Inga svensktränade hästar tar chansen i söndagen Prix du Bourbonnais. Men bland de anmälda i det andra B-loppet finns stjärnor som Bold Eagle och Bird Parker.

Det är den här söndagen, den 9 december, som det andra av de fyra B-loppen avgörs på Vincennes. Förutom första-priset på 54 000 euro läggs till potten också PdA-biljetter för de tre främst placerade. När anmälningstiden på måndag förmiddag löpte ut, kvarstod 19 intressenter i loppet.

Några svensktränade hästar finns dock inte med i Prix du Bourbonnais, däremot en svenskägd i form av Cash Gamble som provar lyckan igen efter att senast ha varit sjua i Prix de Bretagne. Från det loppet saknas vinnaren Davidson du Pont men tvåan Délia du Pommereux, som ju också redan är PdA-klar, återstår fortfarande i den preliminära listan.

En som däremot aviserar start på söndag är Bold Eagle. Den franske kejsaren föll som favorit i Prix de Bretagne då han slutade fyra. Efteråt framkom att förbered-elserna inför loppet inte hade varit utan problem och här hoppas förstås ”Örnens” team att superstjärnan ska visa sig från sin allra bästa sida igen i detta led i matchningen inför Prix d’Amérique.

För att vinna på söndag måste han dock besegra titelförsvararen Bird Parker som också återfinns bland de anmälda hästarna. Philippe Allaires urstarke sjuåring skrällvann det här loppet i fjol före just Bold Eagle. Allaire har också en annan högintressant travare anmäld till söndagens lopp genom flyfotade Traders som den här vintern siktar mot både titelförsvaret i Prix de Cornulier – och Prix d’Amérique, en topplacering på söndag kan alltså säkra en plats sista söndagen i januari. Andra som är anmälda till på söndag är välkända namn som Uza Josselyn, Carat Williams och Bélina Josselyn.

Prix du Bourbonnais körs över distansen 2850 meter med voltstart. Den definitiva startlistan blir klar under torsdagen. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de Bretagne: Davidson du Pont starkast