En av svensk travsports största ikoner genom tiderna, lägger körhandskarna på hyllan. Nu har Olle Goop kört sitt sista travlopp.

Fram till i början av oktober var Olle Goop den igenom hela karriären i Sverige verksamma kusken som vunnit flesta lopp av alla – innan han passerades av sonen Björn Goop. I år har det blivit fyra segrar i sulkyn och totalt finns 6745 segrar registrerade. Fast fler blir det inte. Nu väljer den 75-årige kusk- och tränarlegendaren att sluta köra travlopp.

– Jag har funderat på det här länge och just nu när vi pratar vet inte ens Björn om beslutet. Jag tycker att livet är så bra som det kan vara. Det är fint att man kan må bra och det finns mycket att göra på gården varje dag ändå, säger Olle Goop till Nya Werlmands-Tidningen.

Beslutet avslöjades under en frågestund i samband med tävlingarna på Färjestad under söndagen. Olle Goop har alltså kört sitt sista travlopp, det skedde för övrigt på Färjestad i slutet av oktober, men kommer förstås fortfarande ha en viktig roll i träningsverksamheten på Lökene. För när-varande står 27 hästar på Olles träningslista. Till tidningen säger han att de olyckor som drabbat kollegan Jan Norberg under året, varit en bidragande orsak till beslutet.

– Jag har sett vad som hänt med Jan Norberg och jag vill inte vara med om att bli liggande på banan i någon liknande situation. Det känns som att det räcker och kroppen har varit med länge nu. Det känns väldigt bra att man slutar att köra lopp medan man är frisk och kry. (Foton: ALN).