Jean-Michel Bazire har varit vintermeetingets man såhär långt och idag visade han upp ytterligare en imponerande vinnare.

Det fanns en del svenskhopp i Prix Narquois (95 000€) på Vincennes denna lördag. Ulf Stenströmers Handsome Brad och Björn Goops egentränade Super Nice var de som lyckades bäst men det skulle visa sig att ingen kunde rå på Jean-Michel Bazires femåring Dreambreaker.

Bazire tog sats från tredje ytter på sista borta långsidan och kom snabbt fram utvändigt om ledaren. Greppet kopplades mitt på upploppet och Offshore Dream-sonen vann säkert på 1.13,9/2700 meter. Förstapris 42 750 €.

Super Nice - Foto: ALN

Där bakom spurtade Super Nice bra och lade beslag på tredjeplatsen värd 13 300 €.

Inte långt efter kom Carl Johan Jepson bakom Handsome Brad och knep fjärdepriset på 7600€ medan Peter Untersteiners Generaal Bianco fick nöja sig med att vara femma för Franck Nivard.

Nivard hade då tagit hem förstapriset på 54 000€ i dagens mest penningstinna tillställning, Prix Ariste Hemard (120 000€), tillsammans med Franck Leblancs Erminig D’Oliverie. Efter ett lopp mestadels utvändigt ledaren övertogs täten 800 kvar men kort senare valde man att släppa.

En kylig manöver av fransmannen, som dock hela tiden kikade över högeraxeln och stoet lyftes återigen ut i slutkurvan. In på upploppet avgjorde man enkelt och när Elena De Piencourt galopperade som tvåa gick silvret istället till Björn Goop och Estola. Segertid 1.13,9/2700 Meer.

Se Prix Narquois här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Enkelt för både Zenit Brick och Månprinsen

V75: Enkelt för både Zenit Brick och Månprinsen

På förhand var det mest V75-snack om vilket banunderlag Bergsåker skulle bjuda på men när krutröken lagt sig hade omgångens största favoriter visat att de kan hantera vädergudarnas alla test.

Brimguttens lopp – Dubbelcupens final var på förhand vikt åt Månprinsen A.M. men Gunnar Melander fick tillsynes slita för att bärga segern. Ekipaget hamnade långt bak i kön från sina dubbla tillägg men valde att kliva på i tredjespår redan 1400 meter från mål.

Segermaskin - Foto: ALN

När elvaåringen kom fram utvändigt om tätduon pressade sig Järvsöodin till täten före Bilbo B.S. och körande Ulf Ohlsson valde att svara.

Melander fortsatte dock sin offensiv och satte press på ledaren direkt.

Ett litet grepp kopplades direkt utan att man lyckades ta sig förbi helt. Men enligt Melander var detta en avsiktlig taktik och den snart niofaldige miljonären vann till slut åkande.

Månprinsen A.M - Foto: ALN

– Jag kunde ha tagit ledningen redan 900 meter från mål men tyckte innerspåret såg lite löst ut. Så jag satt mest och väntade på upploppet och hästen vann enkelt, sa en mycket glad Gunnar Melander efter loppet.

Detta var kallblodsstjärnans sjunde raka fullträff och totalt finns nu 66 segrar på kontot. Denna seger var värd 200 000 kronor och segertiden i mål blev 1.26,2/2180 meter.

Zenit Brick - Foto: ALN

Gulddivisionen – Hilda Zonetts lopp gick till favoriten Zenit Brick. Mika Forss tog det lugnt från start och fick först parera ett litet felsteg i första kurvan för att ett par hundra meter senare kunna lotsa ekipaget till täten.

Första 1000 travades på 1.16 och det var tempot även efter andra andra varvet i detta lopp över 2640 meter. På sista borte långsidan fick sjuåringen full marschorder och då kunde inte konkurrenterna hänga med. 

Mika Forss - Foto: ALN

– Jag tycker att han kändes pigg och jag tänkte att han skulle köra på sista biten. On Track Piraten avslutade bra men jag hade lite krafter kvar i mål också, sa Mika Forss efter loppet.

