Eskilstuna V75

Omgången:  Härlig travsport på Eskilstuna. Under lördagens V75:a var vi mest fokuserade på spelet med grym jackpot och alla vinnarna gratuleras men idag söndag får vi nog tycka att sporten är det som lockar mest. BC-finaler på programmet och massa topphästar att titta på. Spela kan man givetvis ändå göra och vi gör ett försök med en spik. En spik som är väldigt hårt betrodd men även normalt sett bör vinna sitt lopp utan större problem. Vidare använder jag mig av fyra utgångshästar där minst en måste vinna om vi ska ha chans till alla rätt. Känslan är att utdelningen kan bli låg men sådant är som bekant svårt att gissa rätt på.

Spiken: 2 Conrads Rödluva i V75-2.

Låset: 1 Dream Night Palema och 3 Humble Hill i V75-5.

Utgångarna: 9 Queen of Sand och 13 Darling Harbour i V75-3 samt 3 Perfect Spirit och 4 Short In Cash i V75-7.

V75-förslag: Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt.

2,3,5,6,7,9 (8-4)
2 Conrads Rödluva
(10-6)
A: 9,13 B: 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11,12,14,15 (9-13)
3,4,5 (1-9)
1,3 (9-4)
1,2,3,4,5,9 (10-11)
A: 3,4 B: 1,2,5 (6-12)

6x1x2x3x2x6x3 = 1296 rader
6x1x15x3x2x6x2 = 6480 rader

DD-förslag: 3 – 3 x 700 kr 3 – 4 x 300 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser:

Loppanalys V75-1:

Ranking: A: 2-7-3 B: 5-6-9 C: 8-4-1

Spetsanalys:  Shadow Gar bör spetsa utan några större problem.

Loppanalys: Stoeliten inleder och 2 Shadow Gar har en fin uppgift för att leda detta runt om. Som så ofta är spets extra hett då Stoeliten ska avgöras. Shadow Gar kommer från seger i monté och det är nog inga större problem med formen även om Riordan kanske inte har den bästa stallformen. Här bör hans häst få dämpa tillräckligt för att hålla undan men det känns lite läskigt med full distans. Hade det varit kort hade jag nog spikat men inte över full väg. Shadow Gar är ingen ungdom längre och sista biten kan bli jobbig. Det kan hinna bli håååååårt i mål.

7 In Toto Sund kan nog vara lite mer hungrig till slut men läget är betydligt sämre och hon lär nog köras försiktigt från start. Kommer hon in i matchen så blir hon segerfarlig.

3 Southwind Feji var fin vid seger efter uppehåll senast och hon är ju en riktig vinnartyp. Verkar trivas bra med den kallare årstiden och hon svarar säkert för en strong insats. Bör kunna hävda sig fint. Nu kan det dock blir skor runt om och stallformen är inte den bästa med halsproblem i stallet. Hon tränar dock klart bra och är ju en riktig vinnarhäst.

Dessa tre höjer sig. Jag streckar dock även skrällarna 5 This Is It, 6 Unrestricted samt 9 Eva I.H. som alla tre har bra kunnande och rensar bra. Skrääääll!!

Loppanalys V75-2:

Ranking: A: 2 B: 10-6-3-5-12-1 C: 9-11-4-7-8

Spetsanalys: Flash Am är nog snabbast men känslan är att det blir släpp till någon bra. Conrads Rödluva och Staro Miami var ungefär lika snabba iväg i Oaks och Rödluvan kan nog öppna ännu bättre än visat. Sedan får vi se hur Örjan vill lägga upp det hela. Hans häst är ju inte beroende av spets.

Loppanalys: Breeders-final för treåriga ston och jag spikar 2 Conrads Rödluva trots att hon blir väldigt stor favorit. Hon är verkligen läcker och uttagningen senast vann hon hur lätt som helst åkandes. Nu blir det optimal barfotablans och från spår två kan Örjan välja taktik. Det finns chans på tidig spets om han kör så. Det rensar rejält om hon torskar men jag tror hon bara är bäst och efter intrycket från senast så finns det ingen anledning att tro på formtapp. Trots att det är höst och treåriga ston.

Vid gardering så kan halva ligan komma in i matchen. Jag nämner snudd på ostreckade 10 Racing Brodda som är riktigt bra och avslutade rejält i uttagningen senast. Nu blir det skoryck dessutom. 6 A Sweet Dance och 3 Staro Miami är bra och det blir lättning samt bike på 5 Fanny Chenal.

Loppanalys V75-3:

Ranking: A: 9-13 B: 5-1-14-12-4-8-11-15-3-7-2-6-10

Spetsanalys: Robloxia är mycket snabb då hon sköter sig och har mycket god spetschans. Orkade inte från spets senast men Troels verkar inne på att prova igen.

Loppanalys: Ett mycket lurigt stolopp med spårtrappa och svårt att sätta stopp med streckandet. Mest tror jag dock på 9 Queen of Sand och det får bli min utgångshäst. Hon var duktig vid segern näst senast och gick mycket bra efter galopp senast så formen sitter där. Spår nio är helt ok och nu är det förstärkning med Eriksson i jollen. Kan nog visa sig bäst här i ett inte alltför tufft lopp.

Jag dubblar utgången med skrällen 13 Darling Harbour som oftast gör bort sig men från detta läge som  i och för sig är svårt så borde hon hålla sig lugn och trava iväg. Nu blir det inressanta barfota bak och Peter varnar en hel del då hon tränar så pass bra. Se upp! Spår tretton är långt ifrån det sämsta i spårtrappan.

Lurigt bakom och jag tar med samtliga på gardlappen. 5 Chacha Sisu har kommit igång efter diverse problem och skicklige Oscar Berglund är engagerad i henne. Borde kanske ha klivit förbi till seger senast dock. Duktig kusk i Skoglund.

1 Robloxia är mycket snabb men verkar lite egensinnig. Formen känns diiffus efter senast men normalt sett en småspännande uppgift från spets.

14 Mellby Euphoria har löpt bra men ska nu attackera bakifrån och ha många att runda. Tuffare det.

Peters 12 Je t’Aime Lucky bör duga fint bara hon sköter sig. Reijos duo 4 Mellby Gin och 8 Bear Bahareh är båda halvrejäla för ett lopp som detta och streckas därefter. 11 Equine Am verkar ojämn. Björn upp nu. 15 Micro Vick får Erik upp.

Utgång på Queen of Sand och Darling Harbour med alla bakom.

Loppanalys V75-4:

Ranking: A: 3-5-4 B: 1-9-2-6-8 C: 7-12-10-11

Spetsanalys: Global Withdrawl är mycket snabb iväg och Sjöström får nog vara nöjd med att krypa ner bakom denne med Jaguar Dream. Sedan är frågan vad som händer om stallkompisen och favoriten Global Welcome ställer frågan mot Global Withdrawl.

Loppanalys: Breeders-finalen för treåringar och favorit blir Båth (allt sig likt!) med 3 Global Welocme som svarade för en häftig svepning vid segern i uttagningen senast. Båths häst har kommit tillbaka storstilat efter en något sämre period och intrycket senast var verkligen bra. Nu finns chans på tidig ledning och då blir han väldigt svårfångad. Väldigt!!

Jag plockar med två till. Två mycket kapabla hästar. 5 Betting Gangster sprang med punktering under slutvarvet senast och fick problem. Hade sparat i Kriteriefinalen näst senast och visade härlig inställning vid uttagningen till Kriteriet för tre starter sedan. Gangstern är bra och utmanar.

4 Inti Boko vann för många något överraskande Kriteriet för tre starter sedan. Nu är det storlopps-finaldags igen och Timo lär ha sett till att rätta skärpan och formen finns där. Nu blir det mest troligt barfota bak som vid kriteriesegern och det är ett plus. Kan öppna bra och få position.

Jag streckar dessa mycket kapabla treåringar.

Loppanalys V75-5:

Ranking A: 1-3 B: 9-4-5-7-10-2-11 C: 6-12-8

Spetsanalys: Dream Night Palema är riktigt snabb och spetsade från spår ett på Vincennes senast. Bör spetsa.

Loppanalys: 1 Dream Night Palema har en härlig uppgift och vore jag säker på formen så skulle jag spika. Blev tvåa bakom Chianti näst senast och det var i ett kval till Europderbyt. Besegade då Villiam ex. Hamnade åter i rygg på ledaren Chianti i Europaderbyt senast men då denne stannade helt så blev det pannkaka. Har tagit resan bra säger Linus Svensson i stallet som gillar deras häst skarpt. Linus har för övrigt en hel del info att bjuda på. Plus och minus. Mest plus ändå.

