Omgången
Örebrotravet kör lunchomgången denna fredag och det är en spelmässigt intressant omgång där jag tycker det finns favoriter att fälla. Min bank i omgången blir 8 Titan Journey (V65-2) som ställs inför luriga förutsättningar, men hästen är kapabel och möter dessutom ljummet motstånd. Låser dessutom tredje med en rolig och en trolig.

Spiken
8 Titan Journey (V65-2)

Låset
4 Puketorps Ikaruz & 5 Knifetown Lover (V65-3)

LD-spiken
2 Chapuy (LD-1)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 2,4,5,8,10,11 (res 12-7)
V65-2: 8 Titan Journey (res 4-5)
V65-3: 2,3,5,10,11 (res 1-6)
V65-4: 4,5 (res 9-2)
V65-5: 2,9,11 (res 8-6)
V65-6: Samtliga 11 hästar (res 1-4)

6x1x5x2x3x11 = 1980 rader/kronor

LD-förslag
2 – 1,4,11 x 300

Totalt 900 kronor

V65-1

Ranking: A: 5-10. B: 2-8-4-11-12-1. C: 7-9-3-6.

Spetsanalys: 5 Manzano går nästan bara i ledningen och Jorma Kontio gasar tills han kommer dit.

Loppanalys: Sprinterlopp där bakspårets 10 Deep Pockets kommer locka till sig en stor del av spelarnas förtroende. Detta är en klart duglig treåring, som imponerade vid seger från ledningen senast men nu ställs mot äldre konkurrenter. Dessutom kort distans och spetsbetonade Örebro-ovalen gör detta till en halvkall favorit och jag garderar.

5 Manzano hade inte startat på ett halvår innan senaste loppet och den insatsen får man ta med en nypa salt. Kom bort i dålig startrygg från start och visade sedan inget särskilt. Detta är dock en riktig front-runner som ställs inför bästa tänkbara förutsättningar. Spetsläge, där han trivs bäst och dessutom startar han på den statistiskt bästa distansen samt den statistiskt sett bästa banan. Enorma Jorma är dessutom den kusk som vunnit flest gånger med denna sexåring och jag tror man leder länge.

I B-gruppens topp återfinns ett par roliga skrälldrag och 2 Rob Dyrdek har läget. Fyraåringen var dessutom duktig vid fullträffen senast då han avgjorde enkelt efter ett lopp i ryggar. Farlig med liknande resa. 8 Mombasa var klart bra som tvåa på Solvalla senast efter en tuff 09-inledning fram till spets. Kommer troligen inte till favoritpositionen ledningen med tanke att Manzano står invändigt men som garderingsstreck är han given. 4 Arctic Don är inte så tokig i grunden och ska passas. Även 11 Hall Of Fame Zon platsar på lappen.

 

V65-2

Ranking: A: 8. B: 4-5-3-9-1-6. C: 10-11-7-2-12.

Spetsanalys: 4 My Firstaidkit har spetsat två av två gånger med framspår bakom bilen och får gälla som spetsfavorit även här. Jag tror dock att Troels Andersen släpper om Titan Journey kommer dundrande tidigt.

Loppanalys: Sprinterlopp med 8 Titan Journey överst i strecklistan vilket såklart är motiverat sett till hästen två insatser. Vann övertygande senast via 16/800 och det såg inte ut att vara slut i mål heller. Blir väldigt stor favorit sett till det svåra läget, debut bakom bilen samt kort distans men motståndet avskräcker inte och Jorma borde kunna lotsa Donato Hanover-avkomma till front tidigt. Tränare Marko Korpi hade dock en helkväll senast han besökte Örebro-ovalen med hela tre segrar och jag tror det blir ytterligare en segerbukett med hem! Spik!

4 My Firstaidkit har fin form och är dessutom startsnabb. Tar säkerligen täten men får agera första motbud till mitt singelstreck.

 

V65-3

Ranking: A: 2-3. B: 10-5-11-1-6. C: 4-9-7-12.

Spetsanalys: Jag tror detta står mellan 2 Realist och 3 Defintif Launcher. Realist lade iväg fullt godkänt senast och kollar upp starterna från 2/8 öppnade hästen fullt godkänt från innerspår på Berlin-Mariendorf. Intrycket är att det fanns mer att ta av men jag håller ändå den sistnämnda som större spetsfavorit.

Loppanalys: 2100 meter med låg klass och jag drar till med 2 Realist. Den tyska gästen tröttnade förvisso efter två varv i Sverigedebuten men hade då fått en relativ tung resa på krävande bana. Referent-Putte förkunnade dock att 2000 meter gått i 15-tempo och med ett halvvarv kortare att springa nu kan en liknande insats duga långt. Lyckas tränare och kusk Roman Matzky dessutom hitta till front tror jag man blir svårslagna. Stallkamraten 5 Lindsey åker med på nåder. Intrycket är att valacken är en aningen trögare sort och har heller inte visat några raket-takter från start.

