Omgången: Ny V64-jackpot och denna gång avgörs det hela på Kalmartravet. Jag spelar med två spikar i omgången på en matematisk lapp. Två spikar som jag räknar med ska vara bäst i respektive avdelning. Båda mina spikar är vana vid att tävla med skor runt om och det är givetvis ett plus dessa skotvångsdagar. Det är flertalet ihåliga lopp och det gör att skrällkänslan avtar men osvuret om utdelningen är bäst. Jag spelar i alla fall ett något mindre system och lämnar in detta fyra gånger. Och enbart för alla rätt.

Spikarna:
5 It´s My Boko (V64-1)
4 Höwings Venus (V64-5)

V64-förslag. Enbart för alla rätt. Spelas fyra ggr
V64-1: 5 It´s My Boko (res 3-9)
V64-2: 1,3,5,9 (res 11-8)
V64-3: 2,4,7,8,9,12 (res 3-6)
V64-4: 1,3,5,6,7,8 (res 2-4)
V64-5: 4 Höwings Venus (res 2-10)
V64-6: 5,6,8 (res 4-2)

1x4x6x6x1x3 = 432 rader x fyra = 1728 kronor

DD-förslag
4 – 5 x 1000 kr

 

 

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 5. B: 3-9-4-12-10-2-1-7-6. C: 11-8.

Spetsanalys: Nettan Sånna har öppnat bra bakom bilen. Troligt att någon av de två betrodda hästarna Borups Racing eller It´s My Boko tidigt är i tät. Spår invändigt och fördel Borups Racing.

Loppanalys: Den häst som har bäst vinstchans i omgången kommer till start redan här. Även om 5 It´s My Boko blir väldigt hårt betrodd så väljer jag att spika då jag tror att chansen är så pass stor. Lövgrens häst travade till stor del utvändigt ledaren senast men fick vila på sista bortre långsidan i rygg på ledaren. Genom slutkurvan gick Lövgren till attack och det bet bra upploppet ner till ohotad seger. Det var ett gott intryck och en insats som räcker mycket långt i denna skrala omgivning. Tål att göra en del själv och har bra chans. Det kan även bli tidig spets. Spik. Brukar tävla med skor dessutom så det är bra.

Troligt ändå att 3 Borups Racing når tät och det är värsta motståndaren. Höll bra från utvändigt ledaren senast och är given vid gardering. Tror dock att Lövgens häst är tuffare och bättre. 9 Helios K. är hygglig och kan tänkas och storskrällen kan heta 12 Do It Joker som gör det godkänt.

 

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5-3-9-1. B: 11-8-10-4-7. C: 6-2.

Spetsanalys: Valter L.P.C. kan leda detta länge. Favoriten Blue Snapper kan kliva iväg bra och vi får se hur Sofi lägger upp taktiken. Hon gör ofta det rätta.

Loppanalys: Montélopp och montédrottningen Sofia Adolfsson är på plats. Hennes vapen heter 5 Blue Snapper och som ofta blir Sofia favorit. Det känns befogat men det är ingen spik för mig. Blue Snapper är snudd på alltid med i striden och senast blev det seger från ledningen. Kan bli något liknande här och ekipaget tippas men jag garderar med tre.

3 Morgan Atlas besegrade faktiskt Blue Snapper just på Kalmar i höstas och stod då placerade tjugo meter bakom. Har mycket fart i kroppen och löper han upp till sitt kunnande så går ingen säker här.

9 Rubacuori Alca tog två ohotade segrar men tappade rejält från start senast. Är tuff under slutvarvet och känns given på kupogen.

Jag streckar även 1 Valter L.P.C. Kolgjinis hästar är nog på gång igen och den här kan leda hela vägen.

 

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2-7. B: 8-4-9-12-3-6-10-11. C: 5-1.

Spetsanalys: Kirby Sånna har läge för spets. Pekay Gold har sämre läg men öppnar bra och kan tänkas laddas för att nå tät.