Andraplatsen till On Track Piraten tillsammans med Oskar J Andersson och bronspengen kneps av West Wing och Tomas Pettersson. Den Timo Nurmos-tränade Make It Happen-sonen vann på 1.16,0a/2640 meter 0ch på segerchecken stod det 200 000 kronor.

Yrr - Foto: ALN

Robert Bergh satt upp bakom vinnaren i Klass I och Yrr får många stjärnor i boken. Zola Boko-sonen testade för täten i starten men fick svar av Special Major och fick tillbringa hela loppet i dödens.

I slutsvängen tog valacken över kommandot samtidigt som de flera ekipage felade. Bergh fick flera längder, men det tuffa loppet hade satt sina spår och Scarpetta närmade sig meter för meter tillsammans med Jimmy H Andersson. Över mållinjen var segermarginalen knapp men ändå säker och tiden skrevs till 1.17,4a/2140 meter.

Livinginmydream - Foto: ALN

Det smällde till rejält i Stoloppet när Kevin Oscarsson satte dit pappa Jims Livinginmydream. Ekipaget liftade med i rygg ledande Selma Töll och luckan kom i grevens tid.

För loppets mest betrodda hade gjort sitt och det enda hotet, Ginny Weasley och Robert Bergh hann inte riktigt täppa till. Istället smet Oscarsson ut och det syntes tidigt vart segern skulle gå.

Magnifik Brodde - Foto: ALN

Magnifik Brodde var svaret i Silverdivisionen och segerreceptet spets och slut.

Samu Sundqvist körde resolut till täten och första halvvarvet gick på snabba 1.11.

Varvet klockades sedan till 13,5 men ändå kunde Love You-sonen hålla undan enkelt före Weekend Fun och Mr Perfect på tiden 1.13.7a/1640 meter. Förstapris 150 000 kronor och tränar gör Ingemar Hultqvist.

Importedfrmdetroit - Foto: ALN

Det blev en hemmaseger denna eftermiddag när Importedfrmdetroit frälste tränare Markus Pihlström. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och valde att stöta från jumboposition varvet kvar.

Per Linderoth svarade med Donners Am och det var också dessa två som skulle göra upp om det. I slutsvängen hade Linderoth kommandot men Ohlsson hade serverat jänkaren det bättre loppet och man lyckas ta sig förbi sista biten. Segertid 1.17,2/2640.

Budets Lasse - Foto: ALN

Ville Karhulahti har en riktig reklamhäst i fyraårige Budets Lasse. 

Ville ville säkert till täten men fick nöja sig med rygg ledaren som i efterhand blev tredje in.

I slutsvängen hittade man ut i spåren och tog upp jakten på ledande Tsar Brodde. Ute i spåren försökte också en tapper Our Soleado för Robert Dunder men mellan hästar visade fyraåringen bästa farten. 125 000 kronor in på kontot och tiden skrevs till 1.17,4a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Första svenska Elithingstarna utsedda
Nästa nyhet
Första svenska Elithingstarna utsedda

Första svenska Elithingstarna utsedda

Två makalösa karriärer men nu får också Raja Mirchi och Maharajah ett rejält erkännande i aveln.

Fem hingstar granskades av nämnden i förra veckan och resultatet blev de första svenskfödda Elithingstarna någonsin. Viking Kronos-avkommorna Raja Mirchi och Maharajah fick omdömet utomordentlig god förärvning och blev därmed historiska.

– Det är väldigt roligt att få utse två svenskfödda Elithingstar i Maharajah och Raja Mirchi. De blir historiska som de första svenskfödda hingstarna som har fått värdeomdöme Elit för utomordentlig förärvning. Båda hingstarna har samma far i Viking Kronos, som själv är Elithingst. Ytterligare en gemensam nämnare är att båda hingstarna fick mycket högt skattat avelsvärde vid respektive avelsvärdering och i dessa fall har hingstarna verkligen levererat i paritet med sin skattning, säger nämndens ordförande Håkan Persson till travsport.se.

Bland Maharajahs avkommor märks bland annat årets Derbyvinnare Who’s Who och Makethemark medan Raja Mirchi kan stoltsera att vara pappa till  bland annat niofaldige miljonären Cyber Lane.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?
Nästa nyhet
Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

Inför V75: Månprinsen rundar av med sjätte raka?