– Hästen var utrustad med helstängt norskt huvudlag för första gången senast men det användes aldrig då det blev tvärstopp framför. Däremot hade jag själv kört hästen och testat det i jobb före Frankrike och det gav en häftig effekt på honom. Det bör det göra igen och vi får se om han kan vinna utan att vi behöver dra det. Vi är i alla fall optimister. Senast var det barfota runt om men nu blir det barfota fram som tidigare. Min negativa info är dock att vi har problem med dåliga halsar i stallet. Dream Night Palema och övriga som startar i helgen är kollade i halsen och allt såg bra ut. De som startat och varit kollade och fina i halsen har även löpt som det ska så det borde inte vara någon fara säger Linus.

En hel del plus och minus alltså. Jag blev verkligen bedövad av infon med norska huvudlaget men stallformen är diffus. Det har blivit två stallsegrar oktober-novermber samt en hel del strykningar. Segern togs av Southwind Feji för övrigt samt Gun Palema V75  nu denna lördag. Gun var kollad i halsen och var fin så det bådar gott. Tveksam stallform känns erfrarenhetsmässigt (några år har man hållit på) något viktigare än den härliga infon om norska huvudlaget trots allt men visst blev jag stärkt av Gun Palemas seger.

Inte lätt det här med levande djur och jag dubblar därför med Hamres 3 Humble Hill som var riktigt bra senast. Verkar rejäl och nu blir det troligt bike på. Bra läge och bra chans att besegra övriga om Palema-hästen sviker. Kanske duger bra även om det presterar fint. Två streck. Klar fördel Palema-hästen.

Loppanalys V75-6:

Ranking: A: 3 B: 4-1-2-9-5-10-11-12 C: 7-6-8

Spetsanalys: Candy la Marc är riktigt snabb första biten och är given favorit på spets. Vamp Kronos valde man spår ett med men det blir mycket tufft att svara upp Candy la Marc.

Loppanalys: Breeders för fyraåriga ston. Ett par ston höjer sig och jag spelar matematiskt med några. Tipset till 3 Mellby Free som är bra varje gång. Senast kördes hon vaket till ledningen från bakspår och sedan  blev det fight mot 4 Dibaba. Mellby Free kämpade frenetiskt som vanligt men det gjorde även Dibaba. Walmanns häst har haft oerhört svårt att få det att fungera men senast var det klart bättre igen och Dibaba är nog på gång. Kunnandet behöver vi inte tveka över. Båda dessa känns givna men mest tror jag på Goops häst. Dibaba är inte att lita på. Jag spikar Goopen på DD.

1 Vamp Kronos har också mycket fint kunnande och om det inte strular från spår ett så kan det absolut räcka.

Spets är bra och 2 Candy la Marc vann uttagningen från spets. Hade inte så mycket sparat men det är spets som gäller på nytt och glömmer de bort henne det minsta så kan det hålla.

Streckar även mycket rejäla 9 Hevin Boko men hon vill i stället att det ska bli fart på loppet. Hon höll farten mycket starkt i spåren i uttagningen senast. 5 Global Upper Style är bra varje gång och även senast. Peter låter fortsatt nöjd. Dessa streckas.

Loppanalys V75-7:

Ranking: A: 3-4 B: 2-1-5-6-12-11 C: 7-8-9-10

Spetsanalys: Chianti är mycket snabb men frågan är om Björn kan/vill ta emot Perfect Sprit som också är riktigt snabb.

Loppanalys: Breeders-finalen för fyraåringar och fina hästar. Örjan valde att köra 3 Perfect Spirit före Derbyvinnaren  2 Who’s Who och det var väntat. Perfect Spirit vann uttagningen med sina extra-växlar sparade och visade fin form. Är nog bäst här och har dessutom bra chans på spets om Örjan laddar. Hästen är så pass startsnabb. Har riktigt bra chans och jag spelar utgång. Detta är en riktig skjutare.

Who’s Who är också en topphäst som streckas tidigt. Frågan är om formen är lika vass som vid Derbysegern. Inte säkert.

Intressant som skräll är 4 Short In Cash som är lite spelad. Han är bra och Puro tror hästen ska vara ännu vassare nu än vid uttagningen senast. Dessutom urryckare nu. Håller farten starkt hela vägen hem och han får ett spel på DD. Jag lyxar dessutom till det och spelar utgång även på honom på V75. Det är kittlande att ha chansen att sitta med honom som skräll-utgång i sista och hästen duger helt klart om Perfect Spirit skulle ha en sämre dag. Puro har lyckats förr i större lopp.

1 Chianti är startsnabb och visade senast att floppen näst senast i Vincennes troligtvis berodde på resan. 5 Selmer I.H. är rejäl och Mika är duktig kusk. Dessa streckas.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson