Omgången: Då var det Axevalla med sitt långa upplopp som rattar kvällens V64:a. Långt upplopp på Axevalla har vi skrivit om några gånger tidigare och ordet jackpot är också ett väldigt vanligt ord i våra texter. Jackpot alltså. Spårlottningen kan ofta vara avgörande i travlopp och vi har nog ett väldigt bra exempel på detta i kvällens inledande avdelning. Unrestricted bör svara ut Mulligan från start och därmed spetsa och vinna. Vi spelar med henne som enda spik på en matematisk lapp. Och givetvis enbart för alla rätt. Vi har mer streck ju för varje avdelning som går och det är ett upplägg som gillas.

Spiken:
4 Unrestricted (V64-1)

Låset:
8 Modern Love och 11 Unoni (V64-2)

V64-förslag: Enbart för alla rätt
V64-1: 4 Unrestricted (res 5-3)
V64-2: 8,11 (res 3-9)
V64-3: 3,5,6 (res 4-8)
V64-4: 3,4,5,6,7,11 (res 9-2)
V64-5: 1,2,5,6,7,8,9 (res 3-4)
V64-6: 2,3,4,7,8,9,10,11,13 (res 5-12)

1x2x3x5x7x9 = 1890 rader

DD-förslag:
8 – 3,4,13 x 200 kr
8 – 2,7,10 x 100 kr
8 – 9,11 x 50 kr

Totalt: 1000 kr

 

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 4 B: 5-3-6-2 C: 1

Spetsanalys: Unrestricted bör svara ut Mulligan sida vid sida och spetsa för att köras där.

Loppanalys: Ett stolopp med få hästar och spets blir extra värdefullt. Ledningen bör 4 Unrestricted ta och hon spikas med gästkörande André Eklundh. Hon har gått i mål med sparat på slutet. Näst senast bakom In Toto Sund och senast Double Exposure så det är inga dåliga djur som vunnit. Nu bör det bli spets och ingen direkt körning och det ser ut som toppchans. Hon travade lite tveksamt i sista kurvan senast men det betrodde mest troligt att barfotakörningen inte passade så bra med tanke på banunderlaget. Unrestricted har fungerat bra med skor runt om tidigare och fungerat bra i spets. Mycket bra segerchans och André vet vad som gäller. Han har fått bra info från Untersteiner. Spik.

5 Mulligan är hårt betrodd och klar favorit i skrivande stund (lär dock rätta till sig). Hon får svårt att ta sig förbi från start. Missgynnas av skor och har lite diffus form. Uhrberg låter uppgiven om att nå spets med sin före detta ”dräng” invändigt med min spik. Förstår honom.

3 Quantanamera kan spurta bra men får nog ingen hjälp med tempot här.

 

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 8-11 B: 3-9-7-5 C: 6-1-2

Spetsanalys: Kiara Såna öppnar bra men en offensivt körd Modern Love kan tänkas få överta. Gynnas av att invändie favoriten är borta ur loppet.

Loppanalys: Nytt stolopp.

8 Modern Love är halvrejäl och visade fin form senast. Läget kunde givetvis vara bättre men hittar Johan  ner i läge med henne så kan hon mycket väl visa sig starkast. Kör han till ordentligt kan det till och med bli tidig spets. Hon tog en ohotad seger näst senast och duktig som tvåa senast. Vettig chans.

11 Unona har fått några lopp i sig och är uppåt. Lär avsluta bra över Axevallas långa upplopp och kan fälla samtliga. Jag tror vinnaren finns bland dessa två och stoppar där. Sparar på så sätt ett gäng streck till de avslutande loppen.

 

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 3-5-6 B: 4-8 C: 7-2-1

Spetsanalys: Cat´s Klondike är rätt kvick och med Calle lär det bli full sula mot spets. Sedan är det ledningen som gäller.

Loppanalys: 6 Cat´s Klondike avslutade bra senast och är uppåt. Här ser det ut som spets och detta kan bli billigt från ledningen. Givet segerbud men jag tippar intressante 3 Montana Crown. Denne är rätt bra i grunden men varit skadad. Är nu på gång tillbaka och senast var det sparat i mål. Hade haft chans att vinna med fritt siar Eklundh. Han är nöjd med sin häst och räds inte utvändigt ledaren för där fungerar hans häst bra. Skor på är inget stort minus hälsar Eklundh som tror på sin häst även om det bästa i karriären säkert är passerat. I detta lopp kan dock Montana Crown duga mycket bra och tippas.