V75 med jackpot på Bergsåker vankas och den store kallblodsprofilen Månprinsen A.M. lär nog bli den mest anlitade spiken på lördag. Tränaren Gunnar Melander tror förstås på god vinstchans och hoppas hans stjärna ska runda av säsongen med sjätte raka.

Kallblodskungen brukar han allt som oftast bli titulerad. Månprinsen A.M. med sin ständige kompanjon Gunnar Melander är tillbaka på lördag som en av de stora attraktionerna när V75 körs i Sundsvall. Med totalt åtta segrar på tolv starter i år och de fem senaste i rad, siktar rasens stora stjärna på en ny fullträff när en annan hjälte ska hedras i Brimsguttens Minne. Tränaren Gunnar Melander, numera hemmahörande i Bollnäs-räjongen meddelar allt fortsatt på topp för profilen.

– Allt är bara väl med honom, han är pigg och glad. Han har tränat på som han brukar och vi har också haft fortsatt bra förhållanden för det här uppe, säger Gunnar Melander till travnet.se.

I den senaste starten gick Månprinsen A.M. segrande ur striden på Solvalla, den första vinsten på banan för övrigt, och elvaåringen avgjorde på sin styrka i den snabba avslutningen i Verners lopp.

– Ja, men det blev ju lugnt, kan man säga. Även om det gick riktigt fort till slut så gick han en stark avslutning och kunde vinna utan att förta sig heller.

Nästan 1,4 miljoner in på kontot i år, är det här rent av Månprinsens bästa säsong hittills?

– Det är ju säsongen som han tjänat mest under i alla fall. Jag tycker han haft fler bra lopp i år, tidigare har det varit svårare att hitta bra lopp åt honom med krångligare propositioner där han fått starta från flera tillägg. Men i år har det funnits fler ”Järvsöfaks-lopp” åt honom och det har också passat oss bra.

Men på lördag är det just ett sådant där lopp med fullt fält och flera tillägg som gäller. Månprinsen A.M. står med fyrtio meter extra att springa än starthästarna. Faktorer som potentiellt skulle kunna ställa det till det, men tränaren har naturligtvis stort tillit till sin världsartist.

– Jo, det är ju många hästar att runda nu, det är det, men han är ju så pass bra hästen att jag nog ändå måste tro på en bra vinstchans. Sedan beror det ju alltid på hur loppet blir kört och hur de andra vill ha det. Blir det lugnt tempo från början får vi nog fara framåt tidigt, blir det tufft tempo får vi försöka att ta dem till slut, säger Gunnar som fortsätter:

– Det är aldrig lätt att vinna i sådan här lopp, det såg vi ju med Propulsion senast som exempel också och då var det bara tolv hästar i loppet från lika start. Men jag tycker nog att jag har den bästa hästen här och vi borde ha bra chans att runda dem. Underlagen har han heller inga problem med, han har ju vunnit med brodd förut och han är helt okomplicerad på det viset.

Blir det här sista starten för säsongen?

– Det blir den sista starten i år, ja. Sedan säger jag som jag brukar, att vi kommer ut igen i närheten av vårdagjämningen, plus och minus någon vecka beroende på vädret. Vi får hoppas på att vi kan avsluta det här året med en seger på lördag, hästen är i alla fall väldigt fin och vi tror på honom. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla
Nästa nyhet
Lopp regnade bort på Axevalla

Lopp regnade bort på Axevalla

Regn, regn och mer regn gjorde att man fick blåsa av kvällens avslutande lopp på Axevalla.

Det regnade rejält på Skaraslätten under torsdagskvällen och flera lopp fick skjutas upp för de skulle kunna köras över huvud taget. Men nederbörden ville inte sluta och och förseningen blev värre och värre.

Flera hästar ströks dessutom på grund av banförhållandet och till slut fattade man beslutet att ställa in tävlingsdagens två kvarvarande lopp – bland annat upplösningen av V64 och DD.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Andraplats till Day Or Night In

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson