V64 Umåker 9 november

Omgången: Det ser inte ut att vara den mest svårtippade omgången och spikförslagen är flera till antalet. Jag valde två och håller ner raderna.

Spiken: 11 Guli Roy (V64-2) kan massor för sina pengar och ser mer stabil ut som valack. Kul spik! 8 Månlykke A.M. (V64-4) är riktigt bra och jag tror han är klart bättre än den andra betrodda hästen, toppchans!

V6-förslaget är på 1215 kronor (V6).

10-9-7-1-2-6-3-4-5 (12-11)
11 Guli Roy (10-12)
9-10-8 (2-4)
8 Månlykke A.M. (9-4)
9-2-3-4-8 (7-1)
3-4-13-12-10-2-5-14-11 (9-1)

9x1x3x1x5x9 = 1215 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

9 – 3 x 700 kr
9 – 4 x 300 kr

V64-1

A: 10-9-7 B: 1-2-6-3-4-5 C: 12-11

Spetsstrid: Det är bra chans att Cemonroc de Coeur tar sig till ledningen, som favorit med springspår.

Loppanalys: 7 Cemonroc de Coeur ät ganska klar favorit i inledningen och han har gjort det bra mot bättre hästar än dessa och det från svåra spår. Sprang 14,0 från spår 11 som femma på V75 i Skellefteå och gjorde det fullgott. Han kan öppna bra och springspår lär man inte gråta blod över att ha lottats till. Kommer man till ledningen är det bra segerchans. Dock var jag inte helt nöjd med hur han travade senast och med tanke på det kanske han håller på att bli ofräsch och jag går emot.

10 Conway City Ås blir allt bättre och känns som rolig att kasta överst i ranken. Wäjersten har överraskat positivt på mig och han kör med bra självförtroende för dagen, och hästen kommer med två raka segrar och vann med god marginal senast i Östersund. Båda vinsterna är med just Wäjersten i vagnen.

9 Superieur måste räknas tidigt och vi lägger den i A-gruppen. Visade ett 13-varv till slut vid segern och skulle han hålla samma form nu efter en månads paus så kan han fälla alla. Läget är okej för häst som inte kan öppna.

V64-2

A: 11 B: 10-12-8-7-1-9-3 C: 4-2-6-5

Spetsstrid: De båda på start borde inte duga men B.W.Anna är troliga ledaren till att börja med.

Loppanalys: Ganska rundspelat i detta kallblodslopp med hästar på fyra volter, men jag har en bra vinnare i 11 Guli Roy! Denne är riktigt kapabel, vilket han visat mellan alla galopper – och som valack ser han ut att släppa till på allvar. Han visade snabba farter på Bjerke i kriteriekvalet där han varit i finalen utan en av galopperna. Han blev kastrerad efter det, och vann mycket säkert näst senast. Senast utmanade han topphästen Rappstjernen då det blev lite för mycket och galoppen kom på upploppet. Nu är det ingen sådan skjutare med och jag tror att han bara krossar dem! Han är andrahandare och en mycket bra spik!

12 Gott Klirr är knapp favorit och han fullföljde bra senast och blev tvåa bakom Rappstjernen där Guli Roy galopperade bort sig. Nu är han favorit, men jag tror att Guli Roy är bättre!

V64-3
A: 9-10-8 B: 2-4-5 C: 3-6-7-1

Spetsstrid: Vindbläsen försöker försvara innerspåret. Kan bli tufft ändå mot Forspärla.

Loppanalys: 9 Mofaksan är spelad till närmast sanslösa 82% av insatserna, och det är alltid för mycket helt enkelt. Visst, hon är bra och hon borde städa av dessa då hon visar fin form. Hon har segrat 4/5 senaste starterna och enda plumpen var i SM där hon mötte Månprinsen och grabbarna och där räckte hon inte till över 2640 meter. Efter det har hon alltså tagit tre raka segrar, och varit nära på blankspelad mot dessa hästar som hon nu åter möter. Formen är fin med andra ord, och det är toppchans. Men skulle hon ha en sämre dag är det kul att gardera.

10 Uggla I Mossen var bara slagen med en tiondel av Mofaksan då de möttes 22/10 och det för stor skillnad på spelet. Det blev dubbla galopper senast men felfri är det småkul, även om det bli vinterskor på nu.

8 Katla Kiro gick bra som tvåa för Ohlsson näst senast och kan skrälla om favoriten har sämre dag.

V64-4

A: 8 B: 9-4-5-3-2-6 C: 7-1

Spetsstrid: Stjärnpinglan står ensam på start, kan säkert tänka sig att släppa om någon kommer och testar.

Loppanalys: 8 Månlykke A.M. har utvecklats bra, och slog kullettan Tekno Eld på Bergsåker i frän batalj upploppet ner, där Månlykke släppte spets men kunde avgöra. Senast såg han om möjligt än bättre ut och efter att åter ha släppt till Tekno Eld så utmanade han denne över upploppet och det var vass insats. Bra chans och spik!

Det är för fegt att även strecka 9 Philip Ess då denne kanske gått lite ur form. Han är riktigt bra och vann Derbyt i Sverige. Det var svår uppgift senast och han var överspelad till 16 för tio med alla de tilläggen. Nu är det lika start i varje fall som Månlykke och Ulf Eriksson är bra nordisdriver. Dock tror jag att Månlykke är klart bättre för dagen, och även på sikt då detta kan vara vår nästa stjärna bland kallbloden!

V64-5

A: 9-2 B: 3-4-8-7-1-6 C: 5

Spetsstrid: Kan Tangen Haap köra mot ledningen innan 500-passeringen?

Loppanalys: Åter två hästar mycket mer spelade och det är troligt att de är bättre. Jag gillar 9 Pydin som jag trodde skulle växa in i eliten i år, inte minst då han visade så fin fart i Elitkampen. Han var inte helt frisk under Midsommar och hade svårt att hitta formen efter det, men nu är han på gång. Näst senast gick han 20 i 1400 meter och senast höll han fullgott efter att ha satt upp farten i dödens. Litet fält gynnar honom och jag tror han är starkast. Tänkbar spik även han.

2 Tangen Haap har inte haft det år man hoppats på, och han var borta fyra månader under sommaren. Nu har han två lopp i kroppen och vann comebacken näst senast. Senast var han med i tufft gäng och hängde med helt okej över för kort distans mot Månprinsen och gänget.

Normalt gör dessa upp, men jag testar att betala för tre hästar ytterligare.

V64-6:

A: 3-4-13 B: 12-10-2-5-14-11 C: 9-1-8-6-15

Spetsstrid: From the Mine tror jag har bra spetschans, utmanas av Zorro Swing.

Loppanalys: 3 From the Mine är en av två betrodda, och med tanke på läge och spetschansen så ser det bra ut. Nu tror jag dock inte att formen är alls lika fin som i somras då han var riktigt fin några starter. Han var småseg senast och han har inga framgångar alls över lång distans. Han har bra spetschans, men ändå frågetecken med distansen. Jag spikar på DD då jag endast kan spela en rad, men litar ändå inte helt på honom.

13 Voulez Vous är bra och han gillar hösten då det går lite mindre fort i loppen. Det är en strulig herre och klar galopprisk med spår 5 i volten, men felfri duger han vilket han visade senast.

4 Zorro Swing är en vinterhäst som närmar sig rätt årstid. Avgjorde till seger senast och ser allt bättre ut. Det är inte helt chanslöst att det kan bli ledningen trots spår 4, och den måste med.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson