Åby V64

Omgången:  Jackpotdags på Åby och jag spelar en lapp med två spikar. En spik som övertygar i varje start och en spik som gästar från Danmark och har gjort det även tidigare och det har slutat på bästa sätt. Sedan streckar vi på en del i övriga lopp. Som vanligt är det enbart för alla rätt som gäller. Med två favoritspikar känns omgången inte alltför killlande och jag gör ett något mindre system samt en fleris.

Spiken: 8 Hakon von Haithabu i V64-1 och 4 Adrians Fight i V64-4.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

8 Hakon von Haithabu (6-7)
4,8,9,14 (1-7)
2,3,4,6,7,9,12,13 (11-8)
4 Adrians Fight (7-10)
1,2,3,4,5,6,7,8 (9-4)
1,3,10,11 (4-5)

1x4x8x1x8x4 = 1024 rader

Fleris: Enbart för alla rätt. Spelas 20 ggr

8 Hakon von Haithabu (6-7)
4,8,9,14 (1-7)
2,6,7 (4-9)
4 Adrians Fight (7-10)
2,4,6 (1-8)
3 Categorical (1-11)

1x4x3x1x3x1 = 36 rader x 20

DD-förslag: 4 – 3 x 400 kr 2,6 – 3 x 300 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 8 B: 6-7-9 C: 5-1-3

Spetsanalys: Hakon von Haithabu bör köras till spets tidigt. Victor Rush lär smygas.

Loppanalys: Berghs 8 Hakon von Haithabu startar på väldigt tätt men verkar bara må bra av det. Senast valde Bergh att köra fram utvändigt ledaren och därifrån hade häst och kusk full kontroll på övriga. Hästen visar fin inställning och har en stark bit av loppet sista hundra. Lennartsson upp nu är inget minus och det är ny bra chans. Invändiga strykningar underlättar mycket och det bör bli tidig spets för att sedan få välja valfritt tempo. Svårstoppad spik där huvudkonkurrenterna blev kvar i stallet.

6 Yippie Chic blixtrar till ibland och 7 Victor Rush är en fin travare men ingen vinnartyp. De får bli reserver.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 4-9-8-14 B: 1-7-5-10-12-3-2-6 C: 11-13-15

Spetsanalys: Mill Ultra öppnar bra. Dreamlover G.D. står placerad långt ut men är kvick iväg och kan tänkas få överta spets.

Loppanalys: Tipset till 4 Mill Ultra som är i fint slag och har läget. Bör kunna bli spets eller om Benzon väljer rygg ledaren och open stretch-chans. Senast satt hästen fast med en hel del sparat och näst senast blev det seger efter fin resa.

9 Fedex Cup fick aldrig fritt näst senast men senast blev det seger och detta tämligen lätt. Formen är fin även här och Fedex Cup bör kunna spurta ner de flesta här.

8 Dreamlover G.D. är klart kapabel för ett lopp som detta men är lite knepig av sig. Nu blir det barfota runt om och det finns chans på tidig spets trots läget. Han kan öppna bra. Givet bud om han fungerar.

Streckar även 14 Judge Memphis som visat lite form men utan att få till det. Höll bra efter jobbig resa senast och det var mot rätt bra hästar. Bör hävda sig fint här. Dessa streckas.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 2-6-7 B: 4-9-3-12-13 C: 11-8-10-1

Spetsanalys: Justice Rhyme har bra spetschans. Möjligt att Rocky Bear kan få överta.

Loppanalys: Tipset till 2 Rocky Bear som varit riktigt fin vid två segrar i ny regi. Motståndet blir allt tuffare men från ett fint läge med spetschans så finns det definitivt chans till ny seger. Formen verkar knivskarp.

6 Randemar R.D. vann lätt senast men har därefter pustat. Untersteiner brukar ha bra förberett och vi har ett givet streck. Jag a-rankar även snabbe 7 Vanyar Pil som gör intressant debut i ny regi Lugauer. Hästen var tvåa bakom kapable Da Pepperboy senast.

4 Enjoy Day duger bra. Intressant med Per. 9 Chuck Camto såg stark ut då det blev galopp utändigt ledaren då det skulle segerstridas senast. 3 Justice Rhyme snubblade till i striden senast. Fint läge nu.

Streckar även 12 Aha och 13 Padron Kloster som båda löpte bra senast.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 4 B: 7-10-2-6-11-1-12-3-5 C: 8-9

Spetsanalys: Sri Laksmi kan öppna bra. Borups Regent eller Adrians Fight kan få överta.

Loppanalys: Här spikar jag 4 Adrians Fight. En mycket fin dansk treåring som gästat Sverige i två starter på slutet och löst uppgifterna på bästa sätt. Vann väldigt lätt näst senast och satte nosen först även senast. En fin gång i den här hästen som verkar ha ett prima löphuvud dessutom. Spår fyra bör betyda en fin position och det finns till och med chans att Ingves kan tidigt komma fram och överta ledningen. Bra chans även med annan resa och min spik.

7 Borups Regent vann från spets i lite småtrög stil senast och var förbättrad då. Har chans på spets på nytt. 10 Moruga har fin styrka och kan överraska om aktionen är med honom.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 4-2-6 B: 1-8-3-5-7 C: 9

Spetsanalys: Troligt att Rudisha spetsar från sitt fina läge.

Loppanalys: Ett smålurigt treåringslopp. Jag gillar Peters 4 Global Woodstock som visat prov på mycket fin inställning och borrat ner sig bra. Återkommer efter uppehåll och kastrering och det kan behövas lopp men Peter brukar ha trimmat. Han har också 6 Townshend Broline till start och här blir det intressant barfota runt om för första gången. Hästen avslutade bra senast.

2 Rudisha har lopp i kroppen och läge för spets. Måste duga bra från den positionen. 1 Red Rock Canyon Ås har spännande open stretch-läge och kan flytta på sig. 8 Super Steve och 3 Willmer Gel har gjort det bra och streckas sedan. Jag tar med alla förutom en häst.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 3-1-11-10 B: 4-7-5-2

Spetsanalys: Digital Yankee kan öppna bra. Är Moberg med på noterna så kan han nog köra till sig ledningen med Categorical.

Loppanalys: Jag avslutar med fyra streck och tippar 3 Categorical som har bra kapacitet. Senast vandrade han den tunga vägen i V75 och höll farten fullt bra. Nu har Mobergs häst läge för att kriga åt sig ledningen och då säljer sig Categorical dyrt. Jag litar inte ullt ut på ekipaget och gardar alltså med tre.

1 Tahays Blue Amber avslutade bra senast. Bör få tufft att försvara innerspåret till ledning men det är rätt litet fält och dubbla snikspår.

11 Dugur gynnas av strykningarna och får lättare att komma in i matchen. Galopperade utvändigt ledaren senast och har problem med aktionen. Räknas om allt flyter och intressant med Per.

Streckar 10 Vikings Topline också. Vann lätt senast men räckte inte inom V75 senast. Strykningarna gynnar även här.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson