Det perfekta avslutet för en av tidernas största travtränare? Den av Jimmy Takter tränade treåringen Tactical Landing krossade sitt motstånd när han vann TVG-finalen på Meadowlands.

Finalen i TVG Open, med ett förstapris på 175 000 dollar, utgör avslutet på storloppssäsongen i USA. Samtidigt var det kanske också avslutet på Jimmy Takters enastående karriär som travtränare. Jimmy har valt att, i alla fall för nästa år, lägga tränarsysslan åt sidan. Därför kunde lördagskvällen knappast blivit bättre för den svenske demontränaren. Treårige Tactical Landing spöade sina äldre kamrater.

En match i matchen var förstås den mot Åke Svanstedts jämngamle stjärna Six Pack. Det var också denne som tog det första initiativet och kördes fram mot ledningen med lite mindre än halva distansen avverkad. Direkt tog Brian Sears fart bakom Breeders Crown-vinnaren Tactical Landing som klev fram för att syna dödens och såg till att ledaren inte skulle få en lugn stund.

Six Pack var ett slaget byte när fältet travade in över upp-loppet på Meadowlands regntunga underlag, Tactical Landing kopplade ett enkelt grepp och försvann ifrån med ett par längder för att fastställa segertiden till 1.09,5a/1609 meter. Six Pack höll till andrapriset, före Will Take Charge. För VM-ettan Cruzado dela Noche slutade det med en sjundeplats, Anette Lorentzons Guardian Angel Ås inkom som fyra medan vinnaren stallkompis Pinkman var sexa i mål.

Du kan se loppet här.

En stark tävlingsdag hölls även i övrigt på New Jersey-banan, men utan större svenska framgångar. TVG-finalen för ston gick till Emoticon Hanover som för Daniel Dube vann på 1.10,1a. Valley Victory (435 900$) för tvååringarna såg Dexter Dunn skrälla med ”Nifty” Norman-tränade Southwind Avenger (e. EL Titan) som klockades till 1.11,8a medan de jämngamla stonas motsvarighet Goldsmith Maid (490 000$) tillföll Ron Burke-tränade Sonnet Grace (e. Muscle Massive) som med Yannick Gingras som kusk kom i mål på 1.11,1a.