Loppanalys: Ett lopp där jag streckar på en del. Tipset får 2 Lovely Jons som har bra läge och formen verkar god. Avslutade positivt efter sent fritt senast och bör kunna få en fin resa härifrån då läget är så pass bra. Näst senast var det också sparat i mål och det bör kunna bli seger snart.

7 Quite E. Wood avslutade bra senast och är ett givet bud även om läget ser lite krångligt ut. Bra chans utan strul.

8 Pekay Gold öppnar bra och kan nå spets efter en bit. Har löpt bra i den positionen. Har tre av sina fyra segrar från spets. Duktig kusk dessutom.  4 Esmeralda Jons avslutade rätt bra senast och får nästa streck.

9 Belle Godiva kan en del och har lopp i kroppen i ny regi. Grundkapabel är även 12 Cream Balloon men läget är inget vidare.  Dessa streckas.

 

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 7. B: 1-5-8-3-6. C: 2-4.

Spetsanalys: Mitos God eller Uptothe Chapel bör göra upp om spets. Båda lär vara angelägna. Uptothe Chapel är inte så vass iväg men har ett bra springspår med bara en bakspårshäst. Kan nå spets.

Loppanalys: Tipset till gedigne  7 Uptothe Chapel som är tillfixad efter senast. Kan mycket väl nå spets och har två segrar av tre från den positionen. Bra chans att Lövgrens häst leder runt om. Vinner dock inte överdrivet ofta och det finns fler bud.

1 Mitos Gold har spännande läge och är inte alls oäven. Får ett steck. 5 Hochthereitis Sox har ett svårt startspår och är mest van bil. Har galopperat från fjärde tidigare men felfri bör han duga bra även om det är glest med segrar.

8 Jack Bowler vann från spets i monté senast men är inte helt borta även bakifrån i trav. 3 Digital Product samt 6 Moons Oki Doki  kan också blixtra till. Dessa streckas då jag inte litar fullt ut på min a-häst.

 

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 4. B: 2-10-11-5-3-1. C: 9-12-6-8.

Spetsanalys: Elof Palema är rask iväg och har bra spetschans. Det kan tänkas bli släpp och då ligger nog spetsvägen öppen för M.T.Mighty Winner.

Loppanalys: 4 Höwings Venus har svarat för ett par sisuladdade insatser på slutet och denna uppgift tror jag häst och kusk löser med seger. Senast var Höwings Venus bra som tvåa bakom Norton Commander som svarade för en häftig insats. Ingen skam att förlora mot den fuxen och Höwings Venus slipper sådant motstånd här. Näst senast var det billigare lopp men Höwings Venus var också riktigt vass och gick runt konkurrenterna på ett rejält och fint sätt. Uppgiften här passar bra och jag tror Höwings Venus är tuffast och spikar.

Vid gardering så är 2 M.T. Mighty Winner tidig från sitt fina läge. Det kan bli tidig spets. 10 Uncle di Poggio gick bra efter galopp senast men skotvånget känns sådär. 11 Staro Leonardo är också tidig bakom min vinnare.

Min spik tävlar alltid med skor och det gäller inte de främsta motbuden så det ger ett extra plus.

 

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 5-6-8. B: 4-2-3-1-7.

Spetsanalys: Önas Nougat och Concrete Dee öppnar båda snabbt. Fördel Önas Nougat med spår invändigt och spetssugen kusk.

Loppanalys: Treåringar avslutar och jag tar med tre hästar i det lilla fältet. Tipsetta och DD-spik blir 5 Önas Nougat. Vann från rygg ledaren senast och nu ser det ut som spets. Nordström vill dit och i det lilla fältet kan Pelle få bestämma en bit. Det bör kunna räcka långt.

6 Roofie brukar inte öppna så vasst men är bra till slut. Avslutade bra senast efter att ha haft lite problem med stilen undervägs och näst senast blev det turlig seger då ledaren galopperade kort före mål. Bör få en vettig resa och avsluta bra.

Streckar även 8 Concrete Dee som öppnar bra och är i fin form. Walmann skickar hästar till Kalmar och här har han hygglig chans.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson