En ny svensk auktion ser dagens ljus under nästa höst. I samband med SM-dagen på Åbytravet hålls Sweden International Yearling Sale & Mixed Sale på nybyggda Åby Arena i oktober.

Sweden International Yearling Sale har tidigare arrangerats bland annat på Wenngarn och under 2018 slog den alla tiders svenska auktionsrekord då snitt-priset uppgick till 416 931 kronor. Nästa år flyttar auktionen lokaler till nya Åby Arena och hållas den 11 oktober, kvällens för SM-dagen på Åbytravet. Inspirerad av auktionerna i Lexington och Harrisburg adderar man även en Mixed Sale, det vill säga även för starthästar och fölston.

– Det känns otroligt spännande att testa en mixedauktion på nya Åby Arena. Jag gillar verkligen anläggningen med alla fräscha lokaler. Jag har också bollat tanken med uppfödarna och med deras stöd är jag övertygad om att detta kommer bli en ny superauktion för alla, säger Emmelie Arneng, vd för Sweden International Yearling Sale, i en pressrealese.