V75 med jackpot på Bergsåker vankas och den store kallblodsprofilen Månprinsen A.M. lär nog bli den mest anlitade spiken på lördag. Tränaren Gunnar Melander tror förstås på god vinstchans och hoppas hans stjärna ska runda av säsongen med sjätte raka.

Kallblodskungen brukar han allt som oftast bli titulerad. Månprinsen A.M. med sin ständige kompanjon Gunnar Melander är tillbaka på lördag som en av de stora attraktionerna när V75 körs i Sundsvall. Med totalt åtta segrar på tolv starter i år och de fem senaste i rad, siktar rasens stora stjärna på en ny fullträff när en annan hjälte ska hedras i Brimsguttens Minne. Tränaren Gunnar Melander, numera hemmahörande i Bollnäs-räjongen meddelar allt fortsatt på topp för profilen.

– Allt är bara väl med honom, han är pigg och glad. Han har tränat på som han brukar och vi har också haft fortsatt bra förhållanden för det här uppe, säger Gunnar Melander till travnet.se.

I den senaste starten gick Månprinsen A.M. segrande ur striden på Solvalla, den första vinsten på banan för övrigt, och elvaåringen avgjorde på sin styrka i den snabba avslutningen i Verners lopp.

– Ja, men det blev ju lugnt, kan man säga. Även om det gick riktigt fort till slut så gick han en stark avslutning och kunde vinna utan att förta sig heller.

Nästan 1,4 miljoner in på kontot i år, är det här rent av Månprinsens bästa säsong hittills?

– Det är ju säsongen som han tjänat mest under i alla fall. Jag tycker han haft fler bra lopp i år, tidigare har det varit svårare att hitta bra lopp åt honom med krångligare propositioner där han fått starta från flera tillägg. Men i år har det funnits fler ”Järvsöfaks-lopp” åt honom och det har också passat oss bra.

Men på lördag är det just ett sådant där lopp med fullt fält och flera tillägg som gäller. Månprinsen A.M. står med fyrtio meter extra att springa än starthästarna. Faktorer som potentiellt skulle kunna ställa det till det, men tränaren har naturligtvis stort tillit till sin världsartist.

– Jo, det är ju många hästar att runda nu, det är det, men han är ju så pass bra hästen att jag nog ändå måste tro på en bra vinstchans. Sedan beror det ju alltid på hur loppet blir kört och hur de andra vill ha det. Blir det lugnt tempo från början får vi nog fara framåt tidigt, blir det tufft tempo får vi försöka att ta dem till slut, säger Gunnar som fortsätter:

– Det är aldrig lätt att vinna i sådan här lopp, det såg vi ju med Propulsion senast som exempel också och då var det bara tolv hästar i loppet från lika start. Men jag tycker nog att jag har den bästa hästen här och vi borde ha bra chans att runda dem. Underlagen har han heller inga problem med, han har ju vunnit med brodd förut och han är helt okomplicerad på det viset.

Blir det här sista starten för säsongen?

– Det blir den sista starten i år, ja. Sedan säger jag som jag brukar, att vi kommer ut igen i närheten av vårdagjämningen, plus och minus någon vecka beroende på vädret. Vi får hoppas på att vi kan avsluta det här året med en seger på lördag, hästen är i alla fall väldigt fin och vi tror på honom. (Foton: ALN).