Vägen till Prix d’Amérique – rond två. Den här söndagen körs Prix du Bourbonnais och i en kamp om PdA-platser som inte blev fullsatt, ser det ut att kunna bli en ny dust mellan Bold Eagle och Bird Parker.

B-loppsdag återigen på söndag när det andra kvalet till Prix d’Amérique, Prix du Bourbonnais körs. Det är det enda av B-loppen som avgörs över 2850 meter och bortsett från ett förstapris på 54 000 euro ska också tre plåtar till den stora bataljen den 27 januari delas ut.

Förra året såg Prix du Bourbonnais en skräll då Bird Parker förvisade den stora favoriten Bold Eagle att ta sin andra raka seger i loppet. Fajten kan mycket väl stå emellan dessa även i år. Bold Eagle som ju föll i det första B-loppet Prix de Bretagne senast (fyra) siktar förstås på en kvick revansch här och att visa den rätta formen inför vinters största uppgift. Bird Parker slutade i samma lopp trea direkt efter ett litet uppehåll och är således redan helt klar för PdA.

Bird Parker är dock inte den ende utmanaren till Bold Eagle från Philippe Allaires stall. Han tar också ut starke Traders som ju är regerande mästare i Prix de Cornulier och förutom det titelförsvaret nu även kan ta sikte mot en i så fall bragdartad dubbel vid en topplacering på söndag. Traders kommer med tre raka segrar, senast under sadel i Prix Edmond Henry.

Intressant att skåda blir såklart Jean-Michel Bazires läckra sto Bélina Josselyn, tvåa respektive fyra i PdA de senaste åren och som senast i Prix de Bretagne gjorde comeback men då galopperade. Hästar tränade av svenskar saknas i detta andra B-lopp, men blågult representeras av svenskägde Cash Gamble som finns i träning hos Philippe Billard. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2850 volt

1. Cash Gamble – Franck Ouvrie
2. Délia du Pommereux – Damien Bonne
3. Briac Dark – Matthieu Abrivard
4. Charly du Noyer – Anthony Barrier
5. Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
6. Carat Williams – David Thomain
7. Traders – Yoann Lebourgeois
8. Valko Jenilat – Eric Raffin
9. Voltigeur de Myrt – Lorenzo Donati
10. Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
11. Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
12. Bold Eagle – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2017: Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Un Mec d’Héripré – Franck Nivard
2014: Texas Charm – Julien Dubois
2013: Triode de Fellière – Anthony Barrier

Vägen till Prix d’Amérique:

18 november: Prix de Bretagne (Davidson du Pont)
9 december: Prix du Bourbonnais (1-3 till PdA)
23 december: Critérium Continental (ettan till PdA)
23 december: Prix Ténor de Baune (ettan till PdA)
30 december: Prix de Bourgogne (1-3 till PdA)
13 januari: Prix de Belgique (1-3 till PdA)
27 januari: Prix d’Amérique

Läs även: Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast