Fyra månader har gått sedan senaste starten och debuten för Timo Nurmos har dröjt. Men nu är Twister Bi på gång igen. På Solvalla under onsdagen gick han ett tillfredställande snabbjobb.

Sexårige Twister Bi var en gigant på tävlingsbanan i fjol och kunde bland annat räkna in segrar i både Oslo Grand Prix och VM-loppet. Årets säsong har dock blivit sporadisk. Efter sin senaste start på Jarlsberg i början av juli flyttades hästen med elva miljoner kronor på kontot från Jerry Riordan till Timo Nurmos. Fast någon start i den nya regin har Twister Bi inte gjort ännu. Comebacken lär dock ske inom kort. Det kan konstateras sedan den snabbfotade italienaren inför onsdagens tävlingar på Solvalla testats i ett banjobb. Twister Bi avverkade 1600 meter efter 1.13,5 med Björn Goop vid tömmarna och efteråt lät det positivt.

– Han kändes väldigt fin och laddad. Det var rätta känslan. Nu hoppas vi att han ska ta det här jobbet på ett bra sätt och sedan tror jag att de siktar på att starta i november. Det är vad jag har hört. Planer på Frankrike tror jag säkert finns med i bakgrunden, sa Björn Goop till Kanal 75.

Twister Bi gick efter sin VM-seger förra hösten till Frankrike men gjorde då bara en start, femteplatsen i Prix Tenor de Baune. Därefter fick planerna på vidare starter ställas in sedan hästen brottats med lungproblem. I år har det hittills blivit fyra starter.