Publikfavoriten Lucifer Lane kunde återvända till vinnar-cirkeln på hemmabanan Örebrotravet. Men det som tvåa i mål – dramatik förelåg i Najos Minne.

Thomas L och Johan A Nilssons Lucifer Lane hade inte fått njuta segern sötma sedan segern i ett kval till Kungapokalen i april, men vid hemmaovalen Örebros extra V75-tävlingar på söndagen var Infinitif-sonen tillbaka. Det i anrika Najos Minne, för fyraåringarna 100 000 kronor i förstapris.

Lucifer Lane började i det lilla fältet i rygg på ledande Derby-trean Son of God och loppet utvecklades till en ren duell de båda emellan. Det sedan Johan A Nilsson med lite mindre än varvet kvar valt att gå ut i dödens och ge ledaren press. In över upploppet kämpade de båda sida vid sida, men Son of God höll undan hela vägen med liten marginal. Fast när domarna granskat filmen kunde konstateras att Son of God och Örjan Kihlström stört sin konkurrent på upploppet vilket bedömdes vara loppavgörande – de båda fick byta plats i resultatlistan och Lucifer Lane tilldömdes segern på tiden 1.13,4a/2100 meter.

*Seger för Kihlström och Redén blev det dock i Stoeliten. Härliga Double Exposure såg mest ut att vara ute på en joggingtur efter att ha glidit till ledningen efter ett halvvarv och sedan haft fullständig koll på sitt motstånd. Efter 09,5 sista 500 kom hon i mål på 1.14,9a/2609 meter och en utflykt till Frankrike och Prix Ténor de Baune kan bli nästa uppgift för det femåriga stoet.

*Kihlström en vinnare också i stayerloppet där han lånade Björn Goops Ready Ribb. Valacken som här gjorde andra starten efter uppehåll kunde avgöra säkert på styrka den sista biten för att passera mål på 1.14,6/3180.

*Mattias Djuse-tränade Racing Brodda har varit ute i tuffa gäng mest hela året och i E3 Revanschen för ston tog hon med Rikard N Skoglund i sulkyn en välförtjänt seger. Prodigious-dottern körde sig till spets efter 600 meter och var sedan huvudet högre än konkurrenterna. Lätt undan i fin stil när man gick in över upploppet, på tiden 1.13,6a/2100.

…Tillbaka som vinnare var också Timo Nurmos högkapable Laskari efter galoppen senast. Jorma Kontio runda fältet för att nå fram i dödens med varvet kvar och den tyskfödde femåringen avgjorde enkelt sista biten i Bronsförsöket. Från dödens vann även Susanne Richter-tränade Visitor som med Carl Johan Jepson i sulkyn starkt kunde hålla undan hela vägen en tuff resa till trots i ett Klass 1-försök. Tredje raka nöp Svante Båths lovande treåring Deep Pockets i Klass 2-försöket. Erik Adielsson stod för tömföringen när Ready Cash-valacken också han kunde greja guldet från utvändigt ledaren. (Foto: ALN).