Efter att ha varit tvåa bakom Davidson Du Pont i första B-loppet var Delia Du Pommereux redan inkvalad till Prix d’Amérique. Men det bekom inte stoet det minsta när hon blev söndagens drottning av Vincennes.

Grupp II-löpningen Prix du Bourbonnais (120 000€) blev en händelserik tillställning där det blev körning på flera händer. Svenskbekantingen Cash Gamble tog täten till en början men fick uppvaktning direkt av bland annat Bird Parker. Även Traders var med och nosade där framme men i slutänden var det ändå något överraskande Briac Dark som greppade taktpinnen för Matthieu Abrivard.

I det läget satt Bold Eagle sist i fältet och även Belina Josselyn bidade sin tid långt bak i kön tillsammans med Jean-Michel Bazire. Tempot var 13,9 första 1350 meterna och loppet fortsatte i friskt tempo. Franck Nivard tog dock ett initiativ med ”örnen” 1000 meter från mål och det gick fort.

600 meter från mål var ekipaget framme utvändigt om tätduon Briac Dark och Traders men Bold Eagle såg klart starkast ut i det läget. I slutsvängen kopplades greppet men nu började köhästarna anmäla sitt intresse och i vida spår kom bland annat två vindsnabba ston flygande.

Belina Josselyn hade fått draghjälp av Delia Du Pommereux genom slutkurvan och dessa tog nu upp jakten. Mitt på upploppet var Bold Eagle slagen, och Damien Bonne, som satt bakom den blivande vinnaren fokuserade istället på att hålla Bazire bakom sig.

Nu lyckades det med liten, men säker marginal men klart överbetyg till tvåan Belina Josselyn och även trean Bird Parker höll bra efter ett lopp mestadels i dödens. Plus också till fyran Carat Williams som återigen leverade en vass avslutning. Bold Eagle föll tillbaka och slutade sexa i mål.

Men Delia Du Pommereux var suverän denna dag och vann på 1,13,0/2850 meter för tränare Sylvain Roger. Förstapris 54 000 euro.

Se loppet här

 

Vägen till Prix d’Amérique
18 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont)
9 december: Prix du Bourbonnais (Delia Du Pommereux)
23 december: Critérium Continental (ettan till PdA)
23 december: Prix Ténor de Baune (ettan till PdA)
30 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
13 januari: Prix de Belgique (1-3 till PdA)
27 januari: Prix d’Amérique