Stoet Délia du Pommereux avslutade strålande och kunde enkelt avgöra till en överraskande seger mot hårt motstånd i Prix Marcel Laurent på Vincennes.

Ett vasst gäng fyra- och femåriga travare tampades över kolstybben på Vincennes under onsdagen när Grupp 2-loppet Prix Marcel Laurent kördes med 54 000 euro till ettan. Det av Sylvain Roger tränade stoet Délia du Pommereux (e. Niky) var senast tvåa efter Davidson du Pont i Criterium des 5 Ans men såg nu till att få revansch på den samme efter en formidabel avslutning tillsammans med sin kusk Damien Bonne.

Stefan Perssons Darling Mearas var snabbast ut från innerspår och tog täten för Björn Goop. Men efter 600 meter avverkade strax under 1.10 fick man över-lämna till snabbe italienaren Vitruvio. Med tusen meter kvar av loppet forcerade Jean-Michel Bazire fram favoriten Davidson du Pont utvändigt om ledaren och fram i tredje-spår lotsade Franck Ouvrie den av Jarmo Niskanen tränade kulltoppen Earl Simon. Genom sista sväng såg slaget ut att stå mellan tättrion, men bakom tassade Délia du Pommereux perfekt med i ryggar.

In mot upploppet fick stoet spela ut sin speed och i ett nafs hade hon kopplat segergreppet och kunde lätt stega undan med några längder för att fastställa segertiden till fina 1.10,9a/2100 meter. Earl Simon höll starkt och vann där bakom kampen med Davidson du Pont om silvermedaljen. Vinnarens stallkamrat Enino du Pommereux avslutade bra för att bärga fjärdepriset före ledande Vitruvio. För de båda svenska bidragen blev det blygsamt resultat; Darling Mearas kom i mål som tia efter en resa som trea på innerspår medan Inga in Heaven norpade sjättepriset.