags för en ordentlig ökning av förstapriset; Jägersro stärker sitt största internationella lopp till nästa år.

I ett pressmeddelande från Jägersro berättar man att vinnaren av Hugo Åbergs nästa år erhåller ”en tusenlapp per meter”, det vill säga förstapriset ökas till 1 690 000 kronor. Det blir därmed det högst doterade sprinterloppet i Sverige, efter Elitloppet. Till travronden.se säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist att ambitionen också är att öka prispengarna för övriga placeringar, vilket därmed skulle motsvara cirka 800 000 kronor till andrapristagaren. (Foto: ALN).