3 Definitif Launcher slog direkt i debuten för Leif Witasp. Hingsten vann från dödens på en kladdig bana och måste tas på fullaste allvar igen. Utmanar utvändige Realist om täten och kommer ”masen” dit är hälften av loppet vunnet.

10 Yrwing visar ibland rejäl fart under hovarna men karriären har varit brokig. Gjorde första starten på en månad senast och behövde loppet. Farlig att lämna utanför systemet och Tony Wallins travare ska räknas.

11 Milles Madrik stod för flera fina insatser under sommaren men återkommer efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Ska ändå inte nonchaleras och testas med Jorma Kontio för första gången.

V65-4

Ranking: A: 5-4. B: 9-2-13-6-7-15-3. C: 8-12-14-11-10.

Spetsanalys: 4 Puketorps Ikaruz har toppchans att sno åt sig taktpinnen och jag tror inte Klaus Kern missar den här chansen.

Loppanalys: Spårtrappa över 2100 meter med en given lampa i Love You-avkomman 5 Knifetown Lover. Nicklas Westerholm gör trippen ner till Örebrotravet med en enda häst och detta är en klart kapabel fyraåring. Valacken visade både styrka och skalle när han slog Kent Knutsson Draft One tidigare i år. Det låter uppåt på fyraråringen från stallets håll och tipsettan känns given.

Jag väljer dock att dubbla systemtet med 4 Puketorps Ikaruz som har bättre läge än favoriten och från spets kan man bli svårtuggad. Klaus Kerns travare har fyra av sju från spets och greppar man taktpinnen här utan större ansträngning kan man utmana -ag låser på dessa!

V65-5

Ranking: A: 2-9-11. B: 8-6-1-10-4. C: 3-12-5-7.

Spetsanalys: 2 Chapuy har läget, kan öppna snabbt och Åke Lindblom har uttalat att han vill testa i spets.

Loppanalys: 2100 meter med startbil och loppet är stängt strax under 600 000 kronor. Då väljer jag att tippa den häst med minst slantar på kontot men med färsk form och perfekt utgångsläge. 2 Chapuy räckte inte till mot bland annat Chianti och Transcendence senast men var målfotoslagen mot V75-vinnaren Lexington Hall i starten innan det. Åke Lindbloms fyraåring testade dessutom Derbykval i slutet av augusti och är härdad mot tuffa konkurrenter. Nu är det läge för ”Guldtanden” att prova i spets och jag tror man kan spåra detta runt om. Singlas på LD-spelet!

9 Duke Of Mearas har dock fin startrygg i Chapuy och Svante Båths travare har dessutom fått ett lopp i kroppen efter kortare paus. Valacken kan blixtra till i sina ljusa stunder och får dessutom Erik Adielsson i sulkyn.

11 Tahiti Journey var ute på V75 senast och fick då inte chansen efter en invändig resa. Istället blev det en del krafter kvar i tanken och vid segern i starten innan det imponerade Scarlet Knight-dottern.

8 Urgent Call lämnar jag utanför systemet. Detta är förvisso en häst som vann V75 tidigare i år men stallinfon säger att detta inte är hästens viktigaste lopp i karriären samtidigt som det ska vara träningsbalans. Dessutom är han en aningen trög häst och läget är iskallt.

V65-6

Ranking: A: 1-4-11. B: 5-2-8-6-10-3. C: 7-12.

Spetsanalys: Om 1 Jeppas Sputnik laddas för full maskin är det ingen av de utvändiga som tar en längd. 2 Lidaz Katzner har testat startbilen en gång och det såg inte ut som det trycktes inte av för fullt då. 5 Ove har körs i ledningen i samtliga starter men gör nu första starten bakom vingen. Det kan löna sig att kolla bilprovstarten då många på framspår debuterar

Loppanalys: Treåringslopp som känns vidöppet. 5 Ove, som vunnit två av tre starter blir hårt betrodd men kanske borde han även vunnit när han var trea 26/7 för då fick Pastor Stephen-sonen bestämma rejält i ledning. Det är också i spets som segrarna kommit, men man ska ha i åtanke att det varit uteslutande Visbystarter. Nu är det dessutom startbil för första gången och summa summarum känns han ganska sval jämfört med strecken han lockat till sig. Testas barfota runt om för första gången.

1 Jeppas Sputnik sprang 1.13,8a/2140 meter i sitt senaste men har varit struken för feber innan det. Innerspåret passar denna startsnabba Zola Boko-avkomma perfekt och från ledningen kan ”Kajjan” bli en svår för att knäcka. Tippas!

4 Christer är också tidig. Avslutade vasst senast, på en fin tid för klassen och detta var nog hingstens bästa insats i karriären. Har vettigt läge och med minsta klaff på loppet dyker han upp i striden.

11 Accolade har galopperat bort sig tre gånger på raken men då har det varit voltstart och nu är det startbil vilket borde vara en fördel. Håller Ready Casharen bara ordning på påkarna hela vägen kan han bli svår att stå emot.

Andra roliga skrällbud är 2 Turenne, 8 M.T. Nosler samt 6 Towbar men loppet ser svårt ut och jag målar igen helt och hållet.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg