Kan Peter Untersteiner ta sin första titel på Jägersro? Återtar Jorma Kontio tronen på Solvalla? Hur många championat plockar Ulf Ohlsson hem i år? Champion-striderna pågår för fullt runt om i landet.

Bara 27 dagar återstår av året men 18 banor har fortfarande tävlingsdagar kvar. Där ska förstås utses champions och på vissa håll är striden tät – på andra kampen sedan länge avgjord. Svensk Travsport har kollat närmare på hur läget är runt om i landet med mindre än en månad kvar av travåret.

Peter Untersteiner har ingen titel ännu i år men sitter faktiskt i ledningen på tre banor. Hemma på Halmstad är fajten som allra hårdast – mot sonen Johan. Den senare har bärgat titeln de tre senaste åren men i år lär det bli strid på kniven. Peter leder med en pinne till godo med två tävlingsdagar kvar.

Untersteiner den äldre kan också ta championatet på två av landets storbanor. På Åby har han blivit mest vinnande kusk de två senaste åren och ser, i dagsläget, ut att kunna ta tredje raka. Även här är det mot Johan som kampen förs; pappa leder med sex segrar men det återstår fem tävlingsdagar. Champ på Jägersro har dock Peter Untersteiner aldrig tidigare blivit. Men i år ser det ut att bli så. Sju segrar skiljer mellan honom och de senaste årens etta Christoffer Eriksson med tre dagar kvar.

Solvalla ser också en högintressant match framför sig med hela sex dagar kvar att tävla. Kampen står mellan Örjan Kihlström som siktar mot femte raka titeln och Jorma Kontio som har två tidigare championat på huvudstads-banan. Det är också den senare som har ett litet grepp, 86-82 är ställningen just nu. Kontio har även i övrigt ett bra år; Lindesberg och Rättvik är redan i hamn och kommer av allt att döma även ta sitt totalt sjunde championat i Örebro.

Mannen med mest championat av alla då? Ulf Ohlsson lär utöka skörden rejält under sista dagarna av året. Dannero och Hagmyren är redan klara och faktum är att den flitige kusken sitter med greppet på hela sju banor till för dagen. På Bergsåker (fjärde raka), Bollnästravet (sjätte), Gävle (femte) och Umåker är segern redan i hamn och i Östersund med stor sannolikhet också. Även på Romme och Sundbyholm sitter Ohlsson i pole position men där lär kampen fortsätta ända till slutet. (Foton: ALN).

Banchampions 2018:

Arvika: Niclas Benzon
Dannero: Ulf Ohlsson
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Hoting: Ove A Lindqvist
Karlshamn: Fredrik Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: John Östman
Oviken: Rikard N Skoglund
Rättvik: Jorma Kontio
Solänget: Rikard N Skoglund
Tingsryd: Kevin Oscarsson
Vaggeryd: Carl Johan Jepson
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Carl Johan Jepson