6 Pompano Euphoria streckas också.Kan avsluta bra och har rätt så bra kapacitet i kroppen. Tre streck.

 

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 7-6-4-5 B: 3-11-9-2-10 C: 8-12

Spetsanalys: Rätt så oviss spetsstrid men Justice Rhyme är rätt snabb och det gäller även kusken. Nedstruken ett hack är bra och detta är min knappa spetsfavorit.

Loppanalys: Ett rätt så profillöst lopp och inte lätt att bena ut. Jag chanstippar snabbe 7 Justice Rhyme som kan nå spets. Kan ha lite svårt med aktionen. Nära segern näst senast men strulade med travet i slutstriden. Ledningen vore bra och tipsetta får det bli.

6 Bransbys Juke Box höll farten rätt bra mot lite tuffare hästar senast. Är jämn och säker och duger fint här.

4 Enge Kevin höll farten godkänt senast och kan en del. 5 Sun on Line fick inte fritt i tid i samma lopp som Enge Kevin var med i senast.

3 Nah des Te har visat fin form. Delad seger näst senast och klart godkänd även senast.

Jag streckar även grundkapable 11 Palais Bourbon som dock har diffus form efter långt uppehåll.

Visst kan det hända något oväntat här men med känns rätt bra med mina markeringar och jag nöjer mig så.

 

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 8 B: 1-2-7-6-9-5-3-4

Spetsanalys: Alvena Vagaboy med Uhrberg från spår ett bör ha god chans på spets.

Loppanalys: Ett smålurigt lopp och jag streckar på en del. 8 Rafiki Fri bör ha vettig chans men det blir sällan Rafiki Fri och AIK i vinnarcirkeln. Nu har det dock hittat en riktigt bra uppgift och hästen är van tuffare gäng. Smyger med och spurtar som vanligt bra. Kan mycket väl räcka här och skor runt om på alla är ingen nackdel. Spikas på DD.

1 Alvena Vagaboy hakade på fullt godkänt senast. Tog sin senaste seger från spets och kan leda runt om här.

2 Panther Face höll bra senast efter tung resa men har pustat därefter. 7 Just wait And See är kapabel men har varit ifrån. 6 Bålsta Palema är ofta med och hugger i lite tuffare gäng. Stallformen har väl varit sisådär efter en del halsproblem men ett streck blir det. 9 Flash Håleryd gör debut i ny regi coh får också ett streck.  Stenströmer var fullt nöjd med ett banjobb. Streck får även 5 Joyride Cane som kördes lite väl tufft i spets senast.

 

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 8-3-4-13 B: 7-10-2-9-11 C: 5-12-1-6

Spetsanalys: Favoriten Fullpoint kan öppna bra och kan köra till sig ledningen. Jag tror och hoopas att Samaras K.M.E. också körs offensivt och tar emot.

Loppanalys: 8 Fullpoint kommer från seger och blir klar favorit i avslutningen. Berghs häst är rätt stark men också rätt seg av sig och känns lite sårbar från spåret längst ut. Kan nå tidig spets men det är inte säkert. Får tipset men garderas rätt rejält och på DD står jag glatt över.

Mycket öppet och rätt fattigt bakom. Bra form har i alla fall  3 Violas Jack som var duktig näst senast. Duktig även senast bakom kapable Farlander Am. Har vettigt läge och kan sticka nosen först på bevisad form. Är ingen vinnarhäst men med rätt resa så.

Snabb är 4 Samaras K.M.E. som kan sno åt sig ledningen och bli svårhittad. 13 Fighter Marke har löpt bra i varje start på slutet och räknas tidigt trots jobbiga läget.

7 Dead Bolt var fullt godkänd bakom Fullpoint senast och 10 Kom Leia avslutade bra till knapp seger senast. 2 Last One Pale har läget och Kim upp. 9 Tour Eiffel och 11 Madurai streckas också.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson