V64 Eskilstuna 19/11

Omgången: Min hemmabana Sundbyholm utanför Eskilstuna är värd för kvällens V64-tävlingar. Blandad sportslig klass men spelmässigt ser det småkul ut med lite annorlunda propositioner och ett par vidöppna lopp. Spiken kommer direkt i inledningen i Timo Nurmos-tränade Volocity de Vie och som vanligt spelar jag endast för sex rätt när det gäller V64.

Spiken 

8 Volocity de Vie (V64-1) galopperade bort en framskjuten placering i en V75-final senast och återkommer efter en kort paus. Nurmos brukar alltid ha iordningställt och hästen står perfekt inne i loppet.

Utgångarna

1 Cast Bolt (V64-2) är en riktig rusare som höll mycket bra i spets senast då han endast fick ge sig mot kanonen Global Trustworthy den sista biten. Felfri bör det bära av till tät och då blir han svårfångad.

8 Alfa Mare (V64-4) är helt bortglömd i stoloppet men jag tycker inte att hon är så dålig. Senast hängde hon med positivt bakom betydligt bättre hästar och Rickard N Skoglund upp gillar jag. Vettig chans vid minsta klaff.

V64-förslag, enbart för 6 rätt (skrivs på två kuponger och en A-häst måste vinna):

8 Volocity de Vie (9-6)
A: 1. B: 2,3,5,7 (4-8)
10,14 (1-7)
A: 8. B: 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12 (8-9)
1,2,5,6,7,11 (9-8)
Alla 10 startande (10-9)

1x5x2x1x6x10 = 600 rader
1x1x2x11x6x10 = 1320 rader

Totalt 1920 kronor

DD-förslag:

6 – 9,10 x 500 kronor

Totalt 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Loppanalyser

Analys Eskilstuna V64-1

Ranking: A: 8. B: 9-6. B/C: 4-2-7. C: 1-3-5.

Spetsanalys:  Inga direkt startsnabba och jag tror att 8 Volocity de Vie körs offensivt och tidigt sitter i tät.

Loppanalys: Ett stayerlopp inleder och jag tar ställning och spikar favoriten 8 Volocity de Vie. Senaste startade han i Bronsfinalen på valla men galopperade som gått gåendes in på upploppet. Gången före avslutade Yankee Glide-sonen rejält till enkel seger. Den segern togs över lång distans så tre varv är i alla fall inget minus. Sexåringen har vilat 1,5 månad inför detta men Nurmos presenterar nästan alltid hästarna i bra skick. Det kan till och med vara en fördel att hästen pausat då han till och från har lite bekymmer med aktionen. Valacken står perfekt inne i loppet och även om spår åtta är kallt räknar jag med att Jorma är offensiv och tidigt sitter i tät. Väl där ska ekipaget inte kunna lägga men även från andra positioner måste vinstchansen var stor. Given spik att inleda omgången med.

För den som vill gardera finns det två motbud. 9 Rigel Face har fått tre lopp i kroppen och blir allt bättre. 6 Radjah d’Inverne trivs över distansen, men har pausat dryga tre månader och kan nog behöva loppet i kroppen.

Analys Eskilstuna V64-2

Ranking: A: 1. B: 5-2-7-3. B/C: 4-8-10. C: 6-9.

Spetsanalys: 1 Cast Bolt är kvick iväg i volten om han håller reda på benen och felfri bör han enkelt ta hand om spets.

Loppanalys: Ett kortlopp med voltstart och sköter sig 1 Cast Bolt tror jag att han leder hela vägen. Åttaåringen är en speciell herre men senast svarade han för en topprestation från ledningen på Valla. Då stod han ensam på start men blev uppvaktad redan 700 kvar av gulddivisonaren Canari Match. Denne lämnade Cast Bolt över upploppet men fick ge sig i sista stegen av kanonen Global Thrustworthy. En liknade prestation från tät innebär seger i det här gänget men hästen är som sagt knepig vilket gör att jag nöjer mig med utgång och spik på en kupong.

På garderingslappen streckar jag de fyra B-hästarna. 5 Divine har gått helt okej i fyra starter efter uppehåll. Spår fem borde gå bra då märren är liten och med ryggar fram till upploppet lär spurten bita rejält. Bara spelad till runt 5 % i skrivande stund vilket känns alldeles för lite.

Hemmahästen 2 Pablo Andover har också gjort några starter efter frånvaro. Senast var sexåringen riktigt bra och skulle Bengan lyckas sno åt sig täten på något sätt är det ekipaget att slå.

Streck även för 7 Palermo Broline som inte är så tokig liksom 3 Raise Broline som har ett lopp i kroppen och körs av vasse Carl Johan Jepson.

Analys Eskilstuna V64-3

Ranking: A: 14-10. B: 1-7-3. B/C: 13-4-8-15. C: 11-5-9-2-6-12.

Spetsanalys: 1 Mex Hörsta är snabb i voltstart och Kaj Widell lär köra så länge lampan lyser.

Loppanalys: Ett ojämnt lopp där V75-hästen 10 Reverend Wine gör comeback efter sju månaders uppehåll och blir klar favorit direkt. Femåringen har gått ett provlopp inför detta på ett vettigt sätt och står dessutom perfekt inne i loppet, så hästen har nog siktats hit. Ohlsson upp för första gången är givetvis intressant och motståndet är inte direkt avskräckande. Givet streck men jag ger dubblar och ger tipset till en annan.

Gillar nämligen 14 Stonecapes Pecca som är väldigt kapabel men lite knepig. Han skrällde till ordentligt i comebacken för tre starter sedan på valla men gjorde bort sig gången efter. Senast avslutade han fullt godkänt men såg kanske inte som bäst ut till slut. Utgångsläget är bra för en felfri avgång och sköter sig femåringen hela vägen är han nog tuffast till slut.

Värst emot min duo är starthästarna och 1 Mex Hörsta leder loppet länge. Jag tycker dock att det är en väldigt enkel sort och stämmer det bara någorlunda för någon av mina streck tror jag Mex Hörsta blir nedplockad.

Nämner även 7 Winner Bac som avslutade positivt senast liksom 3 Enjoy´s Pajazzo som fått två lopp innanför västen.

Analys Eskilstuna V64-4

Ranking: A: 8.  B: 9-2-7-5. B/C: 4-11-3-6-12-1-10. C: -.

Spetsanalys: 5 Lotusathena kan öppna liksom 6 Valentina A.F. Kan tänka mig att Djuse är lite sugen med den sistnämnda annars släpper nog dessa till 7 Vellum Paper efter en bit.

Loppanalys: Ett vidöppet stolopp där 7 Vellum Paper ser ut att bli klar favorit. Peter G Norman-hästen har en fin rad men jag tycker inte att det ser ut som någon stjärna och det känns givet att gå emot. Kan vinna om ekipaget hittar till tät och får bestämma, men är bara ett garderingsstreck för mig.

Tipset till bortglömda 8 Alfa Mare som inte heller är någon stjärna men jag tycker att hon gått förbättrat på slutet. Senast mötte fyraåringen riktigt bra hästar men fick aldrig chansen från rygg på ledaren och hade lite krafter kvar i mål. Rickard N Skoglund hoppar upp i sulkyn för första gången och märren kan dessutom öppna så ekipaget borde kunna hitta en vettig position trots utgångsläget. Jag chansar och använder Alfa Mare som utgångshäst och spik på ena lappen.

Bakom streckar jag samtliga och där nämner jag 9 Vinky Wise As som gick godkänt senast och har ett perfekt smygläge tillsammans med Örjan. 2 Flying Knight har gjort två lopp efter vila och i ny regi och sett skaplig ut. Scarlet Knight-dottern verkar bli tappad på spelet men är ett tidigt garderingsstreck för mig från ett fint spår.

Analys Eskilstuna V64-5

Ranking: A: 6. B: 7-5-11-2-1. B/C: 9-8-10. C: 12-3-4.

Spetsanalys: 1 Jeepster öppnade vasst från springspår näst senast. Utmanas rejält av 6 Dream Lane som ändå är min spetsfavorit.

Loppanalys: Ytterligare ett kortlopp med voltstart men bättre klass på hästarna. Hårt betrodd blir 5 Forecast som var som en helt ny häst senast vid överlägsen seger. Då tävlade valacken med stängt huvudlag, men så blir det inte nu. Spår fem i volten är inte heller optimalt och bara ett streck av flera.

Tipset till 6 Dream Lane som bytt regi och gjort tre starter för Eric Martinsson. Hon såg fin ut i skymundan näst senast men sist var hon bara godkänd, även om hon höll på att bli klippt mitt på upploppet. Det blir eventuellt bakskor på vilket måste anses som ett litet minus men förutsättningarna är annars mycket intressanta. Springspår tillsammans med startspecialisten Jepson borde kunna innebära tät och därifrån är chansen fin, även om hon möter hingstar/valacker. Jag gör inget med ekipaget på V6-spelet men spikar på Dagens Dubbel.

På V64 betalar jag för B-hästarna och 7 Destiny Am har toppform och är tidig bakom. 11 Twins Fairytale är otroligt svårbedömd då det var längesen han startade på svensk mark. Han har gått hyggligt i Frankrike och i grunden är det en kanonhäst.

Streck även för 2 O.P.Q.C. som håller nyttig form liksom lägesgynnade 1 Jeepster som kanske skulle kunna hålla undan från tät. Stoet känns dock lite mätt på tävlandet och det är nog risk att hon ger sig på nytt över upploppet även om Widell skulle få bestämma i ledningen.

Analys Eskilstuna V64-6

Ranking: A: 10-9. B: 5-3-2-7-12-1-11-6. B/C: -. C: -.

Spetsanalys: Orutinerade treårsmärrar i voltstart = vidöpppet men jag gissar på 2 Digital Speaker placeras i tät.

Loppanalys: Ett treåringslopp för ston avslutar och det känns verkligen vidöppet på förhand. Hårt betrodd blir 2 Digital Speaker som fastnade med lite sparat näst senast och spurtade riktigt bra som tvåa senast. Har dock varit struken inför detta och har ännu inte vunnit lopp. Rikard N upp är ett plus och kommer ekipaget till tät kan det hålla hela vägen.

Tipset till en annan Tarzan häst, 10 Digital Class, som avlade maiden senast via en fin avslutning. Gången före höll hon bra utvändigt om en lovande Nurmos-häst och klaffar det från bakspåret blir ekipaget tungt att stå emot.

I A-gruppen platsar även 9 Run a Mile som hängde med bra bakom tipsettan senast. Det var första starten på ett par månader och Westholm-hästen är säker framflyttad till denna start. Jag spelar DD med dessa två men på V6-lapparna streckar jag samtliga.

Bakom nämner jag 5 Iwalu som ser rejäl ut och som säkert slutar i striden om hon klarar sitt snäva startspår